על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיה ילדים

ילד בן 2.10 הרגלים

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים מנהלת פורום מיכל דביר קורן
פסיכולוגית התפתחותית מומחית מומחית בטיפול ובאבחון ילדים ופעוטות, ובהדרכת הורים טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים
וצוותים חינוכיים וטיפוליים. מנוסה בטיפול דיאדי ובטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים.


במציאות הכללית השוחקת, הורות לא חייבת להיות עוד משימה שמעמיסה על סדר היום. הקשר בין הורים לילדים הוא ייחודי ונדיר וכשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב להחזירם למסלול חיובי של הנאה, מגוון רגשות וחוויות משותפות.

טיפול התפתחותי משמעו מפגש, מפגש בין הורה לילדו, מפגש בין ההורה לבין הילד שהיה בעצמו, בין ההורה לבין ההורה שהיה לו. המפגש הזה לא תמיד קל, ולפעמים מלווה במכשולים ומהמורות שמציבה המציאות. כל ילד מביא איתו לעולם את הייחודיות שלו, וכל הורה מחפש את הדרך לעשות עבורו את הטוב ביותר

שאלה:  ילד בן 2.10 הרגלים  -  ((ע))


שלום ילד יחיד בן 2.10 שכל ציאה קטנה מהרגל, בעיקר הקשורה אלינו ההורים מוציאה אותו מאיזון. אציין שרגיל שמהלך השבוע לשהות רק עם אמא ואבא, אין בייביסיטר. סבא וסבתא רק בביקורים בסופי שבוע. בבקרים ובערבים ישנה שגרה מאוד ברורה. כמעט ולא יוצא שאדם אחר מרדים אותו חוץ מאמא. היינו עד היום לילה אחד בלעדין. לאחרונה אנו חשים שההרגלים האלו מקובעים מדי ואולי לא טובים עבורו. לדןגמא הבוקר- רגיל שאנו יוצאים יחד לעבודה ולגן אומרת שלום ברכב עם אבא והם נוסעים לגן. הבוקר יצאתי לעבודה כאשר נשאר עם אבא עוד כמה דקות בבית. אמר שלום ונתן נשיקה ונפרד יפה. לאחר כ 5 דקות האב מתקשר כי הילד תורח ובוכה שלא אמר שלום לאמא באוטו. כך יקרה אם סבתא תאסוף מהגן או אמא לא תהיה בשעת ההרדמה. לפעמים כן נשאר עפ סבא וסבתא לשעתיים. כשאנו יוצאים בעררב זה רק אלרי שהרדמנו אותו וסבים נשארים לשמור כשישן. מניחה שעשינו משהו לא נכון בדרך. למרות שהרגיש מאוד נכון לתת לו את כל הבטחון והאהבה. כיצד הכי נכון לשנות את ההרגלים כעת על מנת לאפשר לו יותר מרחב , ולנו. מתכננים נסיעה ל3 לילות וחשבנו להכיןמאותו. עכשיו מרגיש לא נכון. מפחדת לפגוע בבטחון שלו. מה ניתן לעשות?

תשובה:  ילד בן 2.10 הרגלים - (מיכל דביר קורן)


שלום רב,
עם מהלך התפתחותם, ילדים יכולים להרחב בהדרגה את מספר הדמויות שמטפלות בהם ודואגות לשלומם. המעבר מזוג ההורים, אל הסבים, לדמויות בגן ולשמרטפית יכול להתאפשר כל עוד נשמר הקשר הקבוע והבטחון שהקשר עם ההורים מאפשר, ותוך כדי שמירת ההרגלים הקבועים והענקת הבטחון לילד. לכן, אם אתם מרגישים שאתם בשלים להכניס דמויות נוטספות, סביר שגם הילד כבר פנוי לזה ואפשר לנסות לאתר מישהי מתאימה, ליצור קשר בהדרגה ולאפשר כניסה אל מערך הדמויות המוכרות לו. כמובן שלקראת נסיעה ממושכת חשוב להבטיח רצף ושמירה על הדמויות המוכרות לו, ומכירות את ההרגלים שלו, יותר מכל.
בהצלחה
מיכל
 X