על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול רגשי

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים מנהלת פורום מיכל דביר קורן
פסיכולוגית התפתחותית מומחית מומחית בטיפול ובאבחון ילדים ופעוטות, ובהדרכת הורים טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים
וצוותים חינוכיים וטיפוליים. מנוסה בטיפול דיאדי ובטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים.


במציאות הכללית השוחקת, הורות לא חייבת להיות עוד משימה שמעמיסה על סדר היום. הקשר בין הורים לילדים הוא ייחודי ונדיר וכשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב להחזירם למסלול חיובי של הנאה, מגוון רגשות וחוויות משותפות.

טיפול התפתחותי משמעו מפגש, מפגש בין הורה לילדו, מפגש בין ההורה לבין הילד שהיה בעצמו, בין ההורה לבין ההורה שהיה לו. המפגש הזה לא תמיד קל, ולפעמים מלווה במכשולים ומהמורות שמציבה המציאות. כל ילד מביא איתו לעולם את הייחודיות שלו, וכל הורה מחפש את הדרך לעשות עבורו את הטוב ביותר

שאלה:  טיפול רגשי  -  (חגית)


שלום וברכה
בתי בת 5. וחצי והיא מטופלת בטיפול רגשי עקב פחדים , חוסר ביטחון , בכי , חוסר דחיית סיפוקים,
ובמהלך שיחה או יותר נכון הסבר כלשהו בתחום בלימודי היא מאבדת עניין ובאמצע שיחה מעבירה נושא.
היא אמורה לעלות לכיתה א. כמובן החלטנו לשאיר אותה שנה נוספת בגן.
היא היום בטיפול רגשי - כבר עשינו כ6 טיפולים ואני מרגישה שהמטפלת רק צופה בה. היא זורקת משפטי כוח מדי פעם ומדברת קצת על הנושאים המדוברים. הבת שלי עונה לה ומהר מאוד עוברת לנושא אחר. וממשיכה לשחק בכל מה שבא לה (כך מאפשרת לה המטפלת ). אני מרגישה שאני מבזבזת את זמני ואת כספי ולא מרגישה שזה מועיל במשהו
שאלתי היא - כך אמור להיראות טיפול רגשי (תרפיה באומנות) ?
לאפשר לה לשחק בכל העולה על רוחה ומדי פעם לתת משפטי כוח ?
זה תקין?

אשמח לתשובתך כי אני ממש רוצה לעצור הכל.

תודה מראש
חגית

תשובה:  טיפול רגשי - (מיכל דביר קורן)


הי חגית,
ראשית יש לומר שאני מניחה שפניתם לטחפול בעקבות המלצה ובדקתם שלמטפלת יש את ההכשרה וההרשאה המתאימה: תחום הטיפול הרגשי פחות מוסדר ממקצועות הבריאות המורשים לטפל-פסיכולוגים ופסיכיאטרים, ויש הרבה הבדלין בהכשרת המטפלים .
יש הרבה מודלים לטיפול רגשי עם ילדים צעירים, והרבה גישות, אז אין לי דרך לחוות דיעה עם "ככה זה אמור להיראות", אבל בכל מקרה חשוב שאתם תגישו נוח עם התהליך ושאתם מבינים את המטרות ואת הדרך להגיע אליהן. לכן, בקשו להיפגש עם המטפלת במטרה שתסביר לכם את הגישה שבה היא עובדת. בכל מקרה, בעבודה עם ילדים צעירים ההורים אמורים להיות חלק בלתי נםרד מהתהליך ולכן אם אתם לא מבינים, לא מרגישים נוח, או חושבים שזה לא תורם, צריך לחשוב מחדש.
בהצלחה
מיכל
 X