על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

פרופיל 45

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  פרופיל 45  -  (ורד)


ביתי הבכורה בת 17. בתקופת הקורונה וסביב הסגרים הממושכים וכתוצאה מכך הריחוק החברתי שנכפה עליה ועל חבריה פיתחה הפרעת אכילה . טופלה במרפאה ייעודית לכך עם צוות של פסיכיאטרית רופאה דיאטנית קלינית ומטפלת ריגשית הטיפול והפגישות הוכיחו את עצמן ותוך 11 חודש נפרדנו מהמרפאה כשהיא מאוזנת ובמקום אחר ) גם תום הקורונה והחזרה לשגרה עשו את שלהם. כיום שנה אחרי היא תלמידה מצויינת במגמת רפואה מערכת כשנה במדא עובדת ופעילה חברתית. לפני שבועיים היה צו ראשון שאליו היא הגיעה מצויינת במסמכים הנדרשים מהפסיכאטרית ורופאת הילדים שבהם נכתב באופן ברור שהיא שנה אחרי תום טיפול מתפקדת חזקה ובעיקר בריאה בגופה ובנפשה לא נוטלת טיפול תרופתי ולא היו נסיונות אובדניים .
למרות כל הנ"ל ולמרות שהיא הביעה בראיון בצו ראשון את רצונה להתגייס לתפקיד משמעותי ולתרום מיכולתיה הרבות היא קיבלה פרופיל 45 !!!!
ללא שיחה עם קב"ן או מי מטעמם של שלוחה כזו בצהל (רגשי ).
ביתי מתוסכלת וגם אנחנו ולגמרי מצטערים על השקיפות בה פעלנו בהצהרה הרפואית לקראת הגיוס, בניגוד לדעתם של הרופאים שטיפלו בה.
איך יתכן הדבר הזה והאם יש משהו לעשות בנדון.
תודה

תשובה:  פרופיל 45 - (טל גרגי)


להערכתי גם אם חלפה שנה מתום הטיפול עדיין ביתך מאובחנת עם הפרעת אכילה ונראה כי על רקע זה הותאם פרופיל 45. באפשרותכן לערער על הפרופיל ולבקש להבדק ע"י גורמי ברה"ן בלשכת הגיוס, מומלץ להצטייד בחו"ד פסיכיאטרית עדכנית.
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך

 X