שאלה: בבית או בבית חולים - (נינה)
לאמי בת ה-75 התגלה סרטן מפושט בגוף. כרגע אני מלווה אותה לבדיקות שונות ולרופאים שונים על מנת לברר האם במצבה יש עדיין אפשרות טיפול וריפוי. אמי מבקשת באופן מאוד גלוי ונחרץ שבמידה ואין טיפול למצבה הרפואי, היא רוצה להשאר בבית עד מותה ולא לשהות בבתי חולים. אני מבקשת לדעת האם יש אפשרות לעשות זאת ובכך למלא את בקשתה?
תשובה: בבית או בבית חולים - (0)
ראשית אני רוצה לאחל לאמך בריאות טובה והחלמה מהסרטן. שנית אני מודה לך מאוד על השאלה הכל כך, כל כך חשובה. הרצון של אמך לסיים את חייה בבית (במידה ולא יהיה מרפא למחלתה) הינו רצון מאוד טבעי ונורמלי ויש לכך פתרונות טובים ונגישים.
כיום קיימת מגמה כלל עולמית, שמבטאת ומשקפת את ההבנה שהמקום הנכון והטבעי לטיפול (באדם החולה בכלל ובאדם הנוטה למות בפרט), הוא בסביבתו הטבעית תוך מתן ליווי וגיבוי רפוי ומקצועי 24/7. לאור זאת גם בישראל ישנן מספר חברות שנותנות שרותים של הוספיס בית (לדוגמא מרפאות צבר), ובחלק מהמצבים הרפואיים ניתן לקבל שרות של הוספיס בית במימון קופת החולים.
הוספיס בית נותן טיפול פליאטיבי – טיפול אשר משפר את איכות החיים של החולים ובני משפחותיהם בהתמודדות עם מחלות חשוכות מרפא, על ידי מניעה והקלה על סבל. צוות ההוספיס בית כולל בד"כ: רופא/ה אח/ות, ועו"ס.
אני מציעה שלאחר שתסיימו את הבדיקות וההתיעצויות הרפואיות ובמידה והרופאים יקבעו שהמחלה של אימך חשוכת מרפא ומצבה הינו סופני, תפנו באמצעות רופא המשפחה, בבקשה שקופת החולים תאשר ותממן את ההוספיס בית. באופן זה תאפשרו לאמא לסיים את חייה על פי רצונה והשקפתה.