<

חפש מטפל לפי שם:





מעבר לים

באיזה עיר אנחנו מחפשים?
סוגי טיפול
תחומי טיפול
משפחות רבות חוות משברים סביב אירועי חיים שונים, אובדן או אפילו סביב שלב טבעי לכאורה במעגל החיים כגון כניסתם של הילדים לגיל ההתבגרות, מעבר דירה וכדומה. לעיתים מגיע משבר משפחתי דוקא בעקבות מאורע משמח כגון לידתו של ילד נוסף, אירועי בר/ בת מצוה. אם את מרגישים כי דפוסי התקשורת במשפחה הפכו תוקפניים או מנותקים, כי אתם כהורים מאבדים את סמכותכם ואת יכולתכם להנהיג את המשפחה, אם משבר צובע את כל הרגשות בבית ולא מאפשר לכם לנהל משפחה ולהרגיש את החום והבטחון במבנה המשפחתי, טיפול משפחתי עשוי לסייע לכם להחזיר את התחושות האלו הביתה. הטיפול המשפחתי מוצע על ידי מטפלים מוסמכים לטיפול משפחתי אשר עברו מסלול הכשרה בן שנתיים עד שלוש במוסד מוכר ומוכרים על ידי האגודה לטיפול זוגי ומשפחתי.

























מיכל שיפמן מרכוס-פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה

פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה

התמחות: דכאון, חרדות, דימוי עצמי, התמכרויות,בריאות הנפש, בעיות במיניות וזהות מינית,אבל ואובדן,לקויות למידה קשב וריכוז,פוסט טראומה,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: בקעת אונו, בני עטרות, תל אביב וגוש דן
שפה: עברית,אנגלית

מומחית בטיפול במבוגרים ומתבגרים, בטיפול זוגי ובהדרכת הורים. התמקצעתי בטיפול במצבי משבר, טראומה, חרדה ודיכאון, ושאלות זהות ונטייה מינית. בנוסף, אני מדריכה אנשי מקצוע מתחום הטיפול.

טלי שוחט-עו''ס, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, פסיכותרפיסטית

עו''ס, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, פסיכותרפיסטית

התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: טבעון, אלוני אבא
שפה: עברית,אנגלית

האמונה שלי היא שלכל אדם מגיע להרגיש יותר טוב עם עצמו ועם סביבתו. מאמינה שכל אדם יכול לעשות שינוי ולעיתים רק צריך מישהו שיוכל לראות, לשמוע, להחזיק ולסייע בתהליכים המורכבים של הנפש.

רותי רוזן-מדריכה ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, פסיכותרפיסטית

מדריכה ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, פסיכותרפיסטית

התמחות: בריאות הנפש, בעיות משפחתיות וזוגיות, אבל ואובדן, הדרכת הורים, התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,חולון
שפה: עברית, אנגלית

מדריכה ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, בעלת ניסיון רב בטיפול אישי וזוגי, מקבלת בקליניקה פרטית בחולון וברמת-אביב

עליסה הראל-MSW פסיכותרפיסטית (CBT) מטפלת זוגית מוסמכת בהכשרה בטיפול מיני

MSW פסיכותרפיסטית (CBT) מטפלת זוגית מוסמכת בהכשרה בטיפול מיני

התמחות: טיפול נפשי וטיפול זוגי, תקשורת זוגית, מיניות ותשוקה, דיכאון וחרדה (CBT), טראומה, שליטה בכעס, אבל ואובדן, דימוי עצמי, התמודדות עם תקיעות ומשברי חיים.
אזור בארץ: נס ציונה, טיפול און ליין
שפה: עברית, אנגלית

M.S.W פסיכותרפיסטית, מטפלת זוגית מוסמכת ומנוסה, בהכשרה בטיפול מיני .טיפול במבוגרים. טיפול אינטגרטיבי CBT דינאמי, במגוון מצבי התמודדות מעברים ומשבר. באווירה חמה בקליניקה בנס ציונה.

