על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

חרדות עם דיכאון

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  חרדות עם דיכאון  -  (ירין)


היי התגייסתי לצהל לפני כחודשיים וחצי, בטירונות חוויתי קשיי הסתגלות קשים מאז שהגעתי לסדיר אני רואה שזה הולך ומדרדר אני כבר מרגישה שאני לא אותו בן אדם אני לא אוכלת הרבה,בקושי  מתקשרת עם אנשים  מרבה לריב עם המשפחה כשמגיעה הביתה ,חוסר מנוחה כל הזמן בלחץ תקועה ביחידה כן מנסים לתקשר איתי אבל אני פשוט לא מצליחה כי אני מרגישה שאני תקועה בעצמי  אני כל הזמן בוכה יושבת על הרצפה ופשוט מתחרפנת מרגישה מיואשת חווה המון כאבים בחזה בצד שמאל 
אני משתפת את המפקדת שלי אבל אני מרגישה שאין יחס רק מלפני כמה ימים ראיתי קבן והוא אמר שזה קשיי הסתגלות בגלל שאני חדשה במערכת  היא אמרה לי לחכות ואם אני רואה עדין שאין שיפור לפנות עוד חודש  ..מה עושים? גם כשאני בבית אני מרגישה מוזר כיאלו אני לא כאן הראש שלי כל הזמן במחשבות על הצבא ומה יהיה והרבה שינוים במצבי רוח אני מרגישה מבולבלת וכלואה אני צריכה עזרה אבל אין יחס
אני חושבת כל הזמן מה לעשות לעצמי מרוב התייאשות מה את מציעה לי לעשות ? אשמח לקבלת תשובה בהקדם האפשרי תודה

תשובה:  חרדות עם דיכאון - (0)


אכן התמונה שאת מתארת בצורה מדוייקת מתאימה לתמונה של קשיי הסתגלות. קשיי הסתגלות יכולים להיות חמורים ומלווים בסימפטומים חזקים. כל יום הוא יום ארוך של התמודדות וקושי. מצד אחד נכון הוא הדבר שפעמים רבות הקשיים עוברים, מסתגלים ונכנסים לשירות תקין והכל בסדר. מצד שני, עד שזה קורה צריך לחשוב מה יכול לסייע לך לעבור את התקופה הזו? האם את משתפת בני משפחה/חברים? תמיכה יכולה מאד לסייע במצבים כגון אלו. לא ציינת היכן את משרתת, מהן האפשרויות שיש בידייך לעשות דברים שיקלו עלייך בתקופה זו? יש אפשרות לפנות תמיד לטיפול נפשי- לבקש להיפגש שוב עם הקב"ן, לבקש כלים. אפשר לפנות גם לגורם טיפולי חיצוני אם הדבר בצבא לא מסתייע.
 X