על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

רציתי לדעת אם הסעיף עדיין נשאר איתי

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  רציתי לדעת אם הסעיף עדיין נשאר איתי  -  (רון)


שלום,

שמי רון וקיבלתי סעיף קה"ס 20 ממש בתקופה של מספר חודשים לפני השחרור. רציתי לדעת אם הסעיף עדיין נשאר איתי ומה ההשלכות שלו.
האם זה יכול למנוע ממני מלעבור הליך של סיווג בטחוני במשרד הבטחון? ואיך אני יכול לראות את התיק הרפואי בעצמי?

תודה רבה.

תשובה:  רציתי לדעת אם הסעיף עדיין נשאר איתי - (0)


הי רון, לא ברור לי למה קיבלת קה"ס כזה לפני השחרור, בעיקר משום שאין לו כמעט משמעות על תנאי השירות ולא על יציאה לקורסים. הסעיף הזה לכן לא נושא משמעות לאחר השחרור, ולא מופיע בתעודה. הסיווג הביטחוני קשור בהיבט של בריאות הנפש במצבך הנפשי כפי שייבדק במשרד הביטחון, אם כי אני מניחה שיבררו מולך מדוע קיבלת קה"ס. דרך אגב, אפשר לבקש לבטל/ להוריד קה"ס , רצוי כמה שיותר מוקדם (לאחר השחרור לא תוכל לעשות זאת).

את התיק הרפואי זכותך לראות משום שאתה המטופל. הדרך היא לפנות לקב"ן ולבקש שידפיסו לך. לא תוכל לעשות זאת בדרך עקיפה של טלפון או מיילים.
 X