טל בלוך פרצין-טיפול, אישי, זוגי ומשפחתי

טיפול, אישי, זוגי ומשפחתי

התמחות: בריאות הנפש, משפחה וזוגיות, הדרכת הורים, משברים במעגל החיים ויחסים בין אישיים.
אזור בארץ: קריות, חיפה,טיפול אונליין
שפה: עברית, רוסית

כל אדם שחווה משבר אישי, זוגי או משפחתי

ניצה גילת-מטפלת קלינית בכירה, פסיכואנליטיקאית מטפלת בנשים ובגברים מכל המגזרים

מטפלת קלינית בכירה, פסיכואנליטיקאית מטפלת בנשים ובגברים מכל המגזרים

התמחות: מצבי משבר, קשיים בינאישיים, חוסר ביטחון, חרדה ובעיות בהתפתחות אישית.
אזור בארץ: ירושלים
שפה: עברית

מטפלת במצבי משבר שונים, קשיים בינאישיים, מצבים של חוסר ביטחון וחרדה, שאלות של התפתחות אישית.

ליאת נחמני-אוחנה-מטפלת אישית, זוגית ומשפחתית מוסמכת

מטפלת אישית, זוגית ומשפחתית מוסמכת

התמחות: בעיות אישיות, משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,קשב וריכוז,פוסט טראומה,חרדות,הדרכת הורים,משברי חיים וטיפול בחד מיניים והדרכת אנשי מקצוע.
אזור בארץ: מרכז, תל אביב וגוש דן,ראשון לציון, טיפול אונליין
שפה: עברית

מאמינה בקשר אישי ומשמעותי.כמו כן מאמינה שלצד שינוי אמיתי הקורה בתהליך ארוך ,חשוב לכולנו להתחיל ולהרגיש טוב כבר אחרי מספר מפגשים.

צומת לב-המרכז לאבחון, טיפול רגשי בהפרעות קשב וריכוז, אוטיזם וקשיים חברתיים

המרכז לאבחון, טיפול רגשי בהפרעות קשב וריכוז, אוטיזם וקשיים חברתיים

התמחות: המרכז לאבחון (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם, דידקטי, MOXO ) ,טיפול רגשי ,הפרעות קשב וריכוז, אוטיזם. פסיכיאטרים, נוירולוגים, פסיכולוגים, הדרכת הורים, מטפלים רגשיים
אזור בארץ: קרית טבעון, חיפה, קריות, טירת הכרמל, ישובי חוף הכרמל, אזור הצפון
שפה: עברית,רוסית,אנגלית,ערבית

המרכז מתמחה באבחונים- (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם , דידקט). טיפול רגשי, הדרכת הורים .במרכז צוות מקצועי ומנוסה של פסיכולוגים, פסיכיאטרים, נויירולוגים, מטפלים רגשיים ומדריכי הורים

מאיר שוסטר-פסיכותרפיסט

פסיכותרפיסט

התמחות: טיפול והדרכה CBT. דכאון, PTSD ,OCD, חרדה כללית, חרדת בחינות, חרדה חברתית, התמודדות עם מצבים קשים, שכול ועוד.
אזור בארץ: ראשון לציון, רחובות, נס ציונה
שפה: עברית,אנגלית

מאמין בטיפול ממוקד קצר מועד, המתמקד בשינוי מחשבות לא הגיוניות ופרשנות שגויה של אירועים.

אילת שחר-דייטש-מדריכה ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת.

מדריכה ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת.

התמחות: טיפול זוגי טיפול משפחתי הדרכה בטיפול זוגי ומשפחתי הדרכת הורים
אזור בארץ: יבנה, רחובות, אשדוד, גדרה
שפה: עברית

כמטפלת זוגית אני מאמינה ביכולתם של בני זוג לעשות שינוי משמעותי ביחסים הזוגיים, ולהצליח לנוע ממצבי בדידות ריחוק ומתח בתוך הזוגיות, ליחסים של קירבה תמיכה וחברות.

