על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיה ילדים

ילד בן 8 שמדבר לעצמו בזמן משחק

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים מנהלת פורום מיכל דביר קורן
פסיכולוגית התפתחותית מומחית מומחית בטיפול ובאבחון ילדים ופעוטות, ובהדרכת הורים טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים
וצוותים חינוכיים וטיפוליים. מנוסה בטיפול דיאדי ובטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים.


במציאות הכללית השוחקת, הורות לא חייבת להיות עוד משימה שמעמיסה על סדר היום. הקשר בין הורים לילדים הוא ייחודי ונדיר וכשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב להחזירם למסלול חיובי של הנאה, מגוון רגשות וחוויות משותפות.

טיפול התפתחותי משמעו מפגש, מפגש בין הורה לילדו, מפגש בין ההורה לבין הילד שהיה בעצמו, בין ההורה לבין ההורה שהיה לו. המפגש הזה לא תמיד קל, ולפעמים מלווה במכשולים ומהמורות שמציבה המציאות. כל ילד מביא איתו לעולם את הייחודיות שלו, וכל הורה מחפש את הדרך לעשות עבורו את הטוב ביותר

שאלה:  ילד בן 8 שמדבר לעצמו בזמן משחק  -  (נורית)


שלום רב
בני בן 8 ילד יחיד בכיתה ב' להורים גרושים ילד רגיש וביישן שאוהב לשחק בעיקר עם בנות ועם בנים שלא מופרעים
ילד חברותי אוהב חברה מקובל מאוד מצד הבנות הבנים בכיתה משחקים כדורגל והוא לא אוהב עקב כך מקובל פחות מצידם
לכן בהפסקות משחק כול הזמן עם הבנות ולעתים רחוקות מצטרף עליהם בן אחד או שנים
שמתי לב כבר שנה כשאני עסוקה והוא משחק משחק דמיוני או משחקי סמולציה מורה ותלמידים הוא מדבר לעצמו יכול לשחק כך חצי שעה לפחות אם אני נכנסת לשטח המשחק בלי כונה הוא מכניס איתי למשחק בלי לשאל אותי אני כמובן משתפת איתו פעולה
יכול לדבר לעצמו גם שהוא במשחק דמיוני כשהוא בגינה כשלא פוגש חברים שם
אביו פגש את זה לאחרונה ( כשהיה אצלו וכולם היו עסוקים שם כלומר לא היה לו עמי לשחק ) והוא מאוד מודאג האם יש סיבה לדאגה, באיזה שלב זה נהיה כבר בעיה ?

אותי מדאיג שהוא משחק בהפסקות כול הזמן עם הבנות ( גם מעדיף להזמין הביתה בנות ולא בנים) איך אני יכולה לשנות/לשפר את המצב ?
חוששת שבהמשך הבנים התרחקו ממנו או ילעגו לו

תודה מראש

תשובה:  ילד בן 8 שמדבר לעצמו בזמן משחק - (מיכל דביר קורן)


שלום נורית,
ילדים שמשחקים מדברים לעצמם במהלך המשחק, הם מדמיינים סיטואציות, ממציאים, מביימים ומוציאים לפועל את התסריט. זה מצב תקין של התפתחות וזו הדרך לביטוי ולעיבוד של העולם הפנימי, דבר נחוץ ורצוי מאוד. יחד עם זאת, מרבית הילדים סביב הכניסה לבית הספר מבחינים בהדרגה שהדיבור העצמי פחות מקובל בחברת אחרים והם מסווים את זה או נזהרים שאיש בסביב לא ישמע. כל זה לא שייך בכלל להעדפה שלו לשחק עם בנות או לעובדה שהוא לא אוהב כדורגל. ילדים שונים זה מזה בהעדפות שלהם ובחורים נתיבי התפתחות אחרים על פי תחומי העיניין ועל פי הרקע האישי של כל אחד מהם. מתוך כל מה שציינת, העיניין שעשוי לעורר דאגה היא התחושה שלכם שהוא בודד חברתית, כי בשילוב העובדה שמדובר בילד רגיש וביישן הוא כנראה ממעט ליזום קשרים חברתיים ואז מעדיף להתכנס ולהימנע. כדאי להתייעץ עם המחנכת ועם היועצת על מנת להבין יותר מה קורה חברתית בבית הספר ובמידת הצורך לערב את פסיכולוגית בית הספר לשם קבלת התרשמות יותר מעמיקה.
בהצלחה
מיכל
 X