על הספה - פורומי מומחים

פורום דיכאון

לפני כשנה חויתי את ההתקף הראשון שלי

פורום דיכאון

פורום דיכאון, חרדה והתמודדות עם טראומה מנהלת פורום דר' הלה רובין מי-טל
עובדת במרכז לבריאות הנפש "שלוותה" ובקליניקה פרטית בתל אביב. בעלת פורום דיכאון, חרדה והתמודדות עם טראומה
נסיון רב בטיפול בדיכאון, חרדה, סכיזופרניה, קשיים חברתיים וזוגיים, התמודדות עם משברי חיים, אבל ואובדן. מרבה לעסוק בתחומים הקשורים בנשיות, אימהות ומגדר.

מטפלת בילדים, מתבגרים ומבוגרים. מתמחה בטיפול בגישה הפסיכודינאמית, תוך שילוב אלמנטים מגישות אחרות בהתאם לצרכי המטופל. בעלת הכשרה בטיפול

קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) לחרדה ודכאון ובטיפול דיאלקטי-התנהגותי (DBT) להפרעת אישיות גבולית.


דאגנות או חרדה? מצב רוח ירוד או דיכאון? האם כדאי לפנות לטיפול, ולמי?

הפורום יעסוק בשאלות מסוג זה, הקשורות לתחום הדכאון, החרדה לגווניה (כגון התקפי פאניקה, הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית- OCD, הפרעת חרדה כללית) וההתמודדות עם אירוע טראומתי (כגון תאונת דרכים, אובדן פתאומי של אדם קרוב, תקיפה מינית). קשיים בתחומים אלו גורמים לסבל רב הן אצל האדם עצמו, והן בקרב האנשים בסביבתו. לעיתים קרובות, קשה לזהות האם מדובר בקשיים "נורמליים" או בקשיים חמורים יותר, הדורשים פניה לעזרה מקצועית. וכמובן, שגם הפניה לעזרה מקצועית מציבה שאלות וקשיים משלה: למי כדאי לפנות לאבחון וטיפול? מהן שיטות הטיפול המקובלות כיום?איזו שיטת טיפול מתאימה לי?

הפורום מציע מידע, התייעצות והכוונה ראשונית, אך אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי, לאבחון ולטיפול. הפורום לא יעסוק בטיפול תרופתי.




שאלה:  לפני כשנה חויתי את ההתקף הראשון שלי  -  (קרי)


לפני כשנה חויתי את ההתקף הראשון שלי .חשבתי שזה התקף לב אך התברר של זה פאניקה ,חרדה משזה לא יהיה.לאחרונה המצב רק מדרדר.אני חייבת כספים להמון גופים ככה שמצבי הנפשי רק מדרדר.פאניקה בנסיעה באוטובוס.לחץ בראש שמקשה עליי לחזור לעבודה.התמדדות עם אנשים שרק מדרדרת את המצב.מה לעשות איך לצאת מהלחץ כשזה חלק מנחיים שלי .

תשובה:  לפני כשנה חויתי את ההתקף הראשון שלי - (0)


שלום קרי,
את מתארת שהלחץ, שמתבטא גם בהתקפי הפאניקה, קשור ישירות לבעיות עימן את מתמודדת בחייך כעת. נשמע שבראש ובראשונה כדאי לבדוק במי תוכלי להיעזר סביב בעיות אלו, ואם החרדה מפריעה לתפקוד היומיומי אפשר גם לפנות לפסיכיאטר ולשקול את האפשרות של עזרה תרופתית ממוקדת. מעבר לכך, אם החרדה ממשיכה, יהיה כדאי לפנות גם לטיפול רגשי שיוכל לסייע לך בהשגת דרכי התמודדות יעילות יותר בעת הופעה של קשיים או גורמי סטרס.
בהצלחה!

 X