על הספה - פורומי מומחים

פורום הגיל השלישי

חרדה ואי שקט

פורום הגיל השלישי

פורום יעוץ והדרכה לגיל השלישי מנהלת פורום שרון האס-שופטי
עובדת סוציאלית וגרונטולוגית, מומחית לגיל זיקנה. בעלת ניסיון רב בטיפול ויעוץ לאדם הזקן ולבני פורום יעוץ והדרכה לגיל השלישי
משפחתו. עובדת בדיור מוגן לאוכלוסיית הגיל השלישי, בו מעניקה טיפול ויעוץ אישי, זוגי ומשפחתי ומייעצת במגוון רחב של שאלות והתמודדויות הכרוכות עם גיל זיקנה.

בפורום זה אתן מענה לשאלות מגוונות הקשורות לגיל הזיקנה. גיל זיקנה מזמן לאדם המזדקן ולבני משפחתו התמודדויות רבות, שברובן קשורות בשינויים תפקודיים ובצורך להסתגלות והתאמה למצבי חיים חדשים: שינויים פיזיולוגיים וקוגנטיביים, אובדנים שונים ומשברים רגשיים, שינוייים ביחסים הזוגיים והמשפחתיים ועוד. כמו כן עולות שאלות הקשורות במימוש זכויות: מול הביטוח הלאומי, פניה לקבלת עובד/ת זר/ה, מילוי טפסים של יפוי כוח רפואי והנחיות רפואית מקדימות למצב רפואי עתידי ועוד..

אני מזמינה אותכם להתיעץ ולשתף בהתלבטויות ובשאלות המעסיקות אותכם ולקבל בפורום זה מענה אישי ומקצועי. לא אוכל לענות בפורום על שאלות רפואיות.


שאלה:  חרדה ואי שקט  -  (רפאלה)


שלום.אימי בת.85.לפני כשנה וחצי החלו לה כאבי פנים ומאז אנחנו באינסוף רופאים,מרפאות וכרגע 9
בהמשך ברורים.מאז חלה הדרדרות במצבה הנפשי.בכל יום כמעט החל משעות הצהריים יש "נפילה" במצב הרוח.היא מתלוננת על כאבים חזקים בפנים,ובכל הגוף.בא לה להקיא,משוכנעת שיש לה מחלה קשה שמסתירים ממנה,מאבדת תיאבון,עם בחילה,אי שקט,דרישה חהזמין רופא,ללכת למיון או למוקד ולעיתים אחרי זה נרגעת אך בימים שאחרי טוענת שנדבקה שם במשהו.
אין לה איכות חיים.אינה מעונינת לצאת ולפגוש אנשים ומרוכזת בכאביה.
מטופלת בלוסטרל 100 מ"ג.במרפאת הכאב הרופא טען שהכאב מושפע מסטרס והמליץ על מעבר לסימבלטה.כך נאה היום יום שלה ואנו ממש נואשים.הפסיכיאטרית המליצה במצב ככזה על לקיחת קלונקס או קסנקס אך האם בגילה זה מומלץ?
מה זה???חרדה???ןמה עושים?

תשובה:  חרדה ואי שקט - (שרון האס-שופטי)


רפאלה שלום לך ותודה על השאלה,
ניכר מכתיבתך שאמא כבר תקופה ארוכה במצוקה גדולה ואת/אתם ביחד איתה.
יתכן מאוד, על סמך תיאורייך שאמא סובלת מהפרעת חרדה קשה שגורמת למצוקה גדולה ומשבשת ופוגעת באיכות חייה ויתכן מאוד שמלווה לכך גם דכאון.
חשוב ונכון שבמקביל אתם מבררים ובודקים מקורות נוספים לסימפטומים שהיא מתארת.
אני מבינה שאמא בטיפול אצל פסיכיאטרית וזה מאוד חשוב ורלוונטי.
אינני רופאה ולכן אינני יכולה להתערב במתן טיפול תרופתי. יחד עם זאת רצוי מאוד ומשמעותי להמשיך בטיפול והמעקב אצל הפסיכיאטרית שפגשה את אמא ולתאר לה ולעדכן אותה במצבה של אמא לאחר שהחלה טיפול שהיא המליצה עליו.
התאמת טיפול תרופתי פסיכיאטרי (נוגד חרדה, דיכאון ועוד) דורשת לעיתים זמן רב של ניסוי וטעיה, עד אשר ימצא הטיפול והמינון הנכון ומתאים עבורה, ולכן המעקב והדיווח לרופאה הפסיכיאטרית הוא מאוד מאוד חשוב.
במקביל ובמידה שאמא תהיה מוכנה לכך, מומלץ להתחיל בטיפול רגשי ובשיחות עם איש/אשת טיפול מהתחום.
דבר נוסף- במידה ואין רופא/ה גריאטר/ית בתמונה כדאי לשקול ולהתחיל גם מעקב גריאטרי, בכדי שירכז ויקח בחשבון את כל המחלות והתרופות ויתן את חוות דעתו.
מקווה מאוד להקלה אצל אמא.
במידה שיש עוד שאלות בשמחה תכתבי או שנתאם שיחת טלפון ונשוחח.
 X