על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

עזרה לחייל במצוקה

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  עזרה לחייל במצוקה  -  (אבי)


אנו הורים לחייל קרבי, קרוב לחצי שנה הבן לא מדבר איתנו. כלומר כל פעם שהוא חוזר הביתה, הוא מסתגר בחדרו, לא יוצא עם חברים. ברור לנו כהורים שעובר עליו משהו לא טוב, אבל אין לנו מושג כיצד לעזור לו. הוא לא משתף איתנו פעולה, אנחנו בקושי יודעים איפה הוא משרת, הוא דוחה כל עזרה מצידנו, בכול תחום.
בקיצור אנחנו מאוד מודאגים ולא יודעים מה לעשות...

תשובה:  עזרה לחייל במצוקה - (0)


דאגתכם מובנת וחשובה.. אמנם מדובר בגיל שבו פעמים רבות צעירים לא משתפים את ההורים בבעיותיהם או קשייהם, אולם אתם מתארים גם תהליך של הסתגרות חברתית ועל כן חשוב שתנסו לפעול. האם דיברתם עימו על מה שקורה? האם שאלתם? כיצד הגיב? אני מאמינה שמותר לכם כהורים להיות אסרטיביים בדאגה שלכם, גם אם הוא הודף (כמובן שלא בכוח.. אבל עליו להרגיש שאתם מאד מעוניינים לדעת מה עובר עליו). האם יש לו חברים מהיחידה שיש לכם קשר עימם? שכנים או חברים מהבית שאולי אפשר להרים להם טלפון? אם כל זאת לא עובד הייתי שוקלת אולי לערב בן משפחה אחר שהוא סומך עליו.. אבל שוב, הכי כדאי להתחיל באופן הישיר ולנסות לדבר איתו.
 X