על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיה ילדים

לא לוותר או להמשיך להתאכזב?

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים מנהלת פורום מיכל דביר קורן
פסיכולוגית התפתחותית מומחית מומחית בטיפול ובאבחון ילדים ופעוטות, ובהדרכת הורים טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים
וצוותים חינוכיים וטיפוליים. מנוסה בטיפול דיאדי ובטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים.


במציאות הכללית השוחקת, הורות לא חייבת להיות עוד משימה שמעמיסה על סדר היום. הקשר בין הורים לילדים הוא ייחודי ונדיר וכשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב להחזירם למסלול חיובי של הנאה, מגוון רגשות וחוויות משותפות.

טיפול התפתחותי משמעו מפגש, מפגש בין הורה לילדו, מפגש בין ההורה לבין הילד שהיה בעצמו, בין ההורה לבין ההורה שהיה לו. המפגש הזה לא תמיד קל, ולפעמים מלווה במכשולים ומהמורות שמציבה המציאות. כל ילד מביא איתו לעולם את הייחודיות שלו, וכל הורה מחפש את הדרך לעשות עבורו את הטוב ביותר

שאלה:  לא לוותר או להמשיך להתאכזב?  -  (מודי)


שלום,
יש לי ילד בן 9 שאוהב כדורגל וצרפנו אותו לחוג כדורגל בעקבות בקשתו זו שנה שנייה ברציפות. הבעייה היא שלא הולך לו טוב, ישנם ילדים שמשחקים יותר טוב ומעדיפים לא למסור לו, ולכן כל הזמן הוא מאוכזב.
שנה שעברה הוא נטש באמצע אבל השנה עודדנו אותו להמשיך.
באימון האחרון הוא קבל פנדל בעקבות שהכשילו אותו ברחבה, אני עמדתע מהצד והתפללתי שכן יפקיע הפעם אך לצערי הכדור פגש את המשקוף ולא את הרשת. בסוף האימון הוא התחיל לבכות תוך כדי שהוא אומר במירור שאפילו ממצב כזה הוא לא יכול להפקיע!
אני מתלבט האם להמשיך לעודד אותו שלא יוותר, אבל מצד שני אני רואה שכל פעם הוא מאוכזב מחדש ולא רוצה שזה ישאיר לו צלקות (בנפש). אולי שווה לנסות דברים אחרים, אולי שם הוא יהיה יותר טוב!

תשובה:  לא לוותר או להמשיך להתאכזב? - (0)


מודי שלום,
ההתמודדות ספורטיבית היא עיניין מלא אכזבות ותיסכולים, ככה לומדים ומשתפרים. מאידך, בגיל 9, המוטיבציה להתמודדות היא לעיתים חברתית וקשורה יותר לרצון להשתייך ולהיות 'כמו כולם', אני מציעה לנסות לבדוק איתו מה הוא כן אוהב בחוג, לבדוק האם הוא היה רוצה לנסות חוגים אחרים, ובכל מקרה להמשיך ולתת לו את ההרגשה שאתם מאחוריו בכל דרך, גם אם הוא השחקן הגרוע בקבוצה, כי אתם מאמינים בו ובבחירה שלו. אפשר גם להתייעץ עם המאמן של הקבוצה.
בהצלחה
מיכל
 X