על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

מצב בריאותי

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  מצב בריאותי  -  (לאה)


הבן שלי לפני הגיוס עבר ניתוח לישור אצבעות הרגלים היו לו בארבעה אצבעות בפלטינות אורך של 10 ס"מ, עקב הניתוח הוא קיבל פטור מנעלים צבאיות, בטירונות ובקורס ובבסיס הראשון הוא היה עם נעלי ספורט , כשהוא הגיע לבסיס מזון ורופא של היחידה לא הסכימה לפטור ואמרה לו לנעול נעלים צבאיות, היילד נעל ואחרי חצי שנה האורטופד אמר לו שהוא צריך לעבור שוב ניתוח , הילד עבר לפני חודש וחצי ניתוח באצבעות והאורטופד נתן לו 30 יום ג', לאחר ה- ג' הגיע אחרי 30 יום הורידו לו את הפלטינות ונתנו לו עוד ג' ל 3 שבועות והמלצה לנעלים פתוחות, עד הצילום והביקורת אצל המנתח .האורטופד מרם 2 בעיר הבהדיים ביטל את הג' ואמר לו לחזור לרופא היחדיה.
הוא הגיע לרופאת היחדה (אלה) והיא אמרה לו שהיא לא מאשרת לו את ה- ג' ולא מאשרת לו נעלים פתוחות אלא נעלי ספורט ולא להגיע עם קביים , הילד אמר לה שכואב לו מאד ועבר רק שבוע מהורדת הפלטינות , הרופאה אלה אמרה אין לי מה לעשות האורטופד בעיר הבהדים ביטל לך את הג' .
למרות התחנונים של הבן לרופאת היחידה היא לא הסכימה לפטור הנעלים, האם הצבא לוקח אחריות על כך שבן שלי נאלץ לעבור ניתוח פעם שניה שהוא הצטרך לעבור אותו פעם שלישית בגלל רופאת היחידה שהיא אפילו לא אורטופדית שיכלה לתת המלצה כזאת.
הבן ביקש ממנה שתשלח אותו לאורטופד בעיר הבהדים שביטל לו את ה- ג' בלי לראות את מצב הרגל.
בעקבות אי התחשבות הצבא בבן שלי החליט להפגש עם קב"ן על מנת לסיים את השרות.
רציתי לדעת האם הבן שלי יכול להפגע בעתיד אם הוא נפגש עם קב"ן , כי הוא אמר בבסיס שהוא יחתוך את עצמו ולכן שלחו אותו לקבן בסורוקה.
אני שרתתי בצבא ובעלי גם שירת בצבא וגם הבת שלי שירתה בצבא, אני לא מבינה אם חייל לא רוצה לשרת את הצבא בגלל מצב בריאותי למה הצבא לא משחרר אותו

תשובה:  מצב בריאותי - (0)


משאלתך עולה כי מוקד הקושי הינו בעייה רפואית ואופן. הטיפול בה. פורום זה אינו דן בנושא רפואה אורטופדית.
 X