על הספה - פורומי מומחים

פורום הדרכת הורים

שימוש בחדר כאמצעי להצבת גבול

פורום הדרכת הורים

פורום הדרכת הורים
מנהלת פורום אירית רוזנפלד אשר
מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, מדריכת הורים וכמו כן מציעה טיפולים פרטניים. פורום הדרכת הורים
ההדרכה ההורית באה לסייע להורים להתנהל מול ילדיהם בחיי היום-יום בדגש על אופן ההתמודדות עם בעיות התנהגויות שונות, העצמת הסמכות ההורית, הגדרה מחדש של גבולות, כלים להתמודדות עם שלבי ההתפתחות של הילדים( כגון גיל ההתבגרות).

הפורום יעסוק בשאלות לגבי הצבת גבולות, התמודדות עם בעיות התנהגות של ילדים וחיזוק סמכותם של ההורים בתוך המשפחה .

הפורום אינו מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע ואינו מספק אבחון או טיפול, אלא מהווה מקום לקבלת תמיכה והכוונה.

שאלה:  שימוש בחדר כאמצעי להצבת גבול  -  (ליאור)


שלום, בני הוא בן 2.5, בוגר לגילו. לעיתים אנחנו נתקלים בהתנהגות שבה הוא מסרב להקשיב לנו.לדוגמה - איסוף צעצועים. כאשר אנחנו מבקשים ממנו לאסוף הוא עוה בשלילה או מתעלם ולוקח משחק אחר. אני מסביר לו שצריך לאסוף לפני שממשיכים, ונותן לו את האפשרות לבצע. לאחר שהוא מתעלם אני שוב מסביר לו ומדגיש שאם הוא לא יאסוף אני לא אתן לו לשחק עם משחק אחר ואני אקח את האחר וזוהי הבחירה שלו אם זה יקרה או לא. פעם שלישית אני מסביר לו שזו הפעם האחרונה. כמובן שבוא לא מקשיב ולוקח את המשחק האחר, כאשר אני מבקש ממנו את המשחק הוא מתחיל בצעקות ובכי ואז אני מבקש ממנו להרגע ואם הוא לא נרגע אני לוקח אותו לחדר. י שלציין שאני נותן לו להיות בחדר כמה דק' ואז נכנס ומנסה להרגיע ולהסביר לו למה הוא בחדר. במידה והוא לא נרגע אני יוצא וחוזר לאחר כמה דק' וחוזר חלילה. אשתי לא מאמינה בהכנסת הילד לחדר וטוענת כי הדבר משפיל ושאותה לא הכניסו לחדר והכל בסדר. רציתי לקבל דעה נוספת. תודה

תשובה:  שימוש בחדר כאמצעי להצבת גבול - (0)


שלום ליאור
בנך נמצא בגיל המרד של גיל שנתיים והוא בודק גבולות. התנהגות נורמטיבית ומאפיינת את גילו. אני חושבת שזה מעולה שאתה מתעקש איתו. זה תפקידך, כמו שתפקידו הוא להתמשיך ולבדוק מה יקרה אם לא יקשיב לך.
לגבי הכנסת הילד לחדר. יש המון שיטות וגישות לגבי מתן תגובה שלילית להתנהגות שרוצים להכחיד. חשוב להקפיד שהחדר בטיחותי כאשר הוא שם לבדו. מעבר לכך, בגיל כזה מעבר לשלוש דקות לעירך- יתכן ויתחיל להכנס ללחץ וירגיש מאויים ולא זו המטרה. אני מסכימה מאו דאם הוא בוכה ונלחץ בחדר חשוב להכנס להרגישו ולאר שנרגע לדבר על המקרה ולבקשו לאסוף את המשחק. זה מעין משחק התשה- מי יוותר קודם וחשוב שהוא ידע שיש לו הורים חזקים שיודעים מה הם עושים ומה טוב בשבילו. זה אומנם רק איסוף משחק אבל זה מסר חשוב- ילד צריך לדעת שהוריו חזקים ובטוחים בהורות שלהם.
אם אשתך מרגישה לא בנוח עם החדר- יש וריאציות רבות אחרות. הוא יכול לשבת כל כסא שלו או כורסת ילדים בפינת הסלון או המטבח- איזושהיא פינה נוחה אבל שאין בה גירויים או משחקים. אפשרות אחרת, היא פשוט לומר לו-שאם הוא לא מקשיב לכם, אתם לא יכולים להקשיב לו ולהעלם ממנו לחמש דקות. זה קשה. הוא יבקש דברים, הוא יבדק ועליכם פשוט להתעלם. גם אם הוא בוכה. אחרי חמש דקות לדבר איתו על כמה זה לא נעים שלא מקשיבים לך. ושכבוד והקשבה הם דברים הדדיים ולכן עליו להקשיב לכם.
 X