על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

האם לצבא יש מעקב על בני נוער המבקרים בבי"ח לחולי נפש

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  האם לצבא יש מעקב על בני נוער המבקרים בבי"ח לחולי נפש  -  (צביה)


האם לצבא יש מעקב על בני נוער המבקרים בבי"ח לחולי נפש והאם זו סיבה להורדת פרופיל צבאי?

תשובה:  האם לצבא יש מעקב על בני נוער המבקרים בבי"ח לחולי נפש - (0)


ככלל, עד כה לצבא אין גישה ישירה לתיקי המטופלים בביה"ח הפסיכיאטרים ובתי החולים לא מעבירים לצבא מידע ביוזמתם. ייתכן ורופא המשפחה כותב או יודע על כך ואם יידרש על ידי המתגייס למלא מסמכים אודותיו הוא ירשום זאת. בית משפט רשאי לחייב את בית החולים להעביר מידע במקרים בהם מוצא לנכון.
מציאות זו עתידה להשתנות ביולי 2015 בעקבות הרפורמה בבריאות הנפש. משמעות רפורמה זו הינה העברת האחריות לטיפול בבריאות הנפש מהמדינה לקופות החולים. במצב שכזה מטופלים שיטופלו בבתי החולים הפסיכיאטרים הקופה שלהם היא המבטחת והמשלמת על כך, ולכן כאשר רופא המשפחה ימלא הצהרת בריאות למועמד הוא יידע על הביקור בבית החולים הפסיכיאטרי.
לגבי הורדת פרופיל- אין תשובה אחת לשאלה זו, מאד תלוי על מה הטיפול, כלומר שהפרופיל ניתן על הבעיה הנפשית ולא משום המקום שבו הנער מטופל בה.
 X