על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיית ספורט

פסיכולוגיית ספורט - מגדר

פורום פסיכולוגיית ספורט

פורום פסיכולוגיית ספורט מנהל הפורום גבי זקס
פסיכולוג מורשה המתמחה בתחום של פסיכולוגית ספורט בעל תואר ראשון במדעי ההתנהגות פורום פסיכולוגיית ספורט
מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, ותואר שני בפסיכולוגיה של המצוינות מאוניברסיטת לודוויג מקסימילאן שבמינכן, גרמניה.

גבי בעל ניסיון עשיר בתחום פסיכולוגיית הספורט, תחילה תחת מכון לעוף לפסיכולוגיית ספורט, וכיום בעל קליניקה פרטית. שימש כמרצה בתחום פסיכולוגיית הספורט במכון ווינגייט ומכללת אוהלו, בקורסי הכשרה למדריכים ומאמנים ספורטיביים.


ברוכים הבאים לפורום פסיכולוגית ספורט- הינכם מוזמנים להעלות כל שאלה ולהתייעץ בתחום פסיכולוגיית הספורט.

הפורום נועד לספורטאים, הורים ומאמנים.

היעד העיקרי של פסיכולוגיית הספורט הינו לעזור לספורטאי למצות את הפוטנציאל הטבוע בו ולהיות הספורטאי הטוב ביותר שהוא יכול להיות. פסיכולוג ספורט עוזר לספורטאי להתגבר על אתגרים פסיכולוגיים ולשפר כישורים מנטאליים כגון:

התמודדות עם לחץ וחרדה, הגברת הביטחון העצמי, שיפור יכולות ריכוז, התמודדות עם טעויות וכישלונות, הגברת המוטיבציה ושמירה על קונסיסטנטיות, שיקום מפציעות ועוד.


שאלה:  פסיכולוגיית ספורט - מגדר  -  (תמר)


היי גבי, אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה והייתי מאוד רוצה להתמחות בתחום פסיכולוגיית הספורט. לפי הידע שברשותך וממה שאתה מכיר כרגע בארץ, האם יש אפקט למגדר של פסיכולוג/ית הספורט? כלומר יוצא לך לראות גם גברים וגם נשים באופן שווה עוסקים בתחום של פסיכולוגיית ספורט, או אחרת?

תשובה:  פסיכולוגיית ספורט - מגדר - (גבי זקס)


היי'
ממש מתנצל על העיכוב בתשובה. אינני מרגיש שיכול לענות על זה בהיותי גבר. הייתי מפנה את השאלה הזאת לאישה שעובדת בתחום. ראיתי מקרוב אישה אחת שעובדת בתחום מזה שנים רבות בשם מיכל יערון והיא הצליחה מאד, אך אינני יכול להעיד על חוויותיה בנושא מגדר. מכיר מישהי נוספת בשם איריס עצמון. היא מאוד נחמדה, אולי כדאי לפנות אליה. לבסוף, שם לינק לפאנל של האגודה האמריקאית לפסיכולוגיית ספורט בנושא, לזווית אמריקאית על העניין.
https://www.youtube.com/watch?v=txNW2XgN14o

כאן לכל שאלה נוספת,
גבי

 X