התמחות: הגיל הרך, חרדה, אוטיזם, הפרעת קשב וריכוז, הדרכת הורים, התמודדות עם משברי חיים.
אזור בארץ: ירושלים
שפה: עברית,ספרדית,רוסית,אנגלית
פסיכולוג בהתמחות התפתחותית ופסיכולוג במילואים. הדרכות הורים או טיפול בילדים ופעוטות (פרטני או דיאדי). קשיים רגשיים, עיכוב התפתחותי, קשיי תקשורת (ASD), קשיי ויסות, חרדה וטראומה.
התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,אבל ואובדן,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים, פוסט טראומה, הדרכת הורים
אזור בארץ: עמק חפר,חדרה
שפה: עברית
פסיכולוגית קלינית מומחית. מטפלת בילדים, מתבגרים ומבוגרים בקליניקה בקיבוץ מגל. הטיפול מאפשר תהליך משמעותי של שינוי והיכרות מעמיקה עם עצמינו וצרכינו.
התמחות: טיפול במתבגרים וילדים,הדרכת הורים וטיפול דיאדי,הפרעות התפתחותיות,פגיעות ראש,אוטיזם,חרדה ודיכאון,CBT,אבל ואובדן,OCD
אזור בארץ: חיפה, אזור חוף הכרמל, אזור הקריות, צפון הארץ
שפה: עברית
פסיכולוג המטפל בילדים, נוער ומבוגרים עם נסיון בטיפול בהפרעות נוירו-התפתחותיות ובהפרעות דיכאון וחרדה. מאמין בכוחות המטופל ובקשר מיטיב כגורם תרפויטי מקדם.
התמחות: טיפול בחרדות ומתחים וטראומה, במועקה וכאב נפשי, בתקופות של אתגרים ושינויים, שאלות לגבי קריירה וזוגיות. בנושא של יחסים מורכבים עם אחרים ועם עצמי, ביקורת עצמית, אשמה בושה ועוד.. וכן, יעוץ והדרכה לגבי ילדים ומתבגרים
אזור בארץ: להבות הבשן, גליל עליון, קרית שמונה, צפון רמת הגולן, ראש פינה.
שפה: עברית, אנגלית
פסיכולוגית קלינית מומחית, עם ניסיון ארוך שנים בבריאות הנפש של מבוגרים ילדים ונוער; מטפלת בקליניקה פרטית בקיבוץ להבות הבשן, וכן טיפולים אונליין וטיפול טלפוני.
התמחות: התמכרויות,הפרעות אכילה,בריאות הנפש,חרדה ,דיכאון,בעיות במיניות ,בעיות משפחתיות ,אבל ,פוסט טראומה,הדרכת הורים, משברי חיים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן, טיפול אונליין
שפה: עברית
פסיכותרפיסטית - מטפלת מוסמכת המטפלת ביחידים,זוגות ומשפחות. בעלת נסיון רב בטיפול המוביל להכרת העצמי , להתמודדות טובה יותר ולתובנות המובילות לצמיחה.
התמחות: הפרעות אכילה, חרדה ופוביה, דיכאון, בעיות במיניות וזהות מינית, התמודדות עם משברי חיים, עבודה עם ספורטאים
אזור בארץ: תל אביב, רמת גן, גבעתיים, אזור המרכז
שפה: עברית,אנגלית
פסיכולוג קליני מומחה המטפל בקשיי תפקוד,דיכאון והפרעות מצב רוח, חרדה, קשיים ביצירת יחסים בין אישיים, פגיעה בערך העצמי, וכן מגוון רחב של קשיים רגשיים. ניסיון רב בעבודה עם הפרעות אכילה ועבודה ע
התמחות: בריאות הנפש,נכויות ומחלות כרוניות,דיכאון,אבל ואובדן,התמודדות עם משברי חיים,זהות מינית,הדרכת הורים,חרדה,פוסט טראומה.
