התמחות: התמכרויות,בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,פוסט טראומה
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,דרום
שפה: עברית
מכון גמילה שבטיא המשמש כבית, מרכז גמילה אינטימי ומשפחתי שבו כל מטופל זוכה לתשומת לב מלאה, עם הטיפול והמטפלים הטובים ביותר – מרכז גמילה אשר מעניק טיפול באווירה פסטורלית ונעימה המאפשרת תהליך
התמחות: המרכז לאבחון (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם, דידקטי, MOXO ) ,טיפול רגשי ,הפרעות קשב וריכוז, אוטיזם. פסיכיאטרים, נוירולוגים, פסיכולוגים, הדרכת הורים, מטפלים רגשיים
אזור בארץ: קרית טבעון, חיפה, קריות, טירת הכרמל, ישובי חוף הכרמל, אזור הצפון
שפה: עברית,רוסית,אנגלית,ערבית
המרכז מתמחה באבחונים- (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם , דידקט). טיפול רגשי, הדרכת הורים .במרכז צוות מקצועי ומנוסה של פסיכולוגים, פסיכיאטרים, נויירולוגים, מטפלים רגשיים ומדריכי הורים
התמחות: מצבי לחץ, הפרעות פוסט טראומטיות, הפרעות דכאון, חרדות, הפרעות שינה, OCD,הערכה לכשרות נפשית לפני צוואה ואפוטרופסות.
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,מרכז, גם טיפול אונליין
שפה: עברית אנגלית אידיש
מאמין בקשר אישי, הקשבה ונגישות, דגש על העבר והווה הרגשי, האישי, המשפחתי והרפואי של כל מטופל, לאבחון וטיפול אישי מותאם.
התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,פוסט טראומה,התמודדות עם משברי חיים,פסיכוזה, קשיי הסתגלות בצה''ל, חוות דעת פסיכיאטריות
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,מרכז,שרון,הרצליה,רעננה,כפר סבא,רמת השרון,הוד השרון
שפה: עברית,אנגלית
פסיכיאטר מבוגרים בכיר, פסיכותרפיסט, בוגר התוכנית ללימודי המשך בפסיכיאטריה באוניברסיטת תל אביב,התמחה בפסיכיאטריה בבית החולים גהה.
התמחות: התמכרויות,בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,לקויות למידה קשב וריכוז,פוסט טראומה,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,שפלה,שרון
שפה: עברית,ספרדית,אנגלית
מרפאת היבטים נותנת טיפול בהתאמה אישית במגוון בעיות. היא מתמחה במתן טיפול התנהגותי קוגניטיבי משולב עם טיפול פסיכיאטרי.
התמחות: מצבי דיכאון, הפרעות חרדה, פוביות, הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD), הפרעה דו-קוטבית, הפרעה פוסט טראומטית(PTSD), הפרעה דו-קוטבית, הפרעות שינה והתמודדות עם משברי חיים.
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן
שפה: עברית, צרפתית
פסיכיאטר מומחה מטפל בגילאי 18 ומעלה. בעל ניסיון בטיפול בדיכאון, הפרעות חרדה, פוביות, הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD), הפרעה דו-קוטבית, פוסט-טראומה, הפרעות שינה והתמודדות עם משברי חיים.
התמחות: טיפול פסיכולוגי (פסיכותרפיה), טיפול תרופתי, דכאון, חרדות, משברי חיים, בריאות האישה, טיפול בקהילה הגאה
אזור בארץ: אונליין
שפה: עברית,רוסית,אנגלית
פסיכיאטרית מומחית ופסיכותרפיסטית. עוסקת במגוון תחומי בריאות הנפש- דכאון, חרדה, משברים נפשיים ורפואת נשים. הטיפול ניתן אונליין מהנוחות של הספה בבית.
התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,בעיות במיניות וזהות מינית,בעיות משפחתיות וזוגיות,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,שפלה,מרכז,דרום
שפה: עברית,ספרדית,אנגלית
סקסולוג, מומחה ברפואת נשים ומתמחה בפסיכיאטריה. מאמין בשילוב ובאיחוד גוף ונפש בהשפעה על התנהגות מינית ואחרת.
טיפול בהפרעה נפשית או במחלת נפש על ידי רופא מומחה לפסיכיאטריה. לרוב מומלץ כי טיפול פסיכיאטרי ישולב עם טיפול שיקומי נוסף (טיפול פסיכולוגי, ריפוי בעיסוק, טיפול משפחתי). הטיפול יכול להיות אמבולטורי- הגעה למפגשי יעוץ בקליניקה או במרפאה לבריאות הנפש, או לכלול אשפוז בבית חולים או מרכז רפואי לבריאות הנפש, הסתכלות פסיכיאטרית (אשפוז קצר לכמה ימים המאפשר אבחון מעמיק יותר וכולל פגישת יעוץ לסיכום ההסתכלות עם האדם ומשפחתו לאחר כמה בדיקות שהתרחשו במהלך ימי ההסתכלות) או אשפוז יום (כאשר המטופל מגיע בבוקר, מדי בוקר וחוזר לביתו אחר הצהרים) בבית חולים המתמחה בפסיכיאטריה. כמו כן יכול הטיפול הפסיכיאטרי לכלול טיפול תרופתי, פסיכותרפיה, ריפוי בעיסוק, טיפול משפחתי וכדומה. הגישה כיום מתמקדת בטיפול בקהילה עד כמה שניתן ורק במקרים בהם החולה מהווה סכנה לעצמו או לסביבה יוחלט על אשפוזו. גם במקרים אלו המגמה היא לקצר את זמן האשפוז ככל שניתן.
