על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיה ילדים

הקשר של הילדה עם אביה בהמשך לשאלה

פורום פסיכולוגיה ילדים

טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים מנהלת פורום מיכל דביר קורן
פסיכולוגית התפתחותית מומחית מומחית בטיפול ובאבחון ילדים ופעוטות, ובהדרכת הורים טיפול פסיכולוגי ילדים/ טיפול רגשי בילדים
וצוותים חינוכיים וטיפוליים. מנוסה בטיפול דיאדי ובטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים.


במציאות הכללית השוחקת, הורות לא חייבת להיות עוד משימה שמעמיסה על סדר היום. הקשר בין הורים לילדים הוא ייחודי ונדיר וכשהעניינים יוצאים מכלל שליטה, חשוב להחזירם למסלול חיובי של הנאה, מגוון רגשות וחוויות משותפות.

טיפול התפתחותי משמעו מפגש, מפגש בין הורה לילדו, מפגש בין ההורה לבין הילד שהיה בעצמו, בין ההורה לבין ההורה שהיה לו. המפגש הזה לא תמיד קל, ולפעמים מלווה במכשולים ומהמורות שמציבה המציאות. כל ילד מביא איתו לעולם את הייחודיות שלו, וכל הורה מחפש את הדרך לעשות עבורו את הטוב ביותר

שאלה:  הקשר של הילדה עם אביה בהמשך לשאלה  -  (מרים)


הי מיכל :) א. ישר כח על המענה ב. הקשר של הילדה עם אבא שלה מתבטא כעט באופן טלפוני ברובו. האב טס הרבה ואינו עקבי בפגישות. גם שהוא מגיע לארץ הוא דורש שאגיע לירושלים ובקושי מגיע בטענה שהנסיעות לצפון קשות לו. אני רואה בזה זלזול שכן הנסיעות גם קשות לה באותה מידה עם לא יותר.. ניסיתי לשאול אותו עם הוא יכול אולי להשאר אצל חבר שהוא מגיע כי הילדה זקוקה לקשר מסודר ויציב. הוא אמר שהוא עובד עד חמש כל יום (לא בדקתי אבל.. גם לפני זה הוא בקושי הגיע)בכל אופן, מצד אחד בגלל טיב הקשר הילדה לא ממש קשורה אליו רגשית מצד שני אני מניחה שזאת עלולה להיות טלטלה רגשית בשבילה.. ואם הנישואין רק בעוד שנה מדוע לעשות את זה דאווקה לפני תחילת הלימודים..? מצד שני הוא גם תכנן להגיע שבוע הבא ואמר שאם הם לא יפגשו הוא לא יוכל להגיע..? (מצד אחד מקומם ומצד שני.. אולי עדיף שיפגשו כבר..) אשמח לדעתך... וכן אם יש לך עצה איך להעביר לו מסר שיבין עד כמה הקשר העקבי שלו עם הילדה חשוב. סליחה על כל המלל... אשמח לתשובה בהקדם :)

תשובה:  הקשר של הילדה עם אביה בהמשך לשאלה - (0)



מרים שלום,
אני מסכימה אתך בהחלט שהמפגשים אמורים להתקיים בסביבה הפיסית של הילדה ולדרוש ממנה לנסוע כדי לפגוש את אביה זה לא מתאים בכלל, בנוסף, אין שום סיבה שאת תהיי אחראית על שימור הקשר הזה ותאלצי לנסוע בעצמך על מנת שהם יפגשו. הגוף שאמור להבהיר את העיניינים האלו לאב הם שירותי הרווחה, קיימת עובדת סוציאלית שתפקידה הוא פקידת סעד לסדרי דין והיא אמורה להיות המתווכת במצבים של הורים גרושים. אני יכולה להבין אם יש חשש מסוים בפנייה אליהם, אבל דעי שזה בהחלט לא אחריות שלך.
בעיניין עיתוי המפגש והקשר שלו אל תחילת הלימודים, אני לא רואה את החיבור בין הדברים, מה שיכריע הוא רציפות המפגשים. אין שום טעם במפגש אם המפגש העוקב, הבא יהיה בעוד זמן רב, אלא רק אם יש מפגשים רצופים.
בהצלחה,
מיכל
 X