אזור בארץ: חיפה,צפון
שפה: עברית,ספרדית,אנגלית
מטפל בילדים, בני נוער ומבוגרים. מאמין בכוחו המרפא של קשר טיפולי מיטיב.
התמחות: קשיים התפתחותיים ורגשיים אצל ילדים, אוטיזם, טיפול בהורות והדרכת הורים.
קשיים נפשיים במבוגרים, חרדה, דיכאון, זוגיות
אזור בארץ: זיכרון יעקב/בינימינה,חדרה
שפה: עברית,אנגלית
הטיפול מיועד עבור יחידים / זוגות / הורים/ ילדים החשים קושי בחייהם, במערכות יחסים משמעותיות. לכל מי שמעוניין להגשים איכות חיים נכונה יותר עבורו. למי שחש שסובל מקשיים נפשיים.
התמחות: חרדה ופוביה, דיכאון, אבל ואובדן, התמודדות עם משברי חיים, קשיי ויסות, קשיים חברתיים, סוגיות של זהות, הפרעות אכילה.
אזור בארץ: מודיעין וירושלים
שפה: עברית,אנגלית
מטפל בילדים נוער ומבוגרים בגישה דינמית בשילוב כלים קוגנטיביים התנהגותיים (CBT) ומקיים הדרכות הורים. עובד בבי''ח הדסה עין כרם ובקליניקה פרטית במודיעין ובירושלים.
התמחות: מיומנויות חברתיות, אוטיזם,חרדה ופוביה, לקויות למידה, קשב וריכוז,הדרכת הורים, התמודדות עם משברי חיים,קשיים רגשיים,
אזור בארץ: שרון,נתניה, מטפלת אונליין
שפה: עברית,רוסית
מרצה, מטפלת במוזיקה למבוגרים, ילדים ונוער. מטפלת CBT ו EMDR, ביופידבק ומציאות מדומה. מטפלת DBT, מנחת קבוצות מיומנויות חברתיות, מטפלת דיאדית, מדריכת הורים מוסמכת, מדריכת סטודנטים ומטפלים.
התמחות: בריאות הנפש, משפחה וזוגיות, הדרכת הורים, משברים במעגל החיים ויחסים בין אישיים.
אזור בארץ: קריות, חיפה,טיפול אונליין
שפה: עברית, רוסית
כל אדם שחווה משבר אישי, זוגי או משפחתי
התמחות: חרדה ופוביה, דיכאון והפרעות מצב רוח, אבל ואובדן, התמודדות עם משברי חיים, קשיי ויסות רגשי, בעיות התנהגות, קשיי תקשורת והדרכת הורים.
אזור בארץ: קרית טבעון,יקנעם
שפה: עברית,ספרדית
מטפל בילדים, מתבגרים ומבוגרים בגישה פסיכודינמית. מאמין בחשיבות של יצירת קשר טיפולי משמעותי ובטוח, שמתוכו נוכל למצוא את הדרך המתאימה ביותר עבור המטופל.ת לנוע לעבר שינוי.
התמחות: חרדה ופוביה,לקויות למידה קשב וריכוז,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים, גירושין, תיאום הורי
אזור בארץ: פתח תקווה,בקעת אונו
שפה: עברית
פסיכולוגית חינוכית מומחית (M.A) ומתאמת הורית. מטפלת בילדים ומתבגרים, מדריכת הורים, מרצה ומנחת קבוצות. בעלת ניסיון רב באבחונים פסיכולוגים ופסיכודידקטיים.
התמחות: בריאות הנפש, חרדה, דיכאון, אבל ואובדן, התמודדות עם משברי חיים, טיפול במתבגרים, קשיים חברתיים, דימוי וערך עצמי, קשיים בוויסות רגשי.
אזור בארץ: שפלה,רחובות,נס ציונה, גדרה
שפה: עברית
מטפלת במבוגרים מתבגרים וילדים בגישה פסיכודינמית. מאמינה ביצירת מרחב טיפולי רגיש וקשר טיפולי המאפשר התבוננות פנימית ויצירת תנועה ושינוי בחוויה הרגשית.
