שאלה: כיצד להירגע משגרת היום יום? - ( דנה )
אני אמא עובדת במשרה מלאה וכשאני חוזרת הביתה אל הילדים, אני מאוד עייפה,] עצבנית וחסרת סבלנות! איך אוכל לעבור את הערב בצורה רגועה יותר? בינתיים אני משתמשת בטיפות רסקיו בכל יום וזה ממש עוזר לי לשרוד!! האם יש לך טיפים נוספים?
תשובה: כיצד להירגע משגרת היום יום? - (0)
שלום לך אמא עובדת..
שאלתך נוגעת במורכבות המרכזית, הנוגעת לאימהות רבות כל כך. כיצד להצליח להיות טובה, גם בעבודה וגם לילדים, וכל זאת תחת עומס נפשי ומתח? איך להצליח לשלב קריירה ומשפחה ולהישאר מרוצה ורעננה?
ברור לנו שאין תשובה פשוטה לכך, שהרי אם היתה נוסחה כזו קרוב לוודאי שכולן היו משתמשות בה. אנסה להתמקד בתשובתי, אם כי אין זו משימה פשוטה בעיניי..
התשובה כרוכה בכך שעלייך למצוא בתוכך את הדרך המתאימה ביותר עבורך, זוהי הדרך הפרטית שנכונה לך, וקרוב לוודאי שאינה מתאימה לכל אחת.
בררי עם עצמך למה את זקוקה? מה יכול לעשות אותך רגועה יותר? - כאשר ברור לנו שמשאב הזמן הוא יקר ומצומצם. האם, למשל, לחזור הביתה 15 דקות לפני הילדים לצורך מקלחת ושתיית קפה - יכול לסייע לשינוי ולהתארגנות מחדש?, אולי לחלופין, תעדיפי לחזור פעמיים בשבוע מוקדם יותר הביתה, וביתר הימים לאחר מעט (אם יש מישהו שיכול להחליף אותך..), כך שיהיו ימים בשבוע בהם יהיה לך יותר אוויר?
המחשבה על סידור זמני העבודה הינה ערוץ אחד של שינויים (אפילו קטנים) שיכולים להקל עלייך את העומס. מחשבה אחרת קשורה בשהות עם הילדים לאחר ששבת הביתה מן העבודה. בעיניי אחת השאלות שעולות מדברייך הינה כיצד להיות או לשהות עם הילדים ולא רק לנהל את הילדים... ואיך אפשר לשמור על אווירה נעימה בבית ובתוכך אחרי שעות רבות כל כך של מאמץ מחוץ לבית?
איני יודעת כמה ילדים יש לך ובאילו גילאים, לכן גם כאן אתקשה לתת תשובה מדויקת. אך נדמה לי שהעיקרון דומה- מה יכול לסייע לך להיות רגועה ונינוחה יותר בשעות הערב-
-זה יכול להיות קשור בילדים עצמם (כמו למשל לנסות לפצל כך שילד אחד לפחות יהיה אצל חבר או בפעילות אחרת, ואת תישארי עם הילד/ים האחר/ים, או שתזמיני חבר הביתה ואז ילד אחד מעסיק את עצמו בלעדייך)
-זה יכול להיות קשור לפעילות בבית בשעות אלו (למשל, וזו בעיניי עצה ממשית הנכונה לכולן, בשעות אחה'צ לא מנסים להספיק גם עבודות בית כמו כביסות וניקיון, כי אז את לא פנויה לילדים, הם מרגישים את זה, מגיבים לזה, את מתוסכלת, מתעצבנת וכו' וכ'ו..) , עד כמה תעדיפי להיות בפעילות מחוץ לבית, שהזמן בה עובר בקלות רבה יותר... וכדומה
- זה יכול להיות קשור לנוכחות של מבוגר נוסף שמאד מקלה, רגשית וקונקרטית- אם זו אמא שמגיעה ואתן ביחד, בן זוג (עסוק ככל שיהיה) שמגיע מוקדם ונושא בנטל או אפילו בייביסיטר (!) שנמצאת קצת איתך או עם אחד הילדים.
- וזה יכול להיות טמון בך עצמך, במחשבות שיש לך על עצמך ועל התפקוד שלך כאם. שווה לבדוק עד כמה את מקבלת את עצמך כמי שעושה כמיטב יכולתה או שאת מרוכזת בביקורת עצמית על מה שאינך? מחשבות של אשמה וביקורת עצמית יכולות להעמיס מאד על הנפש ולהשפיע גם על התפקוד כולו.
ובאשר לרסקיו- אמנם מדובר בטיפות על בסיס צמחי, אך האמת היא שהן לא מטפלות אלא מרגיעות בלבד, ועל כן זו עדיין האחריות שבידייך למצוא את הפתרונות לקשיים עימם את מתמודדת ולדאוג לכך שהשהות עם הילדים תהיה נעימה יותר לך ולהם. כמובן שישנה האפשרות לעבור תהליך בירור שכזה עם אדם קרוב לך או עם איש מקצוע מתאים לכך.
המון בהצלחה
רחלי גרטי שרון