על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיה ילדים

פגיעה רגשית בילדה להורים גרושים

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים מנהלת פורום מיכל דביר קורן
פסיכולוגית התפתחותית מומחית מומחית בטיפול ובאבחון ילדים ופעוטות, ובהדרכת הורים טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים
וצוותים חינוכיים וטיפוליים. מנוסה בטיפול דיאדי ובטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים.


במציאות הכללית השוחקת, הורות לא חייבת להיות עוד משימה שמעמיסה על סדר היום. הקשר בין הורים לילדים הוא ייחודי ונדיר וכשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב להחזירם למסלול חיובי של הנאה, מגוון רגשות וחוויות משותפות.

טיפול התפתחותי משמעו מפגש, מפגש בין הורה לילדו, מפגש בין ההורה לבין הילד שהיה בעצמו, בין ההורה לבין ההורה שהיה לו. המפגש הזה לא תמיד קל, ולפעמים מלווה במכשולים ומהמורות שמציבה המציאות. כל ילד מביא איתו לעולם את הייחודיות שלו, וכל הורה מחפש את הדרך לעשות עבורו את הטוב ביותר

שאלה:  פגיעה רגשית בילדה להורים גרושים  -  (מצדה)


נכדתי בת 7,פעמיים בשבוע נלקחת מביס לביתה של דודתה ,אחות אביה ושוהה שם מס שעות עד שאביה מגיע להיות איתה .שם היא חווה לא פעם השפלות רגשיות כמו כינויי גנאי " מלוכלכת" אם נופל לה משהו או התנהגות משפילה של בנות הדודה שבגילה המאיימות עליה שלא תבוא אליהן .כשהיא אצלנו ,היא פורחת ומתבטאת ברהיטות ,צוחקת ונהנית .אך כל פעם שמגיעה משם ולעתים אף מתקשרת ובוכה כשהיא אצל אביה .עם כל ההשפלות, שם היא מתקשה לעמוד על שלה ובעיקר מרצה ומתחננת ופוחדת . היא נמצאת בטיפול רגשי ברכיבה על סוסים וכל מה שאנו עושים כדי לחזק את בטחונה האישי יורד לטמיון כשהיא חוזרת משם ומתבטא בהתקפי זעם רק בימים שחוזרת משם . 1. האם יש דרך להגן עליה מחשיפה לסביבה המזיקה לה? האם יש אבחון רגשי שיכול להוות הוכחה בפגיעה שנגרמת לה כדי לאלץ את אביה לקחת אותה אליו ולא אל הדודות גם אם זה לא נוח לו? מה עוד אנחנו יכולים לעשות כדי לחזק את בטחונה העצמי ?

תשובה:  פגיעה רגשית בילדה להורים גרושים - (מיכל דביר קורן)


מצדה שלום,
בתיאור שלך חסרה התייחסות אל אימה של הילדה, איני יודעת אם בגלל שהיא לא בתמונה מנסיבות קשות או אחרות, או בגלל שהאב מגדל את הנכדה בעצמו, אבל יתכן ותגובותיה של הנכדה קשורות במערך משפחתי מורכב יותר מכפי מה שקורה בבית הדודה.
כדי לעזור לה חשוב להתבונן בתמונה השלמה, להבין את כל מערכות התמיכה שיש לילדה, ולהבין את יחסי ההתקשרות שלה - על מי יכולה לסמוך, מי הם המבוגרים שתומכים בה, מה היא עושה כדי להיעזר.
ממליצה לפנות לייעוץ מקצועי מתאים.
בהצלחה
מיכל
 X