התמחות: מטפל במבוגרים, ילדים ונוער.
עורך אבחונים פסיכולוגיים ופסיכו-דידקטיים.
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן
שפה: עברית
הגישה הטיפולית שלי היא פסיכו-דינאמית, אקטיבית ומתמקדת בניסיון לייצר שינוי מורגש בחיים. היא מאפשרת יצירת קשר טיפולי אנושי דרכו מתרחש השינוי.
להיות הורה זה דבר מורכב, זה גם לא פשוט לחשוב או להודות שהילד שלכם זקוק לעזרה חיצונית, לכן ההתלבטות האם לפנות לפסיכולוג ילדים או כל סוג אחר של טיפול היא מורכבת ולא פשוטה להורים, אך חשוב לדעת כי אין בושה בקבלת סיוע חיצוני, ואיש מקצוע יכול לסייע לילד או הילדה שלנו לטפל בבעיות שונות ומגוונות ובכך לתת לילדים שלנו (וגם לנו) ארגז כלים שמסייע להתמודד עם חיי היום יום בצורה טובה יותר.
יש אינספור סיבות שונות ומגוונות בגללן הורים לוקחים את ילדיהם לטיפול רגשי, החל מבעיות שינה, בעיות חרדה בגלל מסגרות לימודיות, בעיות קשב וריכוז, בעיות התנהגות, בעיות חברתיות ועוד ועוד.. אם בעבר התפישה הייתה כי ילד שהולך לטיפול הוא "בעייתי", כיום הורים רבים מבינים כי טיפול מתאים ונכון בגיל צעיר יכול לשנות לילד את כל חווית ההתגברות ולתת לו כלים להתמודד עם הבעיות שלו, לכן רצוי במידה ואתם מזהים סימנים של בעיה, מצוקה או טרדות חוזרת אצל הילד שלכם, אל תהססו לחפש אנשי מקצוע מתאימים, אפילו אם זה רק להתייעץ ולקבל חוות דעת מקצועית.
מכיוון שכל ילד הוא עולם שלם וייחודי, אין תשובה אחת מתי נכון לקחת את הילד לטיפול פסיכולוגי, מה שכן נכון לכם ההורים זה להיות קודם כל קשובים לילד, לנסות ולשים לב להתנהגויות, להופעת סימפטומים, האם הילד או הילדה סגורים, מה אומרים במסגרות החינוכיות? תשומת לב והקשבה יכולים לסייע לנו להבין האם יש בעיה כלשהי לילד, בעזרת התייעצות עם איש מקצוע מתאים, אפשר לסייע לילדים שלנו לשאת את המסע המורכב הזה שנקרא ילדות וגיל ההתבגרות.
ילדים ומתבגרים עשויים לחוות קשיים רגשיים והתנהגותיים הקשורים להתפתחות ולבריאות, לבעיות סביבתיות, וקשיים משפחתיים, רגשיים או חברתיים. ילדים חווים את העולם את הסיטואציות המתרחשות סביבם בצורה שונה ממבוגרים ולא תמיד המבוגרים בסביבתו של הילד יודעים כיצד הילד מרגיש ומה הוא חושב על מה שעבר.
