על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

קהס שינוי פרופיל במהלך שירות כקצינה

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  קהס שינוי פרופיל במהלך שירות כקצינה  -  (קצינה)


שלום
טרם גיוסי זומנתי לקב״ן לאחר הצו הראשון, שם נקבע לי קה״ס 20 וזאת לאחר שקצת ״ייפיתי את המציאות״. התגייסתי באופן רגיל, שירתתי בתפקיד במשך חצי שנה, היו לי הרבה תחומי אחריות וביצעתי את תפקידי מצוין, זאת למרות תחושות חרדה ולחץ לא פשוטות (שהיו גם לפני הגיוס). יצאתי לקצונה, עד היום אני לא יודעת אם זה היה מעשה נכון או לא, אך אני מספר חודשים בתפקיד ומצבי הנפשי רק מדרדר. לאחרונה הייתי אצל פסיכיאטר אזרחי שהמליץ על טיפול קוגניטיבי התנהגותי בשילוב קבן ומתן תרופות. החלטתי להתחיל עם הטיפול ההתנהגותי. אני מטופלת כחודשיים. דחיתי את הסיוע בקבן ובתרופות משום שמאוד רציתי להתקבל לתפקיד מסוים, אליו לא התקבלתי. כיום אני מאוד מנסה לעבור לתפקיד אחר ואני בתהליך. לכן אני לא רוצה לפנות לסיוע, כדי שתהליך המעבר לא יקטע. עם זאת אני סובלת מאוד ולא יודעת אם המעבר יפתור את הסבל שאני מרגישה. רציתי לדעת איך עובד נוהל של העלאת קהס ושינוי פרופיל אצל קצינים? אם אקבל קהס 40 למשל מה יכול לקרות? אני מרגישה שהקצונה עושה לי רע הרבה יותר מאשר טוב. התפקוד שלי בתפקיד מתחיל להיפגע, אני שוכחת דברים, בקושי מגיבה, המצב רוח שלי ברצפה... אני לא יודעת מה עדיף.
תודה

תשובה:  קהס שינוי פרופיל במהלך שירות כקצינה - (0)


עירנותך למצבך הנפשי חשובה וחיונית ביותר, וזו בעיני התחלה טובה לפתור בעיות מסוג זה. לא תמיד אנחנו יודעים כיצד יתגלגלו הדברים, איך נרגיש ומה יקרה בגורלנו. נדמה לי שניסית להתחיל את השירות מנקודת פתיחה חיובית וחלקה וכך היה משך זמן מה. כעת נשמע שיש קושי ושהוא נמשך. פנית לעזרה וטוב שכך עשית. להבנתי, שיתוף קב"ן בהליך הטיפולי ובקשיים שלך לא אמור לפגוע במהלך של מעבר תפקיד (לא עולה לי סיבה שכך יקרה. הקב"ן אמור לתמוך במאמצי ההסתגלות שלך, לא לחבל בהם).

לגבי קה"ס- הורדת פרופיל או העלאת קה"ס הינם תהליכים שנעשים באמצעות בריאות הנפש של הצבא/קב"ן. הקב"ן יכול לתת קה"ס 40 ופסיכיאטר הוא זה שיכול להוריד פרופיל. שינוי כזה יכול להשפיע על המשך שירותך כקצינה בצבא. ממליצה לך להתייעץ על כך עם הקב"ן ולקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורך.
 X