על הספה - פורומי מומחים

פורום דיכאון

מצב נפשי רעוע ביותר

פורום דיכאון

פורום דיכאון, חרדה והתמודדות עם טראומה מנהלת פורום דר' הלה רובין מי-טל
עובדת במרכז לבריאות הנפש "שלוותה" ובקליניקה פרטית בתל אביב. בעלת פורום דיכאון, חרדה והתמודדות עם טראומה
נסיון רב בטיפול בדיכאון, חרדה, סכיזופרניה, קשיים חברתיים וזוגיים, התמודדות עם משברי חיים, אבל ואובדן. מרבה לעסוק בתחומים הקשורים בנשיות, אימהות ומגדר.

מטפלת בילדים, מתבגרים ומבוגרים. מתמחה בטיפול בגישה הפסיכודינאמית, תוך שילוב אלמנטים מגישות אחרות בהתאם לצרכי המטופל. בעלת הכשרה בטיפול

קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) לחרדה ודכאון ובטיפול דיאלקטי-התנהגותי (DBT) להפרעת אישיות גבולית.


דאגנות או חרדה? מצב רוח ירוד או דיכאון? האם כדאי לפנות לטיפול, ולמי?

הפורום יעסוק בשאלות מסוג זה, הקשורות לתחום הדכאון, החרדה לגווניה (כגון התקפי פאניקה, הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית- OCD, הפרעת חרדה כללית) וההתמודדות עם אירוע טראומתי (כגון תאונת דרכים, אובדן פתאומי של אדם קרוב, תקיפה מינית). קשיים בתחומים אלו גורמים לסבל רב הן אצל האדם עצמו, והן בקרב האנשים בסביבתו. לעיתים קרובות, קשה לזהות האם מדובר בקשיים "נורמליים" או בקשיים חמורים יותר, הדורשים פניה לעזרה מקצועית. וכמובן, שגם הפניה לעזרה מקצועית מציבה שאלות וקשיים משלה: למי כדאי לפנות לאבחון וטיפול? מהן שיטות הטיפול המקובלות כיום?איזו שיטת טיפול מתאימה לי?

הפורום מציע מידע, התייעצות והכוונה ראשונית, אך אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי, לאבחון ולטיפול. הפורום לא יעסוק בטיפול תרופתי.




שאלה:  מצב נפשי רעוע ביותר  -  ( אנונימית )


שלום, קיבלנו פנייה מחברה טובה של אחותי שהיא במצב נפשי ממש גרוע שרק עכשיו היא פנתה כי היא כבר לא יכולה לקחת על עצמה אחריות לדעתה כבר צריך טיפול פסיכאטרי עם תרופות הצלחנו לדבר גם עם רופאת המשפחה וגם ממנה הבנו שהמצב קשה. הבעיה היא איך משכנעים אותה לפנות לטיפול?היא מאוד לא אוהבת שמתערבים לה בחיים

תשובה:  מצב נפשי רעוע ביותר - (0)


שלום רב,
ממה שכתבת אני מבינה שאת מודאגת מאוד באשר למצבה הנפשי של אחותך, לגביו שמעת מחברתה הטובה ומרופאת המשפחה. לא פירטת כלל לגבי מצבה הנפשי (פרט להיותו רעוע) או לגבי רמת הקרבה ביניכן, ועל כן תשובתי תהיה כללית ביותר. אם אכן החברה והרופאה קרובות יותר לאחותך ומעורבות במה שהיא עוברת, ניתן להניח שתהיה פתוחה יותר להקשיב להן ולהיענות לעצותיהן. מעבר לכך, בתור אחותה יש מקום לעטוף אותה כך שתדע שאת דואגת לה ואת 'בעדה', כך שלא תחווה את נסיונותייך להפנותה לטיפול כהתערבות בחייה אלא כדאגה אמיתית וכנה לשלומה הנפשי. לעיתים זה לוקח קצת זמן, אך בתהליך הזה חשוב שתרגיש אהובה ומוחזקת. באם מדובר במקרה חמור יותר, בו לדעתך קיימת סכנה שאחותך עלולה לעשות מעשים אימפולסיביים ואף לפגוע בעצמה, ניתן לפנות לחדר מיון במקום מגוריכן או להזמין פסיכיאטר לביקור בית.
אני מאחלת לכן כל טוב!
 X