דוגמה לכך הוא נושא המוות. כמבוגרים, אנחנו נוטים להימנע מלדבר על אסונות או על מוות ואנחנו מאוד רוצים לגונן על ילדינו מהפחד ממוות אשר אנחנו חווים. פחד ממות הוא הישרדותי וטבעי אבל אצל ילדים הדברים מתקבלים אחרת. ילדים רבים עוסקים בנושא המוות בסביבות גיל 4-5 וכאשר הסביבה מנסה לעבור נושא כאשר הם מעלים נושא זה ולהתחמק הילדים מקבלים מסר כי הדבר כל כך נורא שאסור לדבר עליו. כאן מתחיל פחד ותחושות אשמה הכרוכות בנושא המוות. מצד שני, כאשר ילדים לומדים בגן על יום הזיכרון או יום השואה או קולטים חלק מהחדשות ודובר שם על נושאים הקשורים למוות, עולות בהם שאלות שחשוב מאוד לתת להן מענה. ילדים מסוימים עלולים לחוש מצוקה ואחרים רק סקרנות. התגובה שלנו מאוד משמעותית לחוויה שיפנימו ולכן חשוב שנשאל את הילדים מה מרגישים, למה התכוונו, מה שמעו, נפריד בין התחושות שלנו לבין מה שבאמת הילד שואל וצריך מאיתנו.
בגלל הקושי הגדול לעשות הפרדה זו, לעיתים באופן בלתי מודע אצל הילד מתפתחת מצוקה שאינו יודע להסביר את מקורה וחשוב שהטיפול במצוקה זו יעשה על ידי איש מקצוע מיומן ומכיר את שפתם של ילדים ואת עולמם הרגשי שהוא שונה מעולמם של מבוגרים.
הטיפול בקשיים אצל ילדים הינו שונה מטיפול במבוגרים נדרשת התמחות מיוחדת לכך. הסיבה להבדל קשורה לשלבי ההתפתחות הקוגניטיבית (שכלית) ורגשית בהם נמצא הילד וביכולת לנקוט בשיטות התערבות שונות (טיפול במשחק, טיפול דיאדי,טיפול בהבעה ויצירה). בנוסף, מעורבות כזו או אחרת של ההורים בטיפול הינה הכרחית וקשורה גם לגיל הילד והמתבגר.
בילדים הסובלים מקשיים מסוימים המצריכים התערבות של איש מקצוע ממקצועות הבריאות (דיאטנית, מרפאה בעיסוק וכדומה) מומלץ לעיתים קרובות לערב גם איש מקצוע בתחום הטיפול הרגשי לטובת יעוץ להורים או להתערבות ישירה עם הילד. לבעיות השמנה ואכילה יש השלכות רגשיות לעיתים הן נוסעות עם קושי רגשי ואכילה היא אכילה רגשית. במקרים אלו תיאום הטיפול בין המטפל הרגשי לדיאטנית הוא קריטי להצלחת הטיפול.
בגיל הרך, לעומת זאת, פעמים רבות הפניה לטיפול היא בעקבות איחור בהתפתחות או צורך באבחון התפתחותי. כאשר מופיעים פערים בין תחומי ההתפתחות של הילד חשוב כי איש מקצוע המומחה לטיפול בילדים יבדוק את מקור הפער וימליץ על מעקב או התערבות טיפולית. במקרה זה הפניה תהיה לפסיכולוג התפתחותי שיתן תמונה התפתחותית כללית או לאיש טיפול המומחה לכל אחד מתחומי ההתפתחות- קלינאית תקשורת במקרה של התפתחות שפה ותקשורת, פיזיותרפיסט במקרה של איחור בהתפתחות המוטורית, מרפאה בעיסוק במקרה של בעיות בויסות חושי, מוטוריקה עדינה, קושי באחיזת עיפרון או סרבול מוטורי.
כל הטיפול נעשה עם ההורים. גם טיפול התפתחותי יעיל הרבה יותר כאשר ההורים הם חלק מהטיפול ומקבלים הדרכה על כל מה שנעשה בטיפול. בתחום הרגשי- לא מטפלים בילד כי אם בקשר הדיאדי בינו לבין ההורה.
