שאלה: יעוץ לגבי בת מכורה/תחלואה כפולה - (חנה)
שלום, 5 וחצי שנים ארוכות מאז האשפוז הראשון של ביתי (שבשנות ה-20 לחייה), עם התקף פסיכוטי אחרי שימוש בסמים, אנו מוצאים עצמנו שוב ושוב חוזרים למשבצת א'. ז"א היא קמה ונופלת וחזור. היא אובחנה עם צקלוטמיה (מניה דיפרסיה) גם אז.
לפני כ-6 שבועות אשפזה עצמה אבל שוב עזבה עכשיו, הרבה לפני שסיימה תהליך. ושוב מצאה את דרכה לסמים. כיום, יש לי נטייה חזקה מאד "להעמיד אותה במקום". לומר לה שהמשפחה שלה לא תמשיך לתפוס אותה כל פעם שחוזרת להרגליה המזיקים. יש לי הרגשה שבגלל שהתרגלה שתמיד אנחנו פה בשבילה, היא לא לוקחת אחריות על חייה. אשמח לדעת האם לאדם כזה נכון לדרוש שתקח אחריות? או שמא זה יכול ליאש אותה ודחוף אותה יותר לדכאון? היא מאד מניפולטיבית ועסוקה בעצמה. לא מסוגלת להתחשב בסובבים אותך. האם אפשר "לנער" אותה? להיות אסרטיבית איתה? תודה רבה.
תשובה: יעוץ לגבי בת מכורה/תחלואה כפולה - (שרי וינר)
שלום חנה מדבריך עולה שבתך סובלת מתחלואה כפולה סמים ומחלת נפש. צריך בהחלט להיות אסרטיבית מולה ולהציב לה גבולות, ובנוסף אולי כדאי שתיפנו למקום שנותן טיפול בתחלואה כפולה. צריך שיהיה איזון בטיפול התרופתי שהיא לוקחת. לדעתי צריך עזרה של איש מקצועי שמטפל במקרים של התמכרות ותחלואה כפולה. קשה מאוד להתמודד עם זה לבד. בהצלחה