מיא שטדלר-פסיכותרפיסטית

פסיכותרפיסטית

התמחות: חרדה, דיכאון, טיפול זוגי, התמודדות עם שינויים ומעברים בחיים, ניהול קריירה והתמודדות בעולם העבודה, חיפוש משמעות
אזור בארץ: חיפה
שפה: עברית, אנגלית

מטפלת במבוגרים, צעירים וזוגות במצבי חיים של חרדה, דיכאון ומשבר, קשיים בזוגיות, צמתי קבלת החלטות וצורך בשינוי. מאמינה ביכולת של כל אחד לעשות שינוי ותיקון בתוך קשר חם, בטוח ומאתגר.

דר אורית נחמיאס-חימוביץ-פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה

פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה

התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,בעיות משפחתיות וזוגיות (בטיפול פרטני) , אבל ואובדן, פוסט טראומה, התמודדות עם מצבי טראומה, דיכאון והפרעות מצב רוח, מעברי חיים, ועוד.
אזור בארץ: שרון,הרצליה,כפר סבא,רמת השרון,הוד השרון, טיפול מרחוק
שפה: עברית

מאמינה כי טיפול פסיכולוגי מתקיים באמצעות דו-שיח פתוח, מכבד ורגיש וצעידה במסע משותף למען השגת היעדים. ''באמצע הקושי שוכנת הזדמנות'' (אלברט איינשטיין)

מיכל שוורץ-פסיכולוגית ויועצת זוגית

פסיכולוגית ויועצת זוגית

התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות, התמודדות עם משברים אישיים או זוגיים, התמודדות עם מגוון מערכות יחסים, הדרכת הורים
אזור בארץ: אזור השרון, הרצליה, רעננה, כפר סבא, רמת השרון, טיפול אונליין
שפה: עברית

ניסיון רב עם זוגות בכל שלבי החיים, זוגות לפני חתונה, משבר לאחר הילד הראשון, שחיקה, בגידה ושאר אתגרי הזוגיות. משלבת בתהליך גישות וטכניקות שונות לפי הצורך.

חגית פריידס-מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת ופסיכותרפיסטית

מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת ופסיכותרפיסטית

התמחות: קשיים אישיים וזוגיים,משברי חיים, קשיים בתקשורת ובמערכות יחסים , התמודדות עם בגידה, אבל ואובדן, חרדה ודכאון, פרק ב'.
אזור בארץ: אזור השרון , אזור המרכז
שפה: עברית

ניסיון רב ומגוון.מתאימה את גישת הטפול לצרכי המטופל(דינמי,cbt ועוד). מובילה המסע הטיפולי במרחב בטוח ומאפשר עם מתן תקוה. קחו את ההזדמנות לעשות שינוי לאיכות חיים טובה יותר מחיר הוגן

רוני רוזנבוים-פסיכולוגית קלינית מומחית, מדריכה מוסמכת

פסיכולוגית קלינית מומחית, מדריכה מוסמכת

התמחות: דיכאון,בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,פוסט טראומה,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: באר שבע
שפה: עברית,אנגלית

פסיכולוגית קלינית בעלת ניסיון רב בטיפול זוגי, אישי וטיפול במתבגרים ובילדים. מטפלת בגישה פסיכודינאמית בדיכאון, חרדה, קשיי הסתגלות וטראומה.





תיאוריה של טיפול משפחתי


הטיפול הפסיכולוגי ביסודו עסק בפרט ובנבכי נפשו. רק לאחר מלחמת העולם השניה החל ענף הפסיכולוגיה והטיפול הנפשי לראות במשפחה יחידה אורגנית היכולה להרוויח ולקדם את רווחת חבריה באמצעות טיפול אצל פסיכולוג.

