על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

העלאת פרופיל אחרי אנורקסיה

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  העלאת פרופיל אחרי אנורקסיה  -  (לילך)


היי, אני מתגייסת עוד שנה וכמה חודשים.
לפני כמעט שלוש חליתי באנורקסיה, האבחנה רשומה בתיק הרפואי שלי וכשעשיתי טת הצו הראשון זה היה מצויין בשאלון של הרופא (הוא היה מחוייב לרשום את זה) ולכן קבעו לי פרופיל 45.
מאז שאובחנתי הייתי בטיפול פסיכולוגי ודיאטני במרפאת הפרעות אכילה ששם גם אבחנו אותי עם OCD
לפני פחות משנה התחלתי התקדמות מדהימה בנושא והצלחתי להיפטר מהרגלי הפרעת האכילה והOCD. הצלחתי להחלים והפסקתי את הטיפול, והחלטתי לערער על הפרופיל שלי, גפגשתי עם קב״ן שהעלתה לי את הפרופיל ל64 וטענה שזה הכי גבוה שהיא תעלה לי אלא אם יבטלו לי את האבחנה. האבחנה לא יכולה להיות מבוטלת (ביררתי עם הפסיכולוג והפסיכיאטר שטיפלו בי).
אני מאוד רוצה להעלות את הפרופיל שלי כי הפרופיל הנוכחי לא משקף את המצב שלי ומגביל אותי כל כך.
מה אני יכולה לעשות כדי להעלות את הפרופיל לפחות ל72? זה באמת נורא חשוב לי כי אני בריאה ללא כל זכר של הפרעת אכילה.

תשובה:  העלאת פרופיל אחרי אנורקסיה - (0)


קודם כל ברצוני להביע הערכה למאמצייך הרבים, אשר נשאו פרי, להתמודד עם מחלה מאד מורכבת של אנורקסיה. לאחר מכן גם נפטרת לדברייך מהרגלים לא מוצלחים ברמה ההתנהגותית. הצבא, לפי תיאורך, מכיר בתהליך שעשית. הוא מאפשר לך להתגייס לצבא (נערות עם הפרעת אכילה פעילה מסוג אנורקסיה משוחררות לאלתר משירות) ואף יותר מכך העלו לך את הפרופיל.
בסולם הפרופיל הנפשי אין 72. העלאה נוספת היא ל97 והמשמעות היא ללא אבחנה כלל. מכיוון שקיימת אבחנה נפשית בתיק שלך יש בעייתיות לבטל את הפרופיל בשלב זה. אני מציעה לך להנות מההישגים שהגעת אליהם עם עצמך וגם מול הצבא. דעי, שעם פרופיל 64 ישנן דלתות פתוחות לרוב שתוכלי להיכנס בהן לשירות מוצלח. תוכלי לפנות במהלך השירות שוב אם הדבר עדיין יפריע לך ולבקש בדיקה פסיכיאטרית להערכה נוספת.
 X