שאלה: נתק בין בני משפחה - (ליה)
מיכל שלום,
אני חיה בזוגיות עם גבר גרוש שלו 2 ילדים בני 18 ו 15 מנישואים קודמים. יש לנו ילד משותף בן 3. עד לפני מס' ימים הקשר בין בן זוגי למשפחתו היה מנותק. לפני כמס' ימים חזר לשוחח עם הוריו. גם הקשר בין האב לשני ילדיו לא יציב. הבכורה כלל לא בקשר עם אביה ואילו הבן הצעיר נמצא בקשר טלפוני רופף. המשמורת על שני ילדיו נמצאת במלואה אצל האב אך בפעול הילדים מתגוררים עם אמם. עד לפני כשנה הבן גר אתנו ובחופשת הפסח לפני שנה הוא ברח מהבית לבית האם וניתק קשר.
מאז שהבן עזב את הבית בני פיתח חרדת נטישה וקשה לו מאד להתמודד עם סיטואציות חדשות.
כיום לאחר שבן זוגי חידש את הקשר עם הוריו אנו מתלבטים איך להציג בפני בננו המשותף בן ה 3 את הסבא והסבתא שעד כה לא היו חלק מחייו.
תודה. :)
תשובה: נתק בין בני משפחה - (0)
ליה שלום,
את מתארת מציאות משפחתית מורכבת מאוד, ואני רוצה לחזק את ההתלבטות שלך במובן ההתייחסות שחשוב לתת לתהליכים האלה מול בנכם הצעיר. על מנת שהוא יבין עד כמה יחסים משפחתיים הם דבר מרכזי וחשוב, עליכם לתווך ולהסביר ככול הניתן את הדברים, תוך ולהדגיש את האופן בו אתם שומרים עליו ולעולם לא תאפשרו ניתוק קשר ממנו. כדאי מאוד להבהיר את הדברים באופן שמאפשר לו הסבר בגובה העיניים, על פי יכולתו ומסוגלותו להבין: "ההורים של אבא לא הסתדרו איתו, אבל הם חשובים לו, ועכשיו אנחנו חוזרים להיפגש איתם כי הדברים כבר יותר מסתדרים". הוא יוכל להבין את זה במובנים של פיוס והשלמה בדיוק כמו ביחסים שבין חברים בני גילו.
לגבי הבן המתבגר, אני חושבת שהמאמץ לחידוש הקשר עימו , גם אם יהיה ללא הצלחה בשלב הראשון, יהיה חשוב גם לבן הצעיר: הוא יבין שיחסים זה דבר חשוב שמתעקשים עליהם, ולא יחשוש לאבד אתכם גם הוא. כדאי לפנות בעיניין זה להתייעצות מקצועית עם איש מקצוע שמיומן בתחום של נוער בסיכון.
בהצלחה, מיכל