על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

ocd בצהל מודיעין

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  ocd בצהל מודיעין  -  (אנונימי)


טוב אז מכיתה יא בוא נגיד היה איזה מקרה לא משהו גדול סתם משהו טיפשי שבגללו כל הזמן הייתי שוטף ידיים לפני שאני אוכל ואז הייתי אוכל והכל רגיל אחרי זה הייתי שוטף כמה פעמים ברצף ואז הייתי אוכל רגיל ואז זה הגיע למצב שעד היום שזה שכבר התגייסתי אני לא אוכל עם הידיים, זה לא מתבטא רק בהגיינה אבל אני ידבר על זה, לא יכולתי לאכול בחדר אוכל שבוע שלם, אכלתי רק דברים מהבית וגם זה בערב אחרי שהמפקד הכריח אותי, אני לא יכול אפילו לצחצח שיניים כי אני תמיד בטוח שאני מלוכלך ואז אני מגיע לבית ואני מפחד לגעת בדברים כדי לא להדביק את מי שיש בבית וכו וזה סיפןר ארוך ואף פעם לא ידעתי שיש דבר כזה כי הייתי חי עם זה בבית במקום נוח לכל הטקסים והמנהגים ופתאום בצבא זה קשה ואז קראתי והבנתי שיש, קראתי קצת דברים והבנתי שזה לא ברמה קלה יחסית זה ברמה קצת יותר גבוהה והשאלה היא כזו, אני תכף מתחיל קורס ממש טוב במודיעין שעשיתי לא מעט מיונים בשבילו ויש לי תור לקבן כי אנימהולך לבקש עזרה, האם הוא ידיח אותי מהקורס? הקורס הזה ממש טוב אין אפשרות לקבן למצוא לי תפקיד אחר ממש טוב שמשלב נגיד לימודים והוא אפשרי ליומיות כי אני לא רוצה להיות סתם, רוצה לעשות תפקיד טוב כמו שהיה לי במידה וידיחו וכו

תשובה:  ocd בצהל מודיעין - (0)


קודם כל חשוב מאד שהבחנת שהבעיה אינה פעוטה, ויש לה השלכה משמעותית על החיים שלך ועל התפקוד. נכון הוא שבצבא זה יותר קשה בגלל חדר האוכל והתנאים, אולם זוהי תופעה נפשית שיש לה נטייה להיות מטרידה לאורך זמן ואף עלולה לעבור תהליך של הכללה לתחומים אחרים.
אין תשובה חד משמעית לגבי השתתפות בקורסים במודיעין סביב ההתמודדות שלך. זה תלוי בחומרת הפגיעה בתפקוד, במצבך הנפשי וגם בתפיסתך את המצב. בעיקרון ניתן להתאים פרופיל נפשי לעניין זה, שמטרתו בעיקר לאפשר לחייל תנאי שירות מוקלים.
לפני שאתה תוהה מה יגיד הקב"ן על העניין בדוק עם עצמך- האם אתה חושב שתוכל לעבור את הקורס עם הקשיים הללו? האם תצליח לאכול, להתקלח ולישון במהלך הקורס? אם אתה נחוש שניתן לעשות כן אז כדאי שתעביר רושