על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

הפרעות אכילה בצבא

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  הפרעות אכילה בצבא  -  (שרון)


היי, אני בת 19 והתגייסתי אחרי שנת שירות. במהלך שנת השירות פיתחתי הפרעות אכילה (בולימיה) והייתי מקיאה יותר מ10 פעמים ביום. אני מטופלת אצל פסיכולוגית ויש שיפור ניכר אבל יש תקופות שאני לא עומדת בלחץ ובהרגשות שלי ואני מקיאה כמה פעמים ביום. אני עושה יומיות, דבר שמקל עליי ולאחר חוסר שיתוף פעולה שלי עם גורמי ברה"ן איימו עליי בשחרור (לא הסכמתי לעשות את הבדיקות שהם רצו שאעשה). לא רציתי להשתחרר ולכן נשברתי ועשיתי את הבדיקות. בזמן האחרון, בגלל חילופי מפקדים ועניינים בבית, אני עוברת תקופה ממש קשה וחזרתי להקיא. המפקדת שלי מטילה עליי המון עבודה (גם כזו שלא בהגדרת התפקיד שלי) ואני מרגישה חלשה ועייפה כל היום ואין לי כוח לכלום. אני רוצה להשתחרר כדי למנוע מעצמי את הלחץ שהמסגרת הצבאית גורמת לי. מה את מציעה לי לעשות ?

תשובה:  הפרעות אכילה בצבא - (0)


האם שוחחת עם המטפלת שלך על רצונך להשתחרר? אם אינך בטיפול כעת אמליץ לך לחזור לטיפול כדי לברר איך לעזור לך וכן לשקול את נושא השחרור (כמה זמן נותר לשירות?). מכל מקום השחרור ייעשה דרך פנייה לקב"ן ודרכו להערכה פסיכיאטרית. אם יש ברשותך חוות דעת מטעם המטפלת חשוב לצרפה לבקשתך להשתחרר.
 X