שאלה: מתלבט לגבי בחירה בלימודי המקצוע - (ניב)
שלום לכולם/ן,
ההרשמה לשנה"ל נפתחת, הפסיכומטרי עוד שנייה מאחוריי, ואני בהתלבטות לגבי בחירה בלימודי הפרעות תקשורת...
מה תוכלו לספר על המקצוע ברבדים הבאים:
• גיוון במקצוע:
מה אפשר לעשות ועם מי, אילו מקרים פוגשים?
מהי סביבת העבודה? "איך נראה יום בחיי קלינאי תקשורת"?
• דינאמיות ואפשרויות עתידיות:
לשם הרפרנס, אני בוחן גם ריפוי בעיסוק כאופציה, ידידה לא מזמן אמרה לי למשל שלהתרשמותה קלינאי תקשורת זה בסופו של דבר "טכנאי" ושהעבודה בסופו של דבר מתנקזת לעיסוק ספציפי (לא פחות בחשיבותו), ואילו ריפוי בעיסוק פותח דלתות רבות יותר, מגוון יותר, עם יותר אפשרויות להתפתח.
יש דברים בגו? אשמח שתשתפו אותי, הנקודה הזו קריטית לקבלת ההחלטה.
• מה מבחינת תעסוקה? האם למרפאים בעיסוק ישנה דרישה בשוק?
איפה ואיך אפשר להתקדם? להתפתח?
• ועוד משהו (יותר לידע כללי ופחות לסל השיקולים): איך הלימודים? ממה ששמעתי, אינטנסיביים להפליא, ולא ניתן לשלב עבודה או עיסוקים נוספים....
לעזרתכם/ן אהיה אסיר תודה!
ניב המתלבט
תשובה: מתלבט לגבי בחירה בלימודי המקצוע - (0)
ניב שלום
זהו פורום שמתאים יותר לשאלות הורים אבל אנסה לענות בקצרה:
לימודי הפרעות בתקשורת בארץ עוסקים בשני תחומים מרכזיים: אבחון וטיפול בבעיות שמיעה ואבחון וטיפול בקשיי דיבור (בעיות קול, גמגום, היגוי, תקשורת ראשונית ולקויות שפה מולדות ונרכשות). כפועל יוצא מזה, קלינאי התקשורת מטפלים עם סיום הלימודים בקשת רחבה מאוד של לקויות ובמגוון של אוכלוסיות בגילאים שונים ובמסגרות שונות. הלימודים עצמם די עמוסים וכוללים קורסים באנטומיה, פיזיולוגיה, נוירולוגיה, לקויות שפה שונות, רפואת אף אוזן וגרון, רפואת ילדים, אודיולוגיה ועוד ועוד. לדעתי אפשר לעבוד תוך כדי אבל זו החלטה אישית ובהחלט לא קל. למרות הקושי אני מאוד ממליצה וחושבת שזה מקצוע נהדר.
לקבלת מידע נוסף אני חושבת שהדרך הטובה ביותר תהיה לפנות לאגודת קלינאי התקשורת, אני חושבת שתוכל גם לבקש לשוחח עם מישהו מחברי ועד האגודה שיוכלו לענות בפירוט.
בהצלחה בכל דרך שתבחר
יעל