על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיה ילדים

תינוקת רגישה

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים מנהלת פורום מיכל דביר קורן
פסיכולוגית התפתחותית מומחית מומחית בטיפול ובאבחון ילדים ופעוטות, ובהדרכת הורים טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים
וצוותים חינוכיים וטיפוליים. מנוסה בטיפול דיאדי ובטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים.


במציאות הכללית השוחקת, הורות לא חייבת להיות עוד משימה שמעמיסה על סדר היום. הקשר בין הורים לילדים הוא ייחודי ונדיר וכשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב להחזירם למסלול חיובי של הנאה, מגוון רגשות וחוויות משותפות.

טיפול התפתחותי משמעו מפגש, מפגש בין הורה לילדו, מפגש בין ההורה לבין הילד שהיה בעצמו, בין ההורה לבין ההורה שהיה לו. המפגש הזה לא תמיד קל, ולפעמים מלווה במכשולים ומהמורות שמציבה המציאות. כל ילד מביא איתו לעולם את הייחודיות שלו, וכל הורה מחפש את הדרך לעשות עבורו את הטוב ביותר

שאלה:  תינוקת רגישה  -  (ליאת)


שלום,
ביתי בת שנה ו-3 חודש. הולכת לגן החל מגיל 10 חודשים..
מבינה הכל ומשתמשת בהמון ג'סטות כשמנסה להסביר מה היא רוצה, מבטאת מספר מילים מועט בלבד. לא הולכת עדיין- אלא אם נתמכת ברהיטים או בנו. בזמן האחרון היא ממש מתבודדת בגן- כמעט לא מוכנה לזוז ממקומה, כאילו חוששת מהילדים האחרים( שהרבה מהם כבר הולכים), מתלוננת הרבה בגן והגננות לא יודעות מה לעשות איתה, בוכה בפרידה מאיתנו בבוקר. בגן יש מצלמות כך שאין חשש בנוגע ליחס אליה- רואים שמדובר בפחד כלשהו.
באופן כללי דברים רבים מפחידים אותה, אם נופלת אפילו מעט מתחילה לבכות ממש- גם אם זה לא כואב, מפחדת מזבובים, מאנשים זרים לא מפחדת אם היא איתנו..כמובן לא תסכים ללכת לידיים של מישהו אחר פרט למשפחה הממש קרובה..
האם יש משהו שאת ממליצה לעשות בנוגע לסבל שלה בגן? ממש כואב לי לראות אותה ככה.. תודה וסליחה על ההודעה המוגזמת באורכה.

תשובה:  תינוקת רגישה - (0)


ליאת שלום,
תארת היטב את ההבדל בתגובות של בתך כאשר היא נמצאת בקרבתכם ההורים בהשוואה למצבים בהם מרגישה שזקוקה ליותר הגנה כמו בגן. יתכן שהעובדה שהיא עדיין לא עצמאית לגמריי בתנועה וסביבה כבר יש התרחשויות של ילדים בוגרים יותר מגבירה את תחושת חוסר האונים הזו ומעוררת פחד. אני חושבת שאם ההתפתחות שלה תקינה בסה"כ, ואת סומכת על הצוות בגן, הרי שתוכלו להעניק לה בעיקר הבנה לקושי שלה וללוות את זה במילים: "נבהלת עכשיו מהרעש אבל אימא שומרת עלייך" וכדומה. כדאי לעזור לה במילים להבין מה קורה לה כדי שבעתיד, כשתדע לבטא את עצמה, תשתמש בזה, הקולות שלכם המבוגרים היום יפחיתו את תחושת האיימה. אם יש מישהי מצוות הגן אליה היא קשורה במיוחד או שניתן לבקש ממנה את התמיכה הקרובה שלה הרי שהיא בהחלט תוכל להתסייע בקרבתה בתקופה הזו. שימי לב שאחרי חופשת הקיץ תדרש הסתגלות מחודשת כאילו המקום כולו שוב בלתי מוכר, צריך להיערך לתמיכה מוגברת בה ולנוכחות עקבית שלכם בתקופות אלה.
בהצלחה
מיכל
 X