על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

ASD או חרדה חברתית

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  ASD או חרדה חברתית  -  (סימה)


שלום,
בני אובחן בהיותו קטן עם בעיות תקשורות וטופל ע"י מגיל צעיר, בביה"ס יסודי השתלב והכל על פניו נראה כאילוחלף רק היו בעיות תקשורות קלות שאיתן יכולנו להתמודד.
במעבר לחטיבה היה משבר ושוב במעבר לתיכון ופה היתה הדרדרות ריגשית.
בינתיים לפני כחצי שנה הוא היה בצו ראשון ובו הצהרנו רק על בעיות בריאותיות מסויימות , בני מיועד לגיוס קרבי, מדובר בילד בעל יכולות גבוהות שמעוניין להתגייס וללכת לכיון קצונה, מודיען/ תלפיות...
לאחרונה התחלנו טיפול פסיכולוגי והגענו גם לפסטכארית של הקופה והוא טען שיש לערוך הבחנה מבדלת אם מדובר ב שדג או חרדה חברתית.
אני מהכירותי עם בני ומאחר שעובדת עם ילדים בעלי צרכים ידעתי בתוך תוכי כי הסיכוי שלבני יש אספגרגר גבוהה (אין כמו נסיון)
למרות הכל, מדובר בילד טוב ומוצלח מאוד שושאף למעלה ואין לי מושג מה יקרה אם אודיע לצבא על האבחון כי זה יכול פשוט לפגוע בילד או האם לחכות לגיוס ולראות מה קורה...
אנא עצתכם איננו מעוניינים בקבלת פטור כי זה ישבור את הילד
תודה

תשובה:  ASD או חרדה חברתית - (0)


שאלתך בנוגע להעברת חוות דעת לצבא על אבחנה מבדלת הינה שאלה מורכבת, כאשר בסופו של דבר לא אוכל להמליץ לך לכאן או לכאן, אלא שזו החלטה שעליכם לקבל במשפחה. אגב, כיום בספר האבחנות הפסיכיאטריות אין עוד אבחנה של אספרגר. כמו כן, גם אנשים שקיבלו אבחנה שירתו בצבא, בדרך כלל עם תנאים מוקלים. השאלה היא במובן מסוים אבחנתית אבל בעיקר חשוב להבין מהם הקשיים עימם מתמודד והאם זקוק להקלות או שאפשר לתת לו להתחיל את השירות ללא הקלות . ניתן לבחון זאת גם דרך בירור של רמת מסוכנות- מה קורה לו כשהוא במשבר? האם המצוקה שלו חריפה ומלווה באובדנות ? האם הוא יודע איך להיעזר? אני מציעה לשוחח עימו בנושא זה.
 X