התמחות: טיפול באמנות; יחסי הורים - ילדים, EMDR, מיינדפולנס, התמודדות עם משברי חיים, טראומה, הדרכת הורים.
אזור בארץ: אזור השרון, נתניה, עמק חפר
שפה: עברית
שמי עינת, מטפלת באמנות בשילוב כלים נוספים (בודהיזם, EMDR). מטפלת בילדים, מתבגרים ומבוגרים, מלווה הורים. מאמינה בקשר טיפולי מיטיב כבסיס ליצירת מרחב לחקירה, גילוי, צמיחה וריפוי.
התמחות: קשיים רגשיים, חרדה ופוביה, דיכאון, לקויות למידה קשב וריכוז, הדרכת הורים, התמודדות עם משברי חיים מעברים ורילוקיישן
אזור בארץ: אונליין
שפה: עברית,אנגלית
שלום אני עדי, מטפלת באמנות ומדריכת הורים אונליין. עובדת מעל לעשור עם ילדים, נוער ומבוגרים. בהדרכת הורים משלבת עקרונות של תקשורת מקרבת והורות יצירתית. מאמינה ביכולת לשינוי וצמיחה.
התמחות: מבוגרים ובני נוער, דכאון, חרדה, ויסות רגשי, קשיים ביחסים בינאישיים, אירועים טראומטיים, התמודדות עם משברי חיים. מוכרת כמטפלת דרך ביטוח לאומי ומשרד הבטחון.
אזור בארץ: חדרה, פרדס חנה והסביבה
שפה: עברית
הטיפול מיועד למבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצוקה, חווים משבר, ורוצים לשפר את איכות חייהם. בתהליך נעזר באמצעים שונים בהתאם לצורכו האישי של כל מטופל- פסיכותרפיה, חומרי יצירה, EMDR.
התמחות: חרדה, דיכאון, CBT, הנעת תהליכי שינוי, משברי חיים, טיפול זוגי, משפחה וזוגיות, בריאות הנפש, טראומה, אובדן, אונליין.
אזור בארץ: שרון,הוד השרון, פתח תקווה, כפר סבא, טיפול אונליין
שפה: עברית
מטפלת בעלת ניסיון רב בטיפול במבוגרים, נוער וילדים שהתמודדו עם מצבי משבר בחייהם, חרדות מסוגים שונים, קשיים רגשיים, חרדות, דכאון, טראומות, קשיים במערכות יחסים וזוגיות וקונפליקטים מסוגים שונים.
התמחות: הדרכה ב-EMDR פרטני וקבוצתי, טיפול בסטודנטים ובוגרים, פוסט טראומה לסוגיה, הדרכת הורים, אוטיזם, חרדות, טיפול באמנות, ליווי מנהלים
אזור בארץ: אזור הדרום, טיפול אונליין
שפה: עברית אנגלית וצרפתית
זיכרונות קשים וטראומטיים מהעבר עלולים לקבע אצלנו בהווה דפוסי חשיבה והתנהגות של הימנעות וחשש יומיומי לחיות בטוב. אני מאמין ויודע שישנן דרכים לשוב לחיים מלאים, דרך היכרות עם עצמנו.
התמחות: קשיי קשב וריכוז, גירושים, טראומה ומשברי חיים, קושי חברתי, חרדה, דיכאון, קושי במעברים, קשיי ויסות, חיזוק סמכות הורית
אזור בארץ: שרון,הרצליה
שפה: עברית
טיפול במבוגרים, בילד ובנוער, הדרכת הורים, הדרכה. מילים יכולות להיות דלות ולא מספקות במשברי חיים וקושי ואז האמנות הופכת לשפה נוספת. שפה הנותנת מרחב נוסף לתקשורת ועיבוד של הקושי.
התמחות: פסיכותרפיה, טיפול דיאדי, חרדה ופוביה, דיכאון, לקויות למידה קשב וריכוז, הדרכת הורים, התמודדות עם משברי חיים, טיפול בילדים, מתבגרים ומבוגרים.
אזור בארץ: זיכרון יעקב/בינימינה,חיפה
שפה: עברית
עובדת עם ילדים, נוער, מבוגרים והורים. מאמינה שדרך עולם היצירה והדמיון ובתוך מקום מכיל ובטוח, המטופל יצליח ליצור קשר טיפולי ולמצוא כוחות לשינוי והתפתחות. קליניקה בחוף הכרמל.
התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,אבל ואובדן,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: חיפה, אזור צפון חוף הכרמל, עתלית
שפה: עברית
מטפלת במתבגרים ובמבוגרים. מתאימה את סוג הטיפול לאדם שנמצא מולי ולבעיה שאיתה הגיע, מטרתי היא אחת- לעזור לך להגיע למקום שבו תרצה להיות.
התמחות: קשישים,נכויות ומחלות כרוניות,חרדה ופוביה,דיכאון,בעיות במיניות וזהות מינית,בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,לקויות למידה קשב וריכוז,פוסט טראומה,בעיות שינה,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים,לקות שמיעה,פעוטות,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,מרכז,בת ים,חולון,ראשון לציון ומטפל אונליין
שפה: עברית,אנגלית
מטפל במוזיקה, מלווה כמטפל רגשי בוגרים צעירים ילדים והורים בקליניקה פרטית ביפו ובמסגרות ציבוריות. מאמין בליווי כל אחד בדרכו הייחודית.
התמחות: חרדה ופוביה,בעיות במיניות וזהות מינית,בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,פוסט טראומה,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: זיכרון יעקב/בינימינה, חדרה ותל אביב
שפה: עברית,אנגלית
פסיכותרפיסט מוסמך, MSW+PhD בעבודה סוציאלית עם התמחות קלינית בילדים ומשפחה. אני מאמין שריפוי מתרחש בתוך קשר. אני עובד מכל הלב משנת 1980, מטפל במבוגרים, מתבגרים ובייעוץ זוגי.
התמחות: הפרעות אכילה, חרדה ,דיכאון, פוסט טראומה, גיל השלישי, גיל התבגרות, התפתחות אישית, אבל ואובדן
אזור בארץ: שרון
שפה: עברית,אנגלית
מאמינה בחשיבות הקשר הטיפולי, וביכולת כל אדם להתפתח. מקשיבה בכבוד, עניין ואמפתיה. שילוב התייחסות לתחושות גוף ולעתים התנסות תנועתית בהקשר של נושא השיחה מאפשר העמקה ומקדם את הטיפול.
התמחות: טיפול אישי וזוגי, התמודדות במצבי משבר, יעוץ למיניות בריאה, כולל טיפול רגשי באנשים עם נכויות ו/או מחלות כרוניות
אזור בארץ: כפר סבא ,שרון, טיפול אונליין
שפה: עברית, שפת סימנים
טיפול אישי וזוגי במצבי קושי, תקיעות, בעיות במיניות ומשברים, ברמה אישית ובמערכות יחסים. הקניית צעדים מעשיים לשינוי לצד התייחסות להיבטים רגשיים-נפשיים "חבלניים" ועיבודם.
טיפול באומנות חזותית הוא תחום מקצועי, שבו נעשה שימוש באומנות פלסטית וביצירה לשם תהליך טיפולי נפשי. בטיפול באומנות חזותית עומדות השפה החזותית, היצירה והאומנות לצד המילים כאמצעי טיפולי רגשי. לפיכך, קו, צבע, מתאר וצורות מהווים חלק בלתי נפרד מדרכי ההבעה במפגשים הטיפוליים. באמצעות היצירה יכולה מטפלת באומנות להעלות רגשות ותחושות, לתקשר עם חוויות פנימיות ולהתמודד באופן משוחרר יותר עם קשיים בביטוי מילולי.
השימוש ביצירה ובביטוי אומנותי מוכר לנו מן הזיכרון הוויזואלי שבו אנו משתמשים בתקשורת היומיומית שלנו. אנו רואים דימויים בחלומות או בחלומות בהקיץ למרות שעיננו סגורות. גם כשאנו מדמיינים למשל אדם מוכר לנו או מסלול נסיעה אנו רואים תמונות, צורות וצבעים. בטיפול באומנות ניתן באמצעות טכניקות יצירה שונות ומגוונות כגון רישום, ציור או פיסול לבטא את תחום התקשורת הוויזואלי המפותח שלנו, בו אנו משתמשים ביומיום.
|
המפגש הטיפולי בתרפיה באומנות חזותית יכול להיות במסגרת של טיפול יחידני או קבוצתי ומתאים למגוון אוכלוסיות טיפוליות שונות ומגוונות. לכן ניתן למצוא כיום את השימוש במקצוע טיפולי זה במגזר הפרטי ובמוסדות שונים לדוגמא בתי ספר, בתי חולים, בתי חולים לבריאות הנפש, מרכזים טיפוליים שונים, מועדוניות, פנימיות, בתי קשישים וכיו"ב. תרפיה באומנות חזותית הניתנת עלידי מטפלת באומנות מומלצת עם מטופלים בעלי מוגבלויות שפה ותקשורת, ילדים, או מטופלים שטיפולים מילוליים לא מתאימים להם (אור, 2005, ע"מ 84).
חדרו של המטפל באומנות מכיל חומרי יצירה שונים, שבהם נעשה שימוש בעת המפגשים הטיפוליים. כמו כן עשויים להיות בחדר עזרים לשימוש המטופל ביצירתו כגון לוח לציור בעמידה, אבניים, שולחן נגרות וכיו"ב. התוצרים האומנותיים של המטופלים מתועדים לעיתים בתצלומים ונשמרים בחדר הטיפולי בידי המטפל באומנות, גם שנים לאחר סיום הטיפול (אור, 2005, ע"מ 81-87). מטפלים שאינם משתמשים בחדרים קבועים נעזרים במרחב החיים היומיומי של מטופליהם. במקרים שכאלה, מטבחים, חדרי אשפוז בבית החולים, או חללים ארעיים אחרים משמשים כחדרי טיפולים (Hyland, 2002, chap.4).
מטפלים באומנות שונים בהתנהגותם זה מזה בהכנות לקראת הטיפול ובמהלכו. ישנם מטפלים המעדיפים פגישה מוכנה מראש ומובנית. הם ממליצים למטופליהם נושאים מסוימים במהלך הטיפול, כגון נוף ילדות, חלום, חיה המייצגת אותו באופן מיוחד וכיו"ב. לעומתם ישנם מטפלים שגישתם איננה מובנית והם אינם מכוונים את מטופליהם, אלא נמצאים ועוזרים להם באם עולה הצורך. ישנם מטפלים היושבים קרוב למטופל וישנם כאלה היושבים במרחק ממנו. ישנם מטפלים היוצרים עם המטופל וישנם כאלה הצופים בו מהצד.
קיימות גישות שונות שבהן משתמשים המטפלים באומנות: גישה פסיכודינאמית, גישת הטיפול האנליטית-יונגיאנית, גישה הומניסטית וגישה המקובלת יותר בשנים האחרונות היא הגישה אינטראקטיבית לטיפול באומנות (Rubin, 2001). הגישות השונות צמחו משני זרמים מרכזיים שבעבודתן של שתי מטפלות חלוצות בתחום שעבדו בראשית המאה מרגרט נאומברג (Naumburg M.) ואידית קרמר (Kramer E.) .נאומברג הובילה את הגישה לפיה דרך האומנות, הבנת התכנים שעולים ועיבודם המילולי מתאפשר התהליך התרפויטי. לעומתה קרמר הדגישה את האיכויות ההוליסטיות והאינטגרטיביות שבתהליך היצירה עצמו (Kramer,2001) . כיום מטפלים באומנות מאמינים בחשיבותה המרפאה של האומנות כמו גם הדו-שיח שמתנהל בין המטפל והמטופל על העבודה היצירתית במסגרת התהליך הטיפולי (Malchiodi, 2006) .