על הספה - פורומי מומחים

פורום הדרכת הורים

יחסי אהבה-שנאה בין חברים

פורום הדרכת הורים

פורום הדרכת הורים
מנהלת פורום אירית רוזנפלד אשר
מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, מדריכת הורים וכמו כן מציעה טיפולים פרטניים. פורום הדרכת הורים
ההדרכה ההורית באה לסייע להורים להתנהל מול ילדיהם בחיי היום-יום בדגש על אופן ההתמודדות עם בעיות התנהגויות שונות, העצמת הסמכות ההורית, הגדרה מחדש של גבולות, כלים להתמודדות עם שלבי ההתפתחות של הילדים( כגון גיל ההתבגרות).

הפורום יעסוק בשאלות לגבי הצבת גבולות, התמודדות עם בעיות התנהגות של ילדים וחיזוק סמכותם של ההורים בתוך המשפחה .

הפורום אינו מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע ואינו מספק אבחון או טיפול, אלא מהווה מקום לקבלת תמיכה והכוונה.

שאלה:  יחסי אהבה-שנאה בין חברים  -  (ליאת)


לבן שלי בן ה3 יש חבר טוב בגן שמלווה אותו כבר שנה שלישית. מצד אחד, הם כל הזמן ביחד, סוג של חברים הכי טובים. גם בשעות אחר הצהריים יוצא שאנחנו נפגשים עם החבר בגינה גם אם לא קבענו. מצד שני, היחסים ביניהם מאוד מתוחים. הם נורא תחרותיים ורבים בקלות. ריבים שמתדרדרים למכות ואף נשיכות. אציין כי הילד שלי מאוד חברותי ועם כל הילדים האחרים שהוא ניפגש איתם הוא מאוד מסתדר ולא רב. מעולם לא נשך ילד אחר חוץ מהחבר הזה. החברות הזו עושה ממש לא טוב לבן שלי. הוא כל הזמן דואג לחבר אבל החבר מאוד שונה ממנו ולא אוהב לחלוק איתו וזה גורם לו להיות מתוסכל ולבכות. אני מאוד אשמח להפסיק את החברות הזו כדי שהבן שלי יפסיק לסבול. בגן מספרים לי שהוא משחק בעיקר איתו. מה ניתן לעשות? אני מנסה להסביר לבן שלי שכדאי לו לשחק גם עם חברים אחרים בגן שהוא יותר מסתדר איתם.

תשובה:  יחסי אהבה-שנאה בין חברים - (0)


שלום ליאת, הבן שלך עדין מאוד צעיר. פעמים רבות ילדים נמשכים לקשרים שיש בהם כוחניות ומרבים לריב ע חפצים כי הם בשלב בעדין מגדירים את הנפרדות שלהם מאחרים ולכן חשים רכושניות רבה. סביר שזה יחלוף. בינתיים אפשר לבקש מהגננת לסייע לו ליצור קשרים עם ילדים אחרים, ע"י תיווך, הצעות ומשימות משותפות שיעשה עם ילדים אחרים במהלך היום. בנוסף, הציעי לו להזמין אחה"צ ילדים אחרים שהגננת מדווחת שכן נהנה לשחק איתם בגם. כמו כן, נסי לשוחח איתו ולהבין מה הוא מרגיש ביחד לילד הזה ולאופי הקשר ביניהם. מדוע רבים הרבה, מדוע הוא נהנה מחברתו, איך אפשר לסייע להם לשחק בנעימים מבלי אלימות. אולי אפילו לשוחח עם האמא של הילד השני, האם גם היא מרגישה ככה? ואז רצוי לתווך ולסייע להם לשחק ביחד, תוך כדי הרבה תיווך, הסבר, לשבת איתם ולשחק איתם ביחד, כך כשרבים, יש מי שעוזר להם ללמוד לפתור את המריבות אחרת. אחרי הכל, זה תפקידנו כהורים, ללמד את הילד מיומנויות חברתיות.
 X