על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

לקבל טיפול בצהל

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  לקבל טיפול בצהל  -  (לילה)


התגייסתי להיות לוחמת מתוך אידיאולגיה והרבה תמימות.
תמיד הייתי בן אדם חזק ויציב, ואף פעם לא הייתי בטיפול.
אחרי יותר משנה ,עם קשר ובלי קשר לשירות שלי, לאט לאט ומהר מהר איבדתי שליטה על הרגשות שלי, על האופן בו אני באנטרקציה עם חברים שלי, האקטיביות שלי גם נעלמה ואני לא מוצאת שום דבר להאחז בו. אני מרגישה מאד לא טוב עם עצמי והמחשבות הולכות ומקצינות.
אני לא יודעת לאבחן דיכאון או התקפי חרדה ולא יודעת אם אני ממציאה לעצמי או מתעלמת. בלבול קשה ואני לא מבינה מה קורה ולמה הכול חמור ובעיקר חסר תקווה להמשיך בכול דבר.
איך אני מבינה את זה בצבא?
אני לא סומכת על קב"נים מניסיון של אנשים שסיפרו לי.
כן יש לי מטרה והיא לצאת מהמערכת הזאת ולהרגיש את החיים שלי בחזרה.
ממה שהבנתי קב"נים מפחדים מאינטרסים וזה לא הולך להיות פשוט. מה שעוד יותר מרחיק אותי מלרצות לפגוש בנאדם כזה ולחשוף בפניו משהו.

תשובה:  לקבל טיפול בצהל - (0)


הי, מתיאורך עולה חוויה של הצפה רגשית ובלבול, קושי למקד את תחושותייך ונראה כי התחושות זרות לך.. זה הגיוני בהתחשב בכך שזו הפעם הראשונה שאת בצבא, עם כל מה שאת מתמודדת מולו בתקופה זו. אין לי ספק כי את יכולה להיתרם מאד משיחות עם איש מקצוע שיעזרו לך להבין את שעובר עלייך, לעשות סדר ולחשוב על דרכי פעולה ופתרון. מדברייך ניכר גם חוסר האמון שאת רוכשת לקב"נים. איני חושבת שאוכל לשכנעך אחרת, וייתכן שבחלק מן המקרים הקב"נים למודי ניסיון מר ואינם ממהרים מן הצד שלהם לתת אמון. עדיין, זהו תפקידו של הקב"ן כאיש מקצוע מוסמך לייצר קשר ולבסס אמון הדדי בכל פעם מחדש, עם כל חייל וחייל שפונה. מנסיוני האישי כקב"נית זה בהחלט אפשרי להכיר במצוקה של חייל ולסייע לו להשתחרר מהצבא אם ההתרשמות היא שזה מה שנכון לו. המטופל הוא שעומד בראש מעייניו של הקב"ן. הייתי מציעה לך לנסות את הכיוון הזה ואם את מתנגדת ייתכן שרצוי כי תפני לאיש מקצוע מחוץ לצבא אשר ינחה אותך הן לגבי הטיפול הנכון עבורך וכן לגבי הקשר מול הצבא וסוגיית המשך השירות.
 X