על הספה - פורומי מומחים

פורום דיכאון

רישון נהיגה

פורום דיכאון

פורום דיכאון, חרדה והתמודדות עם טראומה מנהלת פורום דר' הלה רובין מי-טל
עובדת במרכז לבריאות הנפש "שלוותה" ובקליניקה פרטית בתל אביב. בעלת פורום דיכאון, חרדה והתמודדות עם טראומה
נסיון רב בטיפול בדיכאון, חרדה, סכיזופרניה, קשיים חברתיים וזוגיים, התמודדות עם משברי חיים, אבל ואובדן. מרבה לעסוק בתחומים הקשורים בנשיות, אימהות ומגדר.

מטפלת בילדים, מתבגרים ומבוגרים. מתמחה בטיפול בגישה הפסיכודינאמית, תוך שילוב אלמנטים מגישות אחרות בהתאם לצרכי המטופל. בעלת הכשרה בטיפול

קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) לחרדה ודכאון ובטיפול דיאלקטי-התנהגותי (DBT) להפרעת אישיות גבולית.


דאגנות או חרדה? מצב רוח ירוד או דיכאון? האם כדאי לפנות לטיפול, ולמי?

הפורום יעסוק בשאלות מסוג זה, הקשורות לתחום הדכאון, החרדה לגווניה (כגון התקפי פאניקה, הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית- OCD, הפרעת חרדה כללית) וההתמודדות עם אירוע טראומתי (כגון תאונת דרכים, אובדן פתאומי של אדם קרוב, תקיפה מינית). קשיים בתחומים אלו גורמים לסבל רב הן אצל האדם עצמו, והן בקרב האנשים בסביבתו. לעיתים קרובות, קשה לזהות האם מדובר בקשיים "נורמליים" או בקשיים חמורים יותר, הדורשים פניה לעזרה מקצועית. וכמובן, שגם הפניה לעזרה מקצועית מציבה שאלות וקשיים משלה: למי כדאי לפנות לאבחון וטיפול? מהן שיטות הטיפול המקובלות כיום?איזו שיטת טיפול מתאימה לי?

הפורום מציע מידע, התייעצות והכוונה ראשונית, אך אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי, לאבחון ולטיפול. הפורום לא יעסוק בטיפול תרופתי.




שאלה:  רישון נהיגה  -  ( הלה )


שלום, אני בת 35, אם לשניים. בגיל 20, קצת אחרי שקיבלתי את רשיון הנהיגה, הייתי מעורבת בתאונת דרכים קלה מאוד, אבל מאז התחלתי לפחד מנהיגה ולא חזרתי לנהוג. אני התרגלתי להסתדר ככה למרות שזה מגביל, אבל את בעלי זה נורא מרגיז והוא חושב שאני צריכה פשוט להכנס לאוטו ולעשות את זה. זה באמת יכול להיות כל כך פשוט?

תשובה:  רישון נהיגה - (0)


לצערי הדברים לא כל כך פשוטים, אבל בהחלט אפשריים. עם זאת, השלב הראשון הוא לרצות בזה באמת בעצמך. כל תהליך של התמודדות עם חרדה או פחד הוא תהליך שמצריך מאמץ נפשי, דורש זמן, משאבים וכד'. ולכן, כדי להיות מסוגלת להתמיד ולהשקיע בו את צריכה למצוא בעצמך את המוטיבציה לכך. זה לגיטימי גם להמשיך להסתדר כפי שהסתדרת בשנים שעברו עד כה! אך אם תחליטי שאת כן רוצה לחזור לנהוג, אני ממליצה לך לפנות לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. זהו טיפול
קצר-מועד שיסייע לך לחזור לנהוג באופן הדרגתי ומבוקר תוך עיבוד החרדה שתתעורר. מעבר להתמודדות הקונקרטית עם החזרה לנהיגה, תוכלי להיעזר בטיפול ממושך יותר על מנת לברר מדוע תאונת דרכים קלה מאוד, כפי שאת מתארת אותה, עוררה בך תגובה כה קשה.
לא הייתי ממליצה לך 'פשוט להיכנס לאוטו ולעשות את זה'. החרדה אחרי שנים כה רבות עלולה להיות גבוהה מדי ולעורר חוויה נוספת של טראומה וכשלון.
בהצלחה!
 X