על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיית ספורט

פרישה מכדורסל

פורום פסיכולוגיית ספורט

פורום פסיכולוגיית ספורט מנהל הפורום גבי זקס
פסיכולוג מורשה המתמחה בתחום של פסיכולוגית ספורט בעל תואר ראשון במדעי ההתנהגות פורום פסיכולוגיית ספורט
מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, ותואר שני בפסיכולוגיה של המצוינות מאוניברסיטת לודוויג מקסימילאן שבמינכן, גרמניה.

גבי בעל ניסיון עשיר בתחום פסיכולוגיית הספורט, תחילה תחת מכון לעוף לפסיכולוגיית ספורט, וכיום בעל קליניקה פרטית. שימש כמרצה בתחום פסיכולוגיית הספורט במכון ווינגייט ומכללת אוהלו, בקורסי הכשרה למדריכים ומאמנים ספורטיביים.


ברוכים הבאים לפורום פסיכולוגית ספורט- הינכם מוזמנים להעלות כל שאלה ולהתייעץ בתחום פסיכולוגיית הספורט.

הפורום נועד לספורטאים, הורים ומאמנים.

היעד העיקרי של פסיכולוגיית הספורט הינו לעזור לספורטאי למצות את הפוטנציאל הטבוע בו ולהיות הספורטאי הטוב ביותר שהוא יכול להיות. פסיכולוג ספורט עוזר לספורטאי להתגבר על אתגרים פסיכולוגיים ולשפר כישורים מנטאליים כגון:

התמודדות עם לחץ וחרדה, הגברת הביטחון העצמי, שיפור יכולות ריכוז, התמודדות עם טעויות וכישלונות, הגברת המוטיבציה ושמירה על קונסיסטנטיות, שיקום מפציעות ועוד.


שאלה:  פרישה מכדורסל  -  (רונית)


בני בן ה 16.5 משחק כדורסל ממגיל 6, בשנים אחרונות גם בליגה הלאומית. הוא אחד השחקנים הטובים בקבוצתו, אולם בשנה האחרונה הוא ראה הרבה את הספסל, לא שיחק כהרגלו דקות רבות, ומאמניו קידמו ילדים אחרים על פניו במובהקות. כרגע הוא החליט לפרוש לגמרי מכדורסל. הוא לא אומר לנו מדוע החליט כך. לא יודעת איך לשכנע אותו לשנות את דעתו, חבל לי כי אני יודעת שהוא שחקו מצוין שיכול להגיע רחוק. תודה.

תשובה:  פרישה מכדורסל - (0)


היי רונית, זה בטח לא פשוט לראות את בנך פורש כך באופן פתאומי מהדבר שהוא כה אהב, וגם כה טוב בו! לרוב זה מצב משברי מאוד לשחקן המתבגר שכן כפי שאפשר לנחש, עם השנים הכדורסל הפך להיות לא רק אורח חיים, אלא חלק גדול מזהותו, מדימויו העצמי ומעולמו החברתי. כל זאת מתרחש דווקא בתקופה שהוא הכי זקוק ליציבות בכל אחד מהצרכים הפסיכולוגים הללו. שהרי בגיל ההתבגרות אלו הנושאים הפסיכו-התפתחותיים או המטרות המרכזיות: גיבוש זהות ודימוי עצמי חיובי, קוהרנטיים ונפרדים וגיבוש יכולות חברתיות. במצב כזה מתחדד הצורך בתקשורת ביניכם (ההורים) ובינו, שכן הוא בטח זקוק לתמיכה והבנה. מסיבה כלשהי התקשורת הזאת לא מתקיימת, ולטעמי חשוב לעצור רגע ולשאול באופן מעמיק מדוע. חשוב גם כמובן לנסות להבין לעומק את הסיבות לפרישה. לעיתים החוסר הצלחה המתמשך הוא הסיבה ולפעמים הרצון לפרוש היה קודם והחוסר הצלחה עזר להגיע לשם. בכל מקרה חשוב שהוא יהיה שלם עם ההחלטה ושהיא באמת תגיע מהמקום הנכון. אם אתם לא מצליחים לייצר את הדיאלוג הזה או חושבים שההחלטה לא הגיע מהמקום הנכון, כדי לפנות לפסיכולוג ספורט שיעזור לו בתהליך קבלת ההחלטה, לעבד את הרגשות השונים ואם בכל זאת פורש לעזור לו להסתגל למעבר. בברכה, גבי זקס
 X