בילדים גדולים יותר, הטיפול נעשה פעמים רבות באמצעות משחק - הילד והמטפל מדמים את עולמו של הילד באמצעות משחק משותף אשר נערך בחדר הטיפול. הטיפול באמצעות משחק הינו מיומנות אשר נדרשת מומחיות ייחודית לעסוק בו. פעמים רבות נדרשים מטפלים בילדים ובמתבגרים למצוא את הדרך לתקשורת ויצירת אמון עם הילד. אם זה באמצעות משחק או לעיתים אף דרך ספורט, מוסיקה וכל אמצעי אחר. ככל שהילד גדל, השיחות והדיבור הופכים לערוץ העיקרי בטיפול.
שינוי כלשהו בהתנהגות הילד, בדפוסי השינה, אכילה, משחק- רצוי להיות יותר ערניים מהרגיל ולבדוק האם הם מהווים נורת אזהרה. רגרסיות בתפקודים שונים (הרטבה, הכנסת אצבע לפה) עלולות גם כן להצביע על מצוקה כלשהי. כאשר התנהגויות אלו מופיעות לאורך זמן , מחריפות או מופיעות בתחומים נוספים, כדאי לשאול מה קורה עם הילד בגן או בבית הספר, לשלול בעיות רפואיות להיוועץ במומחה.
בעיות התנהגותיות של ילדים- התקפי זעם בלתי נשלטים לעיתים קרובות וללא יכולת הרגעה כמו גם חרדות, או הסתגרויות - אשר עם הזמן מפריעות לתפקוד היום יומי, להתפתחות היכולת הלימודית, גם הן סיבה לפנות למטפל מומחה לילדים.
קשיים משפחתיים - קושי בתקשורת עם הילד, בהצבת גבולות, בקבלת סמכות מביאים גם הם הורים להתייעצות וקבלת הדרכת הורים. לעיתים מומלץ במקרים אלו לגשת לטיפול משפחתי.
לעיתים דווקא מישהו מהצוות החינוכי מעלה קושי חריג ומתמשך (בעיות חברתיות או התנהגותיות בבית הספר או בגן) ומפנה את תשומת ליבם של ההורים לצורך התייעצות עם פסיכולוג.
כאשר צפוי שינוי גדול אצל הילד או במשפחה - ניתוח, מעבר דירה המצריך מעבר מסגרת חינוכית, לידה, גירושין או מחלה, חשוב להתיעץ עם מומחה לטיפול בילדים לפני השינוי כיצד להכין את הילד וכיצד לדבר עם הילדים מבעוד מועד במיוחד כאשר מדובר בילד רגיש הנוטה להפנים את רגשותיו בצורה עמוקה.
ישנם סוגי הכשרות שונות של אנשי מקצוע המוסמכים לטפל בילדים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, פסיכיאטרים, מטפלים בהבעה ויצירה, מטפלים באמנות, מטפלי CBT ועוד, כל אלה ואחרים מוסמכים לטפל בילדים, אך שוב להבין כי ההכשרה של כל סוג מטפל היא שונה ולעיתים יש שוני בסוגי הבעיות שכל סוג מטפל יודע לפתור.
בנוסף חשוב לבדוק לגבי כל מטפל באיזה גילאים הוא מומחה לגביהם, יש שוני גדול בין טיפול לילד בגיל 3, וילד בגיל בית ספר, ייתכן כי אותו מטפל מוסמך ומומחה לגילאים הללו, אך זה בהחלט דבר שמצריך בדיקה אל מול המטפל.
כמובן שהתשובה לשאלה הזו משתנה בין איש מקצוע אחד לאחר, וכמובן שגם כל ילד ייחודי ולא כל מטפל מתאים לכל ילד, אך פסיכולוג ילדים או מטפל מסוג אחר יכול לסייע לילד שלנו ולפתור לו מגוון גדול של בעיות, החל מ פיתוח מיומנויות חברתיות שונות, פיתוח ביטחון עצמי, פתרון בעיות שונות, לדעת להסתכל על העולם בצורה אופטימית יותר ועוד, לכן אל תהססו לפנות לאנשי מקצוע מוסמכים אשר יכולים לסייע לכם ולילדכם בפתרון שלל בעיות שמטרידות אתכם ואת הילד.