על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

אבחון שנשכח

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  אבחון שנשכח  -  (טוהר)


בננו בן 17 עבר אבחון בכיתה ה' ולפיו הוא סובל מבעיית קשב וריכוז ולקות למידה לא מילולית (NVLD). פסיכולוג שטיפל בו חלק על האבחון הזה וגם לנו האבחון לא היה מתאים עד הסוף אבל עזבנו את זה וכמו כן הילד לא טופל בריטלין.

כשניגש הילד לצו ראשון לא מצאנו את האבחון ולכן כמובן לא ציינתי זאת במסמכים. כך קיבל הבן שלנו דפ"ר 70 קב"א 54 ופרופיל 72 עקב מספר גבוה של משקפיים. הילד לדעתנו אכן סובל מבעיות רגשיות אותן הוא מכחיש ואינו מודע להן.
לפני מספר ימים מצאתי במקרה את האבחון (חיפשתי בכלל משהו אחר) לאחר שנקבע כבר תאריך לגיוס לעוד שנה וחצי.
לנו ברור שהילד לא כשיר מבחינה נפשית למצבי לחץ ומתח.

האם כרגע ניתן לערער על הנתונים? כיצד לעשות זאת? האם כדאי לעשות אבחון חדש? איזה אבחון ואיפה? ברור לנו שהילד לא כשיר לשירות קרבי ולא לשירות תחת מתח ולחץ. מצד שני, לא היינו רוצים להורדת הקב"א בצורה שתגרום לו לשרת עם אוכלוסיה קשה שיכולה לרדת לחייו.
מה כדאי לעשות? אנחנו אובדי עצות. אשמח לתשובה מהירה.

תשובה:  אבחון שנשכח - (0)



מאת: "sharon garty"
תאריך: 1 באוק 2014 21:12
נושא: השב: alhasapa.co.il - Question to forum
אל: "הילה שבורון"
‏עותק:

ראשית אציין כי נתוניו של בנכם טובים ומרשימים, עובדה משמחת לכשעצמה...
שנית, לא ברורה משאלתכם מהי עמדת בנכם כלפי השירות? האם גם הוא מעוניין בפנייה לגורמי בריאות הנפש או בהורדת פרופיל?
כיום אין פרופיל נפשי על לקויות למידה. אבחונים עדכניים של לקויות משמשים כבסיס למתן הקלות במבחנים השונים בצבא. אם ישנה בעיה רגשית של מתחים לחצים או חרדות היא צריכה להיות מזוהה ומאובחנת ככזו, ועם חוות דעת מקצועית של מטפל (עוס, פסיכולוג או פסיכיאטר) פונים ללשכת הגיוס ומבקשים להיבדק.
בכל הכנות, נשמע מהאופן בו ניסחתם את השאלה כי ישנם לחץ ובהלה גם שלכם סביב השירות. יש עוד מספיק זמן לחשוב, לברר מהן יכולותיו אל מול רצונותיו ולפעול בהתאם. בהצלחה.

 X