על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

קבן

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  קבן  -  (אניה)


היי
האם קבן אמור להיות רשום בפנקס הפסיכולוגים או בפנקס העובדים סוציאליים?
או שיש קבנים שמעניקים טיפול כשהם עדיין לא רשומים באחד מאלה?
והאם ייתכן שקבנית פשוט נישאה וחותמת בשמה הישן - האם זה מותר שכן לא ניתן לאתרה בפנקס.

ודבר אחרון - האם קבן שהוא פסיכולוג מחוייב לרשום מ.ר. בסוף כל תעודה או מסמך רפואי שהוא חתום עליה?
וכן לספק סימוכין - למסמך?

אני חוששת שהגיע לידי מסמך מזויף ובטרן אשקיע משאבים רבים כדי לברר- אני מנסה קודם להבין מה מחוייב מקבן.

תודה.

תשובה:  קבן - (טל גרגי)


קב"ן הינו איש מקצוע מאחת הפרופסיות הבאות – פסיכולוגיה (קלינית או שיקומית), עבודה סוציאלית או פסיכיאטריה. ככזה עליו להיות רשום כחוק ברשומה המתאימה בהתאם לפרופסיה והדברים מפוקחים ע"י מרכז ברה"ן וחיל הרפואה. באשר לרישום בפנקס הפסיכולוגים, יתכן מצב בו פסיכולוגית נישאה ושם משפחתה לא התעדכן בפנקס הפסיכולוגים. יתכנו אף מצבים בהם נפלה טעות ברישום שם או שם משפחה בפנקס, ולכן המלצתי היא במקרה של ספק לבקש ישירות מאיש המקצוע את מספר הרישום שלו ולאמת מול הרישום בפנקס (ניתן לבצע חיפוש ע"פ שם או מס' מקצוע). אין חובה לצרף מס' הרישום למסמכים המופקים ע"י הקב"ן (למעט מסמכים רפואיים בחתימת רופא פסיכיאטר), החובה היא לצירוף פרטים אישיים של הבודק ופרטים אלו מופקים אוטומטית ממערכת הCPR (מערכת הרשומה הרפואית הממוחשבת של חיל הרפואה).

טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
 X