על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

בני סובל מתסמונת טורט

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  בני סובל מתסמונת טורט  -  (ליז)


הבן שלי התגייס ב-9/8/18, גוייס לטירונות 02 בבסיס ניצנים. עבר את הטירונות ושובץ לחיל התקשוב בצריפין.
בני סובל מתסמונת טורט, בזמן לחץ וחרדה גופו נכנס לסטרס מטורף. הוא משלב ספורט בחיי היום יום, דבר שעוזר לו לצמצם את הטיקים.
כרגע הוא קיבל ממפקדו מקוצרות 9 עד 14 וכן פטור משמירות עד לפגישה עם הקב״ן ב-11/10/18.
המקוצרות ופטור משמירות זמני ניתנו לו מאחר והמסגרת מקשה עליו וכרגע גופו בסטרס, טיקים שהתגברו תוך מצמוצים עיניים, הטיית הראש (דבר המקשה על הפעילות היומיומית).
מרגע המפגש עם צה״ל הוא ראה קב״ן 4 פעמים וגם ביום הגיוס הוא קיבל מקב״ן קה״ס 41. רציתי לדעת מה זה אומר קה״ס 41 והאם הקב״ן ישאיר אותו עם המקוצרות ופטור מכל השמירות, רק מהמילה ״שמירה״ הוא נכנס לסטרס וחרדה קשים, אפילו על אחותו הקטנה הוא לא מסוגל לשמור.
מציינת את העובדה כי בני שורד, נלחם בשיניו להתקבל בחברה לאחר חרמות ולעג, עבר את תעודת הבגרות אבל הכל נעשה בקושי רב תוך חריקת שיניים.
יש לו גם את כל המסמכים הרפואיים הנדרשים כולל אבחון נוירולוגית ופסיכיאטר. בני רוצה להמשיך לשרת על מנת לתרום את חלקו למדינה אך מבקש שהתחשבו בו. אני כבר מתוסכלת מאד מכל המצב, קשה לי לראות את הילד שלי ככה, מה עליי לעשות? רציתי להיכנס איתו לקב״ן אך לא קיבלנו אישור. הלחץ שלו גובר לקראת המפגש עם הקב״ן ומפחד מאד שלמרות כל מסמכיו הרפואיים הקב״ן לא התחשב

תשובה:  בני סובל מתסמונת טורט - (0)


ניכר מדברייך שהבן, ביחד איתכם, עושה מאמצים עילאיים כדי להצליח לשרת. הכניסה למערכת אינה פשוטה, קל וחומר לאנשים עם קשיים מיוחדים. לוקח זמן עד שמתייצבים ומתמקמים. לפעמים גם אין הצלחה בכך, גם זאת יש להגיד. למערכת יש גבולות ומגבלות.
הוא קיבל נתון של קשיי הסתגלות שמונעים שיבוצו בקרבי או בתפקיד של תומך לחימה. בקשתכם צריכה להיות להעלות עוד את נתון זה כך שישרת יומיות. פטור גורף משירות אינו דבר מקובל כי זה נחשב למשימה מאד בסיסית של חייל, אבל בהחלט יש מקומות שכמעט ואין צורך בכך.
אני מציעה לבקש שוב להיכנס איתו לבדיקה.
ואוסיף עוד- במידה ולא מסתייע והקושי יחמיר, דעו שאפשר לשקול גם מסלול של התנדבות שהוא על מדים וכולל הכל. במסלול כזה יש גם ליווי וגם מאמץ ניכר לשיבוץ בתפקיד מעניין ומותאם.
 X