על הספה - פורומי מומחים

פורום הדרכת הורים

הילד מתחצף

פורום הדרכת הורים

פורום הדרכת הורים
מנהלת פורום אירית רוזנפלד אשר
מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, מדריכת הורים וכמו כן מציעה טיפולים פרטניים. פורום הדרכת הורים
ההדרכה ההורית באה לסייע להורים להתנהל מול ילדיהם בחיי היום-יום בדגש על אופן ההתמודדות עם בעיות התנהגויות שונות, העצמת הסמכות ההורית, הגדרה מחדש של גבולות, כלים להתמודדות עם שלבי ההתפתחות של הילדים( כגון גיל ההתבגרות).

הפורום יעסוק בשאלות לגבי הצבת גבולות, התמודדות עם בעיות התנהגות של ילדים וחיזוק סמכותם של ההורים בתוך המשפחה .

הפורום אינו מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע ואינו מספק אבחון או טיפול, אלא מהווה מקום לקבלת תמיכה והכוונה.

שאלה:  הילד מתחצף  -  (מיטל)


שלום רב יש לי ילד בן 9 אשר כבר תקופה ארוכה כאשר לא מקבל מה שרוצה הוא מרים קול, מתחצף, ולאחרונה גם הרים כיסא ואיים. הוא נוטל רטלין בבוקר וניראה כי לפני הכדור (למרות שאני מקפידה להעיר אותו בצורה נינוחה) הוא זועף. כמו כן בערב כאשר הכדור כבר לא משפיע. הכדור עוזר לו לא להיות כל כך אימפולסיבי. התופעות האלו נצפות רק בבית. את השפה ה'מלוכלכת' הוא לא קיבל בבית, אנו לא מדברים האחד לשני בצורה כזו ובטח אין אלימות. הוא השלישי אחרי שתי בנות בהפרשים של שנה, יש לו אח צעיר כבן 2.

הוא אומר ללא הפסק שאני לא אוהבת אותו, ושאני אמא רעה.

אני יודעת שהוא מרגיש שזה מעליב אותי אבל אני לא מצליחה לא להעלב. לפני 3 חודשים החל טיפול ריגשי אצל מטפלת בדרמה. הוא משתף אבל ניראה כי עוד לא בדברים שהוא עושה לא טוב.

אני בעיקר מתוסכלת. מנסה להתעלם, מנסה להעניש מה עובד?

תודה

תשובה:  הילד מתחצף - (0)


שלום מיטל
הפרעת קשב וריכוז מלווה לרוב באימפולסיביות והתיאור כי התנהגות זו מופיעה בבית מחזקת את העובדה כי הריטלי עוזר לו בשעות היום אבל הריבאונד שלו קשה. זה מעולה שהוא נמצא בטיפול רגשי וצריך לדבר עם המטפלת ולהבין את הקשיים הרגשיים שהוא חווה. אחד הדברים החשובים ביותר בטיפול בהפרעת קשב וריכוז הואתיווך וסיוע בארגון- גם ארגון פיזי וטכני אבל גם ארגון רגשי. בנוסף, את מדברת על ילד בן 9 הנכנס לגיל ההתבגרות. כל טיפול תרופתי קבוע הופך למאתגר בתקופה זו בגלל השינויים ההורמונליים, גדילה וכיוצ'.

אני ממליצה בחום לעשות שני דברים.

האחד, להפגש עם הרופא בנתן את הריטלין (יש לוודא כי מדובר ברופא בעל תת התמחות בהפרעות קשב וריכוז- יש תת התמחות כזו וזה קריטי להתאמת המינונים).

יתכן ותזדקקו לכמה פגישות לאוך בתקופה הקרובה, יכול להיות שיהיה שווה לבדוק את המינון ואת התכשיר בו משתמש. בנוסף, קריטי שתקבלו הדרכת הורים. חשוב שתבינו את מהלך ההפרעה ואת המאפיינים שלה, שתבינו יחד איך להבנות ולארגן את עולמו של הילד ולתת מענה עקבי אשר בסופו של דבר יעזור לו להתארגן.

יתכן וההתנהגות היא תופעת לואי אבל גם יכול להיות שחווה קושי בדימוי עצמי, בניהול כעסים ותסכולים שהם מאפיינים מובהקים של גיל ההתבגרות והפרעת הקשב וריכוז רק מקצינה זאת. חשוב שמי שנותן את ההדרכה יהיה בעל התמחות והיכרות מעמיקה עם הפרעת הקשב. כשבנך ירגיש שאתם יודעים מה לעשות תחושת השליטה תועבר אליו ותקל עליו מאוד.

וגם- האם המטפלת הרגשית מכירה את ההפרעה ומאפייניה? הרבה הצלחה, הילה
 X