על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיה ילדים

התמודדות עם מחלה מתמשכת בשמפחה

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים מנהלת פורום מיכל דביר קורן
פסיכולוגית התפתחותית מומחית מומחית בטיפול ובאבחון ילדים ופעוטות, ובהדרכת הורים טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים
וצוותים חינוכיים וטיפוליים. מנוסה בטיפול דיאדי ובטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים.


במציאות הכללית השוחקת, הורות לא חייבת להיות עוד משימה שמעמיסה על סדר היום. הקשר בין הורים לילדים הוא ייחודי ונדיר וכשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב להחזירם למסלול חיובי של הנאה, מגוון רגשות וחוויות משותפות.

טיפול התפתחותי משמעו מפגש, מפגש בין הורה לילדו, מפגש בין ההורה לבין הילד שהיה בעצמו, בין ההורה לבין ההורה שהיה לו. המפגש הזה לא תמיד קל, ולפעמים מלווה במכשולים ומהמורות שמציבה המציאות. כל ילד מביא איתו לעולם את הייחודיות שלו, וכל הורה מחפש את הדרך לעשות עבורו את הטוב ביותר

שאלה:  התמודדות עם מחלה מתמשכת בשמפחה  -  (פנינה)


שלום רב,

אני אם לבת שלוש חכמה במיוחד, רגישה, ערה באופן משמעותי לסביבה, מודעת מאוד, וורבלית ובעלת יכולת ביטוי רגשי גבוהה. לצערנו, לפני כשלושה חודשים אבי חלה ואושפז בבי"ח (בתקופה זו ביקרנו אותו יחד עם הילדה והם תיקשרו טלפונית) לאחר תקופה קצרה הוא עבר דום לב וכרגע במצב "צמח". בתי הייתה קשורה אליו מאוד וחסרונו מאוד מעיק עליה, היא מדברת עליו הרבה, שואלת על מצבו, אנחנו מאפשרים לה לבטא את כאבה וגעגועיה אולם לא חושבים שכדאי לקחתה לראותו בבית החולים השיקומי שם שוהה (הוא פוקח עיניים אך אינו מתקשר וכן מחובר למכשיר הנשמה). הגננות מדווחות על שינוי חד בהתנהגותה וכן בבית ניכר חוסר שקט, תזזיתיות וסערת רגשות. אנחנו משתדלים להכיל ולחזק אותה תוך שמירה על גבולות. אשמח לייעוץ כיצד אוכל להקל עליה את ההתמודדות ולתווך לה את המצב.
תודה רבה!

תשובה:  התמודדות עם מחלה מתמשכת בשמפחה - (מיכל דביר קורן)


פנינה שלום,
את צודקת בהחלט: בתך מגיבה במצוקה נוכח מצב מעורר חרדה וחוסר ודאות, וזה מאוד מאפיין ילדים צעירים, וגם מבוגרים... אני מסכימה בהחחט לגבי בחירתכם שלא להביא אותה לבית החולים, חשוב לעזור לה לשמר את דמותו כפי שהייתה טרם המחלה על ידי העלאת זכרונות ותמונות. ניתן להגיד לה שסבא לא היה רוצה להיות חולה, אלא רוצה להמשיך להיות סבא שלה וכעת הרופאים מנסים כל שביכולתם לעזור לו עד שיחלים.
אם את מרגישה שהסימפטומים שלה מחריפים, מוטב לפנות לייעוץ על ידי פסיכולוגית התפתחותית שעברה הכשרה לטיפול במצבי טראומה ומשבר, למשל דרך מכון חרוב.
בהצלחה
מיכל
 X