שאלה: מחשבות טורדניות ואובססביות ודיכאון לאחר ניתוח אף - (סיגי)
בתי בת 25. שנה לאחר ניתוח אף ניתוח שהיה חלום חייה והפך לסיוט חייה וחיינו. היא מאוד לא מרוצה מתוצאות הניתוח טוענת שהתכערה ואינה מסוגלת להסתכל על עצמה במראה.ובשל כך מגיבה בצורה מאוד קיצונית. נכנסה לדיכאון ומצב נפשי קשה מאוד מאוד. מסרבת לקבל את השינויי, מתלוננות על מחשבות קשות ללא הרף בנוגע למראה שלה . מרגישה חרטה וכעס עצמי קשה על שבצעה את הניתוח והזיקה לעצמה. לפני כ10 חודשים התחילה טיפול פסיכולוגי וטיפול פסיכיאטרי .מכיוון שהטיפול הפסיכולוגי לא עזר עברנו למטפל אחר( שהוא גם פסיכיאטר במקצועו). נראה כי הטיפול גם כאן אינו יעיל והמטפל עצמו שנחשב מקצועי, מודה שאינו יודע עדיין כיצד לגשת למצב זה. נציין כי מדובר בפגישה שבועית. ניסינו שיטת cb.t. אך בתי אינה עומדת בה מכיוון שאינה עקבית ומצבה לא מאפשר לה להתמסר לתהליך. אנחנו מיואשים ולא רואים כיצד ניתן לעזור לה. מצבה מחמיר והייאוש וחוסר האונים משתלט על כולנו: על בעלה ( נישאה לא מזמן) ועליני ההורים והאחים. נשמח לדעת למי כדאי לפנות ומהי שיטת הטיפול המומלצת?תודה
תשובה: מחשבות טורדניות ואובססביות ודיכאון לאחר ניתוח אף - (0)
שלום לך,
דאגתך לביתך נוגעת ללב, וניכר כי המצב מביא את כולכם למצוקה רבה.
יש להפריד בין המצוקה שלכם והמצוקה שלה. מבחינתכם, לצד הרצון לעזור, יש גם להתמודד עם הגבולות והמוגבלות של היכולת שלכם לעזור, וגם ללמוד כיצד להתמודד עם קשייה הנפשיים של ביתכם. מבחינה זו, חשוב שגם אתם תהיו בקשר עם אנשי מקצוע שיוכלו לתמוך בכם ולעזור לכם בהתמודדות שלכם, לתת לכם כלים, וכן עזרה ליצור נפרדות ביניכם לבינה, כך שקדייה לא ישתלטו גם על חייכם.
לגבי ביתכם, לא ניתן לתת אבחנה דרך הפורום. יש מספר אפשרויות שונות וחשוב שתיעשה אבחנה נכונה ויותאם הטיפול המתאים.
במצבים כאלו, רצוי לפנות למסגרת טיפול מערכתית - היום דרך קופות החולים שבמצבים אלו צריכים להפנות למסגרות של בריאות הנפש. במסגרות בריאות הנפש יש צוות רב מערכתי ומרפאות ייעודיות שצריכות לתת את המענה הנכון.
אתם יכולים גם לחפש מטפלים פרטיים או מרפאות שמתמחות בתחום של הפרעות גוף דיסמורפיות.
בכל מקרה, בהפרעות מסוג זה, נדרש טיפול ממושך, אינטנסיבי, הקפדה על הגעה קבועה לפגישות, והרבה סבלנות.
בהצלחה
שחף