על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

dbt בצהל?

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  dbt בצהל?  -  (קרן)


שלום לפני 3 חודשים הייתי אצל פסיכיאטרית שאבחנה כ"כנראה הפרעת אישיות גבולית" )היתי מתחת ל18) והמליצה לטיפול dbt.  
אבל אין לי כסף וחוץ מזה יש קצת בעיות בבית וקשה לי למצוא טיפול לבד אז לא התחלתי טיפול
אני צריכה להתגייס עוד חודש.
הצבא יוכל לשלוח אותי לטיפול dbt? אני אצטרך לשלם?
וגם-לא אמרתי לצבא כלום על זה, כי בעצם זה לא ברור, כי היא לא באמת אבחנה אותי. היא אמרה אולי. אני צריכה להגיד להם? יורידו לי פרופיל על זה?
תודה רבה!
-קרן

תשובה:  dbt בצהל? - (0)


באופן פורמלי אבחנה לגבי הפרעת אישיות ניתנת לאחר גיל 18 ולכן הרופאה שבדקה אותך השאירה ככל הנראה את האפשרות כהשערה. הפרעת אישיות גבולית כוללת צבר של קשיים וסימפטומים המקשים על האדם בתפקודו ובהסתגלותו לחברה. הצבא אינו נותן היום פרופיל רפואי בגין אבחנה של הפרעת אישיות אך יכול לסמן את החייל כבעל פוטנציאל לקשיי הסתגלות.

הטיפול שעליו דיברה איתך המטפלת הינו שיטה ייחודית אשר מקנה תפיסת עולם וכלים להתמודדות לבעלי הפרעה זו. השיטה כוללת מפגשים קבוצתיים וטיפול פרטני בתדירות גבוהה. לצבא אין טיפול שכזה והוא גם לא יכול לממן או להפנות. ישנם מקומות ציבוריים שמטפלים בשיטה זו ללא תשלום (בי"ח שלוותה למשל) ומקומות פרטיים.
 X