על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיה ילדים

מאד בררן ומפונק בכל מה שקשור לאוכל

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים מנהלת פורום מיכל דביר קורן
פסיכולוגית התפתחותית מומחית מומחית בטיפול ובאבחון ילדים ופעוטות, ובהדרכת הורים טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים
וצוותים חינוכיים וטיפוליים. מנוסה בטיפול דיאדי ובטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים.


במציאות הכללית השוחקת, הורות לא חייבת להיות עוד משימה שמעמיסה על סדר היום. הקשר בין הורים לילדים הוא ייחודי ונדיר וכשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב להחזירם למסלול חיובי של הנאה, מגוון רגשות וחוויות משותפות.

טיפול התפתחותי משמעו מפגש, מפגש בין הורה לילדו, מפגש בין ההורה לבין הילד שהיה בעצמו, בין ההורה לבין ההורה שהיה לו. המפגש הזה לא תמיד קל, ולפעמים מלווה במכשולים ומהמורות שמציבה המציאות. כל ילד מביא איתו לעולם את הייחודיות שלו, וכל הורה מחפש את הדרך לעשות עבורו את הטוב ביותר

שאלה:  מאד בררן ומפונק בכל מה שקשור לאוכל  -  (יוסי)


שלום רב!
בני בן ה-4.5 הוא ילד מדהים ומאד מפותח לגילו הן מבחינת אינטליגנציה רגשית והן מבחינה לימודית וחברתית.
יש לו 2 תחומים בעייתיים: הוא מאד בררן ומפונק בכל מה שקשור לאוכל ואכילה. אוכל רק מאכלים מסויימים (לא כולל ממתקים וחטיפים), נגעל מהמון סגי מאכלים ויותר חמור ממש לא אוהבת לאכול לבד (שוב, לא כולל ממתקים..)..מביא אותנו תמצב שכדי שיוכל אוכל נורמלי נצטרך להאכיל אותו (בד"כ מול הטלויזיה).
הבעיה השניה והיותר חמורה, הוא "מתעצל" לעיתים ללכת לשירותים ישר כשמרגיש צורך (כשיש לו פיפי, עם קקי זה עובד בסדר גמור והוא ישר רץ) ולעיתים אף מתחיל טיפה לעשות בתחתונים עד שהולך לשירותים. הוא מודע לזה ואף מתאר את המצב (רוצה פיפי, מתאפק עד ש..)..ניסינו לסהביר לו ולשכנע אותו אין ספור פעמים, אנחנו משבחים אותו כל פעם שהוא הולך ישר. גם בלילה הוא לא ממש קם לשירותים אך בגלל שאיכשהו אנחנו מבקשים ממנו ללכת לפני השינה בד"כ הוא לא מרטיב.
יש לציין שבין השנים שנה וחצי ושנתיים וחצי הוא עבר מספר ניתוחים אורולוגיים וייתכן ויש לו טראומה בגלל "התעסוקות" מרובה באזור (אנחנו במעקב תמידי ואין לו כל בעיה תפקודית פיזיולוגית).
הוא כרגע בן יחדי וזוכה לתשומת לב מאד מרובה מכל המשפחה.
אנחנו מודאגים ומרגישים שזה המצב יכול לפגוע בו שכן הוא מתבגר אך בתחומים הללו אין שיפור.
נשמח לשמוע את דעתך על המצב ומה עלינו לעשות בנידון, למי לפנות? האם זו תחום של פסיכולו התפתחותי או קליני?
בתודה מראש!

תשובה:  מאד בררן ומפונק בכל מה שקשור לאוכל - (0)


יוסי שלום,
שני התחומים שתארת הם עיניינים של שליטה: הוא רוצה להחליט מה יכנס לגופו ובאיזה אופן ייצא. אני מסכימה שעיניין הפיפי עשוי להיות קשור לרקע ולהיסטוריה האורולוגית שלו. בכל מקרה, מכיון שמדובר בקונפליקטים ש'צובעים' את היחסים ביניכם כי סביבם יש הרבה ציפיות ואכזבות לשני הצדדים, אני בהחלט מציעה לפנות להתייעצות והכתובת היא אכן פסיכולוגיה התפתחותית שתוכל להביא בחשבון את ההשפעה של העיניין על הקשר ביניכם, המטרה היא לא לקחת אותו לטיפול אלא לעזור לכם לעזור לו.
בהצלחה
מיכל
 X