מאז ועד היום הולך ענף הטיפול המשפחתי ומתפתח. קיימים היום מספר מודלים מרכזיים לטיפול משפחתי. המטפלים המוסמכים לתת טיפול משפחתי הם אלו אשר עברו מסלול הכשרה ספציפי לטיפול משפחתי וזוגי במוסד מוכר על ידי האגודה לטיפול משפחתי וזוגי. במקביל ישנם מטפלים הנותנים הדרכת הורים

התיאוריה של טיפול זה מבוססת על העובדה שהאדם אינו יחידה מבודדת אלא חלק ממערך חברתי ומגיב לפעילות גומלין של הסביבה. המשפחה היא המבנה הבסיסי המשפיע על התנהגותו של האדם. דרך הסתכלות על הקשרים במשפחה, על מערכות היחסים ועל הקשרים סביבתיים ניתן לקבל מידע רב אודות הנסיבות והגורמים לתחושותיו של חבר המשפחה הבודד. המיקוד הרחב והגמישות מרחיבים את האפשרויות להתערבות הטיפולית.

הטיפול המשפחתי הינו טיפול אשר צריך להיות רגיש תרבותית ומתחשב בהיסטוריה במסורת ובתרבות המשפחתית. כך שהטיפול המשפחתי מושפע רבות גם מן ההקשר התרבותי הרחב. דוגמה לכך היא השפעתה של השואה על גישות הטיפול המשפחתי בישראל (אליצור ובן דוד, 1998).

משפחות פונות לטיפול משפחתי כאשר יש קושי גדול בתפקוד המשפחה או כאשר מערכות היחסים בין חברי המשפחה רעועות. כמו כן יופנו משפחות אשר אחד מחבריה זוהה כ"חולה המזוהה"- בעל קשיים מסויימים (מטופלים בבעיות בריאות הנפש, הדרדרות בלימודים, הפרעות אכילה וכדומה) ועבודה משפחתית מערכתית מטרתה לתמוך בטיפול הפסיכולוגי הפרטני שלו מתוך אמונה שהיחסים במשפחה הם חלק מהנסיבות שהביאו למצב ועל כן גם הפתרון טמון בחלקו או ברובו בתוך מערכת תמיכה זו.

הגישה המערכתית

הגישה המערכתית לטיפול משפחתי רואה את המשפחה כמערכת. הגישה לקוחה מתוך תיאוריית המערכות כך שמשפחה, ככל מערכת היא גוף הצורך, ממיר ומפיק. למשפחה, כמו למערכת יש מטרה, חלקים, גבולות, והבסיס בגישה המערכות הוא כי שינוי בכל חלק במערכת ישפיע בהכרח גם על כל חלקיה האחרים. כמו בשעון- פגיעה קלה בתפקודו של גלגל שיניים הקטן ביותר,תשפיע מיד על תפקודם של כל חלקי השעון ועל יכולתו של השעון לספק את התוצרים- השעון לא יראה את השעה הנכונה. כך גם במשפחה. החל ממבחן חשוב העומד בפני בן המשפחה יגרום ללחץ, לשינוי בהתנהגותו וסביבתו המשפחתית תגיב אליו ותשתנה בהתאם. כאשר יש שינויים משמעותיים יותר- פיטורין, משבר גיל ההתבגרות, קשיי למידה או תפקוד הורי, כל בני המשפחה יושפעו מכך ולמשפחה יהיה קשה לעמוד במטרות שלה ולספק לכל חבריה את הביטחון, ההגנה, והצרכים השונים.



טיפול משפחתי המבוסס על המודל המבני בגישת המערכות, פותח על ידי מינוחין (1974). המשפחה נחשבת בטיפול המשפחתי המבני ליצור חי, מתפתח ומשתנה בהתאם לתנאי סביבתה, "מערכת חברתית-תרבותית פתוחה בהתהוות" .

מטרת ההתערבות בגישה המבנית היא המשפחה. המטפל מצטרף והופך להיות חלק מהמערכת המשפחתית ואז יכול להשתמש בעצמו כדי ליצור שינוים במערכת כולה. עבודתו מתמקדת בשינוי עמדותיהם של חברי המשפחה וכך משתנות ההתנסויות הסובייקטיביות שלהם. המטפל מתבסס על כך שלמערכת המשפחתית יש נטייה לשמר דפוסים. כל ששינוי בהתנהגות המתרחש תוך כדי הטיפול המשפחתי יצור דפוס חדש ואדפטיבי יותר.

טיפול משפחתי התנהגותי

הטיפול המשפחתי בגישה ההתנהגותית עוסק בניתוח ההתנהגויות במשפחה, מזהה דפוסים התנהגותיים המכשילים את המשפחה להשיג את מטרותיה ומביאים לליקויים בתפקודים המשפחתיים. בטיפול המשפחתי ההתנהגותי מטרת הטיפול מוגדרת מראש, נכתבת תכנית טיפול, נבחנים מחדש הגבולות והחוקים של המשפחה ונעשה שימוש בגישות התנהגותיות. ניתן דגש ללימוד של דפוסי תקשורת חדשים, ובפתרון בעיות.

גישה נרטיבית

לכל אדם יש את הנרטיב, סיפור חייו, שלו. על סיפור זה שאדם מספר לעצמו אודות חייו, מתבססת הגישה הנרטיבית. הטיפול המשפחתי בגישה הנרטיבית ממוקד בשיונוי ה'תסריט' של חיי המשפחה. שינוי של הרגשות, הפרשנות והמשמעות שיש לבני המשפחה על עצמם ועל היחסים במשפחה אשר פוגעים באיכות חיי המשפחה. אותו נרטיב, מנהל את חייהם של בני המשפחה ופוגע ביחסיהם ובאיכות חייהם. כאשר אחד מבני המשפחה מספר לעצמו שוב ושוב סיפור לפיו הוא מאוד פגוע, דחוי או כועס, כל תגובותיו ותהנהגויותיו יושפעו מסיפור זה. עיצוב מחדש של הסיפור, הקניית משמעות חדשה לנרטיב המשפחתי עשויה ליצור הטבה משמעותית. לשם כך צריך את כל המשפחה כיוון והם לרוב דמויות מרכזיות בנרטיב. גישה זו נותנת כוח רב למשפחה כי הם האחראים על השינוי.

מתי לפנות לטיפול משפחתי?

  • מעברים ושינויים משמעותים- כאשר חלים שינויים גדולים בחיי המשפחה (מעבר או הגירה, התאוששות מניתוח או מחלה, מעבר עבודה משמעותי) ויש תחושה כי מי מחברי המשפחה מתקשה להתסגל לשינוי או אפילו כהכנה למעבר).
  • מצבי משבר- פיטורים, מחלה, הולדת אח עם נכות התפתחותית, תאונה, טראומה, גירושים, אובדן ואבל, בעיות כרוניות כגון התמכרות, אלימות ועוד.
  • כאשר אחד הילדים עובר משבר או מזוהה כבעל צרכים מיוחדים- הפרעות אכילה, דיכאון, בעיות תפקוד בלימודים ובעיות חברתיות, פוביות וחרדות למיניהן, ועוד.
  • משבר בזוגיות אשר יכול להביא לפרידה וגירושין- גם אם מתחיך כטיפול זוגי, יש לקחת בחשבון שגם הילדים מושפעים מהמשבר ויש לתת לכך מענה.
  • קשיים ביחסים המשפחתיים- כאשר מתבססים דפוסי תקשורת לקויים, מריבות קשות בין האחים, קואליציות (לקיחת צד) ועוד.


חיפוש מטפלים משפחתיים

מקורות

ד"ר אליצור וד"ר בן דוד (1998) התפתחות הטיפול המשפחתי בישראל
סקירה הסטורית של הטיפול המשפחתי בישראל - עבר הווה ואתגרים לעתיד."במשפחה"( 40).
Minuchin, S. (1974). Families and Family therapy. Cambridge, MA: Harvard Univ. Press