על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

בעיות עצבים

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  בעיות עצבים  -  (אסתר)


אני משרתת בצהל מעל לשנה, ולפני כחודש נהרגה חברה טובה שלי. מאז שהיא הלכה לעולמה אני חווה המון התפרצויות של כעס, זעם ועצבנות.
בנוסף, הפסקתי לאכול כמו שצריך, אוכלת הרבה פחות ממה שאני רגילה, וגם את האוכל שאני מכניסה נכנס בכוח.
הבעיה מתחילה כשאני מתפרצת על המפקד שלי, כשאני על סף להרוג מישהו, כי המוח פשוט לא חושב. (עיניין שחשוב לציין הייתי בקרב המגע, ואם אני באמת ארצה אני יכולה לפגוע. זה פעולות שנכנסו לי לאינסטיקטים) ככה שגם אם אני לא רוצה לפגוע במישהו, זה קורה כי אני פשוט מפסיקה לשלוט בעצמי. וכמובן, שאחרי ההתקף אני שוכחת הכל.
איך אני מונעת מעצמי כלא?

תשובה:  בעיות עצבים - (0)


שלום לך,
את מבינה כי ההתנהגות שלך השתנתה לאחר שחברתך נהרגה, למעשה כתוצאה מכך. זה מאד הגיוני שאדם יגיב באופנים קיצוניים שונים , שאינם מתאימים לו, בתגובה לאירועים קיצוניים שמתרחשים בחייו. הדרך לטפל בכך היא ללכת לטיפול, לתת מקום לכאב ולאובדן ולחפש משם דרכי התמודדות יעילות יותר שלא יפגעו בך ובאחרים. את יכולה לבקש טיפול נפשי דרך הצבא, ע"י קב"ן.
 X