תחילה יעבור המטופל אבחון פסיכיאטרי אשר יכלול הערכה גופנית, בדיקת מצב הרוח, יכולת שיפוט, התמצאות בזמן ובמרחב, זיהוי תסמינים התנהגותיים, ועוד. תהליך האבחון הוא אחיד לכל הפונים להערכה פסיכיאטרית. לרוב תאסף אינפורמציה מגורמים נוספים- משפחה, חברים, וגורמים המכירים את המטופל ואת התנהגותו. בתום תהליך האבחון תנתן אבחנה לפי DSM-IV (המדריך האמריקאי לסיווג הפרעות נפשיות) ובמקרים מסויימים יומלץ על טיפול תרופתי.
עיקרו של הטיפול הפסיכיאטרי הוא באיזון ביוכימי של הגוף, ריסון התסמינים, והשגה של הקלה במצוקת החולה על ידי צמצום התסמינים. הטיפול הוא תהליכי ותדירות המפגשים מצטמצמת בתקופות בהן המחלה ברמיסיה. הטיפול התרופתי במחלות נפשיות הינו מורכב ובמקרים רבים לוקח תקופה עד שמגיעים לאיזון תרופתי המביא תחושת הקלה אמיתית ומאפשר לאדם לחזור לתפקוד יום יומי. תרופות פסיכיאטריות רבות גורמות לתופעות לוואי ולעיתים יש לשלב כמה תרופות כדי למתן את תופעות הלוואי ולמקשם את איכות החיים שניתן להציע לחולה.
בטיפול בדיכאון, לדוגמה, מחקרים רבים מראים כי טיפול פסיכיאטרי תרופתי הוא חשוב ועוזר אבל אינו מספיק וחשוב לשלבו עם טיפול פסיכולוגי, לרוב יומלץ על טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית – התנהגותית (CBT).פסיכיאטרים מסוימים הם גם פסיכותרפיסטים בהכשרתם ועל כן יכולים להציע את הטיפול במשולב. במקרים בהם הפסיכיאטר אינו מוסמך לעסוק בטיפול פסיכולוגי (פסיכותרפיה) ישולבו שני אנשי מקצוע ואז חשוב יהיה לוודא שקיים תיאום טיפול.
הפניה לטיפול פסיכיאטרי יכולה להיות של האדם עצמו בעקבות מצוקה שחש, או תחושת איבוד שליטה על יכולתו לקבל החלטות כבעבר, ירידה במסוגלות לתפקודי יום יום או תחושה כי החרדה, היאוש או הדיכאון משתלטים וצובעים כל רגש ומחשבה אחרים בחייו.
כמו כן במקרים מסוימים פונה האדם לרופא המשפחה בתלונות חוזרות והרופא מזהה תסמינים פסיכיאטריים ומפנה לטיפול פסכיאטרי. כאשר המצב מתדרדר והאדם אינו פונה בעצמו יתכן ובני המשפחה או מורים ואנשי מקצוע אחרים יפנו את האדם להערכה פסיכיאטרית ובה יוחלט על המשך הטיפול הפסיכיאטרי.
ידוע היום כי מקורה של הפרעה נפשית היא בחוסר איזון כימי באזורים מסויימים של המוח וכי בבדיקות כגון MRI ניתן לראות שינויים מבניים במוחם של אנשים הסובלים לאורך זמן ממחלת נפש.
קיימות מרפאות פסיכיאטריות בקהילה השייכות לקופות החולים או למשרד הבריאות. אליהן ניתן לפנות עם הפניית רופא. כמו כן קיימים מכונים טיפוליים המספקים טיפול פסיכיאטרי או קליניקות פרטיות.
לטיפול או ליעוץ פסיכיאטרי יכול אדם לפנות בעצמו, או הורה יכול להפנות את ילדו. כאשר מדובר בילדים רופא המשפחה יכול לתת הפניה כאשר יש תלונות על תסמינים המצביעים על סבירות להפרעה נפשית או דיכאון. אצל ילדים צעירים יותר יתכן ויופנו למכון להתפתחות הילד ושם ימליצו על אבחון וחוות דעת של פסיכיאטר.
אצל מבוגרים, כאשר אדם מהווה סכנה לעצמו או לסביבה יתכן ופקידת סעד תמליץ או בית משפט יורה על הפנייה של אדם לפסיכיאטר ועד לאשפוז פסיכיאטרי כפוי במקרים קיצוניים של איום על חיי אדם.
פסיכיאטר הוא דוקטור לרפואה אשר עשה את ההתמחות שלו בפסיכיאטריה ורק הוא רשאי לרשום תרופות פסיכיאטריות. על מנת שיוכל לתת גם טיפולי פסיכותרפיה מעבר לאבחון ומתן טיפול תרופתי, עליו לעבור הכשרה בפסיכותרפיה שאינה חלק אינטגרלי מההתמחות ברפואת הפסיכיאטריה.
חשוב לציין כי פסיכיאטריה של ילדים הינה התמחות בפני עצמה ורק רופא פסיכיאטר אשר עבר התמחות זו רשאי לטפל בילדים ולרשום תרופות לילדים.
מצא טיפול פסיכיאטרי באינדקס