התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,פוסט טראומה,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: כפר סבא
שפה: עברית,אנגלית
טיפול המשלב הבנה מעמיקה יחד עם כלים פרקטיים המכוונים ליצירת הקלה ושינוי. מאמינה בטיפול ב''גובה העיניים'' המותאם לצרכי הפונה, וביכולת של הפרט לצמיחה.
התמחות: בריאות הנפש,חרדה, דיכאון, התמודדות עם משברי חיים, בעיות משפחתיות וזוגיות,הדרכת הורים , אתגרים של הורי מחוננים.
אזור בארץ: באר שבע
שפה: עברית, אנגלית
טיפול במבוגרים נוער וזוגות, דגש בעזרה נפשית ל''אנשים רגישים מאד'' (HSP)-החווים את העולם באופן אינטנסיבי יותר מהרגיל (נפוץ בקרב מחוננים). התאמת אופן הטיפול לצרכי המטופל.
התמחות: דיכאון,התמודדות עם משברי חיים,בעיות משפחתיות וזוגיות,פוסט טראומה, חרדה ופוביה, אבל ואובדן, טיפול מקוון בסקייפ.
אזור בארץ: נתניה,בקעת אונו
שפה: עברית, צרפתית
טיפול פסיכולוגי הוא קודם כל פגישה בין שני בני אדם שבונים יחד קשר בו יש אמפתיה, בטחון ואמון. דרך הקשר והעבודה, אפשר להתחבר חזרה למשאבים האישיים.
התמחות: טיפול פרטני, זוגי, משפחתי, טיפול והתמודדות עם מצבי משבר, גירושין, מערכות יחסים, בגידות, מיניות, חרדות, דכאון, דימוי עצמי, קשיים חברתיים, אבדן ושכול, פסיכואונקולוגיה, חולי ובעיות בריאות
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן
שפה: עברית
מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, ייעוץ וטיפול בפרט בזוג ובמשפחה במשברי חיים כלליים. בנוסף, התמחות בעבודה סביב מחלה, אבל ושכול, מדריכת מתמחים בטיפול זוגי ומשפחתי, הדרכת אנשי מקצוע, הדרכת צוותים
התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות, הדרכת הורים, התמודדות עם שלבי ומשברי חיים: גירושין, אובדן ואבל, ועוד.
אזור בארץ: חיפה
שפה: עברית, אנגלית בסיסית
מטפלת רגשית פרטנית, זוגית ומשפחתית מוסמכת האגודה לטיפול במשפחה והנישואין. עובדת סוציאלית בהכשרתי. מתמחה בטיפול באנשים ובזוגות במצבי משבר ושלבי החיים השונים.
התמחות: טיפול זוגי ומשפחתי, טיפול אישי במשברי חיים, קשיים במיניות וזהות מינית,הדרכת הורים, התמודדות עם אבל ואובדן
אזור בארץ: שרון, הוד השרון, רעננה, כפר סבא
שפה: עברית,אנגלית שפת אם
טיפול זוגי- טרום נישואין ובמהלך נישואין. משברי גירושין. בעיות תקשורת במשפחה. התמודדות אישית במשברי חיים. טיפול במשברי שכול ואובדן
התמחות: דיכאון וחרדה, אובדן ואבל, בעיות משפחתיות וזוגיות,הדרכת הורים, שינויי גיל ההתבגרות, התמודדות עם שינויים ומשברי חיים.
אזור בארץ: ראשון לציון, מרכז, חולון, רחובות, טיפול אונליין
שפה: עברית
אני שמה דגש על הקשר הטיפולי, ובאמצעות ההתמחות הייחודית שלי בפסיכותרפיה ובטיפול זוגי ומשפחתי יתאפשר לך תהליך עמוק ורב מימדי המשלב את הנפש והלא מודע, עם החלקים הזוגיים והמשפחתיים.
התמחות: משבר, טראומה, חרדה ופוביה, דיכאון, אבל ואובדן, טיפול בילדים, טיפול במתבגרים, הדרכת הורים, בחירת מקצוע, טיפול זוגי
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,רמת גן, טיפול אונליין
שפה: עברית, אנגלית
הטיפול מיועד לכל מי שסובלת, למי שנתקע בדרך: נתקל בדבר מה שלא עובד פתאום, או לא עובד זה זמן רב… למי שהפתרונות שעבדו עבורה לא עובדים יותר, או מתמודדת עם שאלות חיים מבלבלות.
התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,פוסט טראומה,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: ירושלים
שפה: עברית
ניסיון רב בטיפול בבוגרים יחידים וזוגות. התמודדות עם מצבי - טראומה ושכול, תקשורת ויחסים, זוגיות ואלימות במשפחה, נקודות מפנה ושינוי. ניסיון בעבודה עם אוכלוסיה דתית וחרדית. מקבלת הפניות ממשרד הביטחון והביטוח הלאומי.
התמחות: התמודדות עם משברי חיים, דיכאון וחרדה, טיפול במתבגרים, בעיות משפחתיות וזוגיות, יציאה מהארון ופגיעות מיניות
אזור בארץ: שפלה,גדרה
שפה: עברית,אנגלית
פסיכולוגית קלינית מנוסה המתמחה בטיפול במצבי משבר ומפנה בחיים האישיים והזוגיים. משברי גירושין, העדר סיפוק ומימוש עצמי, טיפול במתבגרים, התמודדות עם פגיעה מינית ויציאה מהארון
התמחות: מומחית בטיפול בקשר הזוגי והמשפחתי
פתרון משברים אמון ובטחון עצמי
קשרי ילדים- הורים .
טיפול במבוגרים ילדים ונוער.
אזור בארץ: פתח תקווה,בקעת אונו
שפה: עברית,אנגלית
טיפול פסיכולוגי, רשיון 18172 . פסיכותרפיה ייחודית לטיפול בזוגות. מומחית בטיפול קוגנטיבי -התנהגותי CBT. צמיחה ייעוץ והכוונה לילדים נוער מבוגרים תוצאות מהמפגש הראשון.
התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות, אבל ואובדן, הדרכת הורים, התמודדות עם משברי חיים, דיכאון וחרדה, שליטה בכעסים
אזור בארץ: כפר סבא,הוד השרון
שפה: עברית
עובדת סוציאלית MA, מטפלת זוגית ומשפחתית. מאמינה שלכולנו יש את הכוחות להתמודדות עם אתגרי החיים באמצעות קשר בטוח ומכיל. מטפלת בגישה אינטגרטיבית, משלבת כלים מגישות שונות בהתאם לצורך.
התמחות: בריאות הנפש, בעיות משפחתיות וזוגיות,הדרכת הורים, טיפול אישי פרטני, התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: מרכז,חולון, רחובות
שפה: עברית,אנגלית
מטפלת פרטנית, זוגית ומשפחתית מנוסה. מתמחה בטיפול ממוקד ומכוון תוצאות. אני מאמינה כי לכל אדם מגיע לחיות חיים מאושרים ומספקים ושהשינוי אפשרי.
התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: צפון
שפה: עברית,אנגלית
האמונה שלי היא שלכל אדם מגיע להרגיש יותר טוב עם עצמו ועם סביבתו. מאמינה שכל אדם יכול לעשות שינוי ולעיתים רק צריך מישהו שיוכל לראות, לשמוע, להחזיק ולסייע בתהליכים המורכבים של הנפש.
הטיפול הפסיכולוגי ביסודו עסק בפרט ובנבכי נפשו. רק לאחר מלחמת העולם השניה החל ענף הפסיכולוגיה והטיפול הנפשי לראות במשפחה יחידה אורגנית היכולה להרוויח ולקדם את רווחת חבריה באמצעות טיפול אצל פסיכולוג.
מאז ועד היום הולך ענף הטיפול המשפחתי ומתפתח. קיימים היום מספר מודלים מרכזיים לטיפול משפחתי. המטפלים המוסמכים לתת טיפול משפחתי הם אלו אשר עברו מסלול הכשרה ספציפי לטיפול משפחתי וזוגי במוסד מוכר על ידי האגודה לטיפול משפחתי וזוגי. במקביל ישנם מטפלים הנותנים הדרכת הורים
התיאוריה של טיפול זה מבוססת על העובדה שהאדם אינו יחידה מבודדת אלא חלק ממערך חברתי ומגיב לפעילות גומלין של הסביבה. המשפחה היא המבנה הבסיסי המשפיע על התנהגותו של האדם. דרך הסתכלות על הקשרים במשפחה, על מערכות היחסים ועל הקשרים סביבתיים ניתן לקבל מידע רב אודות הנסיבות והגורמים לתחושותיו של חבר המשפחה הבודד. המיקוד הרחב והגמישות מרחיבים את האפשרויות להתערבות הטיפולית.
הטיפול המשפחתי הינו טיפול אשר צריך להיות רגיש תרבותית ומתחשב בהיסטוריה במסורת ובתרבות המשפחתית. כך שהטיפול המשפחתי מושפע רבות גם מן ההקשר התרבותי הרחב. דוגמה לכך היא השפעתה של השואה על גישות הטיפול המשפחתי בישראל (אליצור ובן דוד, 1998).
משפחות פונות לטיפול משפחתי כאשר יש קושי גדול בתפקוד המשפחה או כאשר מערכות היחסים בין חברי המשפחה רעועות. כמו כן יופנו משפחות אשר אחד מחבריה זוהה כ"חולה המזוהה"- בעל קשיים מסויימים (מטופלים בבעיות בריאות הנפש, הדרדרות בלימודים, הפרעות אכילה וכדומה) ועבודה משפחתית מערכתית מטרתה לתמוך בטיפול הפסיכולוגי הפרטני שלו מתוך אמונה שהיחסים במשפחה הם חלק מהנסיבות שהביאו למצב ועל כן גם הפתרון טמון בחלקו או ברובו בתוך מערכת תמיכה זו.
הגישה המערכתית לטיפול משפחתי רואה את המשפחה כמערכת. הגישה לקוחה מתוך תיאוריית המערכות כך שמשפחה, ככל מערכת היא גוף הצורך, ממיר ומפיק. למשפחה, כמו למערכת יש מטרה, חלקים, גבולות, והבסיס בגישה המערכות הוא כי שינוי בכל חלק במערכת ישפיע בהכרח גם על כל חלקיה האחרים. כמו בשעון- פגיעה קלה בתפקודו של גלגל שיניים הקטן ביותר,תשפיע מיד על תפקודם של כל חלקי השעון ועל יכולתו של השעון לספק את התוצרים- השעון לא יראה את השעה הנכונה. כך גם במשפחה. החל ממבחן חשוב העומד בפני בן המשפחה יגרום ללחץ, לשינוי בהתנהגותו וסביבתו המשפחתית תגיב אליו ותשתנה בהתאם. כאשר יש שינויים משמעותיים יותר- פיטורין, משבר גיל ההתבגרות, קשיי למידה או תפקוד הורי, כל בני המשפחה יושפעו מכך ולמשפחה יהיה קשה לעמוד במטרות שלה ולספק לכל חבריה את הביטחון, ההגנה, והצרכים השונים.
טיפול משפחתי המבוסס על המודל המבני בגישת המערכות, פותח על ידי מינוחין (1974). המשפחה נחשבת בטיפול המשפחתי המבני ליצור חי, מתפתח ומשתנה בהתאם לתנאי סביבתה, "מערכת חברתית-תרבותית פתוחה בהתהוות" .
מטרת ההתערבות בגישה המבנית היא המשפחה. המטפל מצטרף והופך להיות חלק מהמערכת המשפחתית ואז יכול להשתמש בעצמו כדי ליצור שינוים במערכת כולה. עבודתו מתמקדת בשינוי עמדותיהם של חברי המשפחה וכך משתנות ההתנסויות הסובייקטיביות שלהם. המטפל מתבסס על כך שלמערכת המשפחתית יש נטייה לשמר דפוסים. כל ששינוי בהתנהגות המתרחש תוך כדי הטיפול המשפחתי יצור דפוס חדש ואדפטיבי יותר.
הטיפול המשפחתי בגישה ההתנהגותית עוסק בניתוח ההתנהגויות במשפחה, מזהה דפוסים התנהגותיים המכשילים את המשפחה להשיג את מטרותיה ומביאים לליקויים בתפקודים המשפחתיים. בטיפול המשפחתי ההתנהגותי מטרת הטיפול מוגדרת מראש, נכתבת תכנית טיפול, נבחנים מחדש הגבולות והחוקים של המשפחה ונעשה שימוש בגישות התנהגותיות. ניתן דגש ללימוד של דפוסי תקשורת חדשים, ובפתרון בעיות.
לכל אדם יש את הנרטיב, סיפור חייו, שלו. על סיפור זה שאדם מספר לעצמו אודות חייו, מתבססת הגישה הנרטיבית. הטיפול המשפחתי בגישה הנרטיבית ממוקד בשיונוי ה'תסריט' של חיי המשפחה. שינוי של הרגשות, הפרשנות והמשמעות שיש לבני המשפחה על עצמם ועל היחסים במשפחה אשר פוגעים באיכות חיי המשפחה.
אותו נרטיב, מנהל את חייהם של בני המשפחה ופוגע ביחסיהם ובאיכות חייהם. כאשר אחד מבני המשפחה מספר לעצמו שוב ושוב סיפור לפיו הוא מאוד פגוע, דחוי או כועס, כל תגובותיו ותהנהגויותיו יושפעו מסיפור זה. עיצוב מחדש של הסיפור, הקניית משמעות חדשה לנרטיב המשפחתי עשויה ליצור הטבה משמעותית. לשם כך צריך את כל המשפחה כיוון והם לרוב דמויות מרכזיות בנרטיב. גישה זו נותנת כוח רב למשפחה כי הם האחראים על השינוי.
מקורות
ד"ר אליצור וד"ר בן דוד (1998) התפתחות הטיפול המשפחתי בישראל
סקירה הסטורית של הטיפול המשפחתי בישראל - עבר הווה ואתגרים לעתיד."במשפחה"( 40).
Minuchin, S. (1974). Families and Family therapy. Cambridge, MA: Harvard Univ. Press