על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיה ילדים

חילוקי דעות

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים מנהלת פורום מיכל דביר קורן
פסיכולוגית התפתחותית מומחית מומחית בטיפול ובאבחון ילדים ופעוטות, ובהדרכת הורים טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים
וצוותים חינוכיים וטיפוליים. מנוסה בטיפול דיאדי ובטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים.


במציאות הכללית השוחקת, הורות לא חייבת להיות עוד משימה שמעמיסה על סדר היום. הקשר בין הורים לילדים הוא ייחודי ונדיר וכשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב להחזירם למסלול חיובי של הנאה, מגוון רגשות וחוויות משותפות.

טיפול התפתחותי משמעו מפגש, מפגש בין הורה לילדו, מפגש בין ההורה לבין הילד שהיה בעצמו, בין ההורה לבין ההורה שהיה לו. המפגש הזה לא תמיד קל, ולפעמים מלווה במכשולים ומהמורות שמציבה המציאות. כל ילד מביא איתו לעולם את הייחודיות שלו, וכל הורה מחפש את הדרך לעשות עבורו את הטוב ביותר

שאלה:  חילוקי דעות  -  (ליאת)


שלום,
יש לי שלושה ילדים הבכור בן חמש וחצי האמצעית בת שנתיים וחצי והקטנציק בין שבועיים.
מי שנמצע לרוב עם הילדים זו אני ,כי הבעלי עובד עד מאוחר. אני זו שמחנכת והבעל הוא זה שמפנק ...כך הוא מרגיש צורך לכפר על חוסר הזמן שלו מול הילדים (למשל קבוע קונה מתנות בימי שישי , מבטיח הפתעות על התנהגות טובה וכו)
עד לא מזמן זה לא הפריע לי או בכלל בחינוך של הילדים.
השוני זה שהבעלי כיום יותר שותף בבית עם הילדים וזה גרם למספר שינויים.
1. שיוני בהתנהגות של הילדים למשל הבן הגדול ממש מזהה את החולשה של בעלי אז הוא מתחצף אליו "עושה מה שבא לו ובעלי נותן לו .... או למשל בזמן שינה שהילדים נכנסים לישון ובעלי בבית , הטקס יכול להפוך לשעה וחצי מחפשים כל מיני תירוצים יש בכי וכו... ממש בלאגן ובנוסף הם מרגישים גיבוי שהוא נמצא. ולהבדיל שאני איתם לבד הם נכנסים למיטה מבלי שום בעיה ואין "בלאגן"

לאחרונה המצב שנוצר בבית שאני "הרעה " הם כל דבר רוצים אבא אני מרגישה ממש התרחקות מצדם ובנוסף שהצטרף אח חדש למשפחה.
דברתי עם בעלי על הכל והוא טוען שככה זה שצריך להיות השוטר הטוב והשוטר הרע.ואני לא מסכימה עם זה .
אשמח להכוונה כי אני רואה שהמצב רק מחמיר וזה גורם לילדים שלנו להיות מתוסכלים עם זה. שאני יוצרת גבולות והוא לא., ואני מרגישה שאני ממש נלחמת לא רק עם בעלי גם איתם והמצב ממש קשה לי.

תשובה:  חילוקי דעות - (0)


ליאת שלום,
פערים בתפיסות חינוכיות והוריות רווחות בקרב הרבה בני זוג, וכאשר מדובר בהורים לילדים צעירים, איתם נושא הצבת הגבולות הוא קריטי, העיניין הופך מורכב יותר. יתכן כי הצטרפותו של התינוק החדש מעצימה את התחושה שלך כעת: מחד את זקוקה ליותר עזרה, ומאידך לעיתים קל יותר להיות המבוגר היחידי מבלי להתחשב בדעתו של בן הזוג. אני מניחה שגם עבור הילדים זוהי תקופה רגישה, וזה טבעי, ועל כן הם דווקא צריכים אתכם יותר וגם מאתגרים יותר.
אני מציעה שתעשו רשימה של הדברים שחשובים לכל אחד מכם (למשל, זמני ארוחות וטלוויזיה, ממתקים, שעת שינה, כללי הגיינה, תוקפנות וכו') ונסו לסכם מה מבין הדברים יהיו חוקים שאותם שניכם מסכימים לאכוף, ואילו לגבי האחרים תתאפשר יותר גמישות (אימא מסכימה ואבא לא מסכים ולהיפך). גם ילדים צעירים יודעים שיש הבדל בין אימא לאבא, וזה לא בהכרח לרעה אם הדברים הבסיסיים נשמרים בצורה אחידה.
אם את מרגישה שהמתח בבית גובר וגורם להרבה כעס כדאי לפנות להתייעצות.
בהצלחה
מיכל
 X