על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיה ילדים

פעוטה חברותית מדי?

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים מנהלת פורום מיכל דביר קורן
פסיכולוגית התפתחותית מומחית מומחית בטיפול ובאבחון ילדים ופעוטות, ובהדרכת הורים טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים
וצוותים חינוכיים וטיפוליים. מנוסה בטיפול דיאדי ובטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים.


במציאות הכללית השוחקת, הורות לא חייבת להיות עוד משימה שמעמיסה על סדר היום. הקשר בין הורים לילדים הוא ייחודי ונדיר וכשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב להחזירם למסלול חיובי של הנאה, מגוון רגשות וחוויות משותפות.

טיפול התפתחותי משמעו מפגש, מפגש בין הורה לילדו, מפגש בין ההורה לבין הילד שהיה בעצמו, בין ההורה לבין ההורה שהיה לו. המפגש הזה לא תמיד קל, ולפעמים מלווה במכשולים ומהמורות שמציבה המציאות. כל ילד מביא איתו לעולם את הייחודיות שלו, וכל הורה מחפש את הדרך לעשות עבורו את הטוב ביותר

שאלה:  פעוטה חברותית מדי?  -  (אורית )


יש לי פעוטה בת שנה ושלושה חודשים. כאשר אני הולכת איתה לגן שעשועים לפעמים היא נגשת לאנשים מבוגרים זרים, שיושבים על הספסל ושמה עליהם ראש. היא מרבה לחייך לאנשים זרים האם זה בסדר? האם זה קשור לכך שהתגרשתי לאחרונה?

תשובה:  פעוטה חברותית מדי? - (0)


אורית שלום,
קשה להעריך עד כמה ההתנהגות הזו קשורה לגירושייך, זה כמובן תלוי בטיב הקשר שהיה לבתך עם אביה ובמתכונת הקשר כעת, וכן באורח החיים שלכן עכשיו מבחינת מגורים, מתחים ומערכת תמיכה.
בכל מקרה, גם אם מדובר בהתנהגות שאינה מבוססת על העדר או חוסר אלא על סקרנות וחברותיות בלבד, או לעומת זאת על קשיים התפתחותיים כלשהם הקשורים בהעדר שיפוט, הרי שעלייך להגדיר לה היטב את ההגבלות והחוקים החברתיים בעיניין ולנסות להמעיט את הדפוס הזה ככול הניתן, הרחיקי אותה בעדינות ולווי את מעשייך במשפט ברור וקבוע שמבהיר שלא ניגשים לאנשים שאנחנו לא מכירות. כמו כן נסי להגביר את העיסוק שלה בילדים או במתקנים כחלופה לעיניין המוגבר בילדים. אם העיניין נמשך לאורך זמן מוטב לפנות להתייעצות.
הצלחה
מיכל
 X