על הספה - פורומי מומחים

פורום טיפול פסיכולוגי

איך יודעים אם טיפול עובד?

פורום טיפול פסיכולוגי

פורום טיפול פסיכולוגי מבוגרים מנוהל ע"י נעה מצגר גרנות, פסיכולוגית קלינית מדריכה בטיפול ואבחון
נעה מצגר גרנות, פורום טיפול פסיכולוגי מבוגרים
פסיכולוגית קלינית מומחית עם הסמכה כמדריכה בטיפול ואבחון נסיון של 18 שנה בפסיכותרפיה בקליניקה פרטית ובמסגרות ציבוריות שונות. שילוב של כלים דינאמיים וCBT נסיון רב בטיפול במצבי דיכאון, משברי חיים וקשיים עם נטיה מינית. נסיון רב בטיפול בדיכאון אחרי לידה, ליווי נשים עם קשיי פריון. מדריכה בפסיכותרפיה ובכתיבת מקרים לבחינה.
אודות הפורום

הפורום מהווה מערכת שאלות-ותשובות עבור הקהל הרחב, המעוניין לקבל מענה לשאלות הנוגעות לטיפול פסיכולוגי במבוגרים.

ניתן לשתף בשאלות ודילמות לגבי טיפול פסיכולוגי, סוג הטיפול ומסגרת הטיפול. ההשתתפות באתר אנונימית. כל שאלה שתועלה לאתר תעבור קודם סינון על-ידי מנהלי הפורום, הרשאים להחליט שלא לפרסמה, או למחוק הודעה/שאלה שכבר פורסמה.

התייעצות דרך הפורום אינה מהווה תחליף לטיפול או להתייעצות מלאה עם איש מקצוע


שאלה:  איך יודעים אם טיפול עובד?  -  (נעמה)


אני חצי שנה בטיפול, הטיפול גורם לי רק לסבול ורק לצאת מכל פגישה מפורקת.
המטפל שלי אומר שאני "עושה צעדים ענקיים קדימה" אבל אני, אני חושבת שאני שהטיפול הזה רק לוקח אותי אחורה
איך יודעים אם הטיפול טוב או לא? יש איזה קריטריונים? איך יודעים אם באמת משהו מצליח שם?

תשובה:  איך יודעים אם טיפול עובד? - (0)


שלום נעמה,

את מעלה שאלה חשובה ותודה לך על כך.
אפתח ואסיים בכך שהכי חשוב להמשיך לדבר את זה בטיפול עצמו. למטפל עצמו יש יותר כלים להעריך את ההתקדמות, והאם הטיפול מיטיב או לא. אך יותר חשוב מכך, נדמה שאת גם מעלה שאלה שקשורה ליחסים הטיפוליים - האם את יכולה לסמוך על המטפל? האם את יכולה לסמוך על עצמך? (אחת מהמטרות הטיפוליות היא שתוכלי לסמוך על עצמך, ולהגיד מה נכון לך גם בפני דמויות סמכות כמו מטפל). שאלות של אמון וקשר שעולות ביחסי טיפול לעיתים קרובות.

פגישות טיפוליות לעיתים מעלות רגשות סוערים בהקשר של הווה ועבר, של דמויות משמעותיות, ולעיתים גם של חוויות טראומטיות שזקוקות לעיבוד אך כל נגיעה בהן מכאיבה. שאלת הקצב והעוצמה מאוד חשובה ולא נכון ללכת מהר מדי או עוצמתי מדי.
זה שאת מרגישה ׳מפורקת׳ בסוף פגישה יכול להעיד על מגע ממשי עם רגשות בלתי נגישים ביומיום, ועם חוויות לא מעובדות. אך זה כשלעצמו אינו קריטריון להצלחת הטיפול. אחד המדדים הוא האם ביומיום יש שיפור בהרגשה שלך? האם יש שינוי בנושאים שבגללם פנית? איך ההתמודדות שלך ביומיום? האם יש שינוי בעוצמות של חרדה, דיכאון, רגשות אחרים, אם אלו היו מטרידים כשפנית, וכן הלאה. אפשר גם להיעזר בסביבה הקרובה שלפעמים יכולה לתת פידבק האם יש שינוי.

כפי שאמרתי, אסיים איך שהתחלתי -
חשוב שתעלי את השאלות שלך בטיפול עצמו.

בהצלחה

שחף
 X