על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

דכאון קליני

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  דכאון קליני  -  (אני)


הילד שלי מאובחן עם דכאון קליני או דומקוטביות(לא בדיוק הבנתי), וההמלצה היא לא לתת לו נשק למרות שמעולם לא איים להתאבד.
הפסיכולוג המטפל בשיתוף עם הפסיכאטר הכינו מכתב לצבא עם המלצות להקלות שלהערכתם מתיאמות והמלצה כן לשרת בצבא.
כרגע הילד נמצא במצב טוב והוא מאוד רוצה להתגייס לצבא ומסרב שאמסור את המכתב.
הפחדים שלו שלא יגייסו אותו ושזה יפגע לו בהוצאת רשיון נהיגה והמשך החיים.
אני עובדת עיצות!
האם הצבא מתחשב וכן מגייס במצבים אלו?

תשובה:  דכאון קליני - (0)


דכאון והפרעה דו-קוטבית נחשבות שתיהן להפרעות במצב הרוח. חומרת ההפרעה יכולה להשתנות בין אנשים וכן בין תקופות בחיים. חשוב להבין מדוע המטפלים של בנך חושבים שאינו יכול לשאת נשק? אם ישנה מסוכנות לאובדנות? האם במהלך הדכאון ישנן מחשבות אובדניות וכיו"ב? . אין אפשרות להיות מוסמך לחייל בצבא במהלך הטירונות ללא נשיאת נשק, גם אם לאחר מכן החייל לא יצטרך לשאת נשק. אני מציעה להבין לעומק מהמטפלים את המלצתם ובכל מקרה מי שיחליט בסופו של דבר על התאמתו לשירות צבאי הם גורמי בריאות הנפש של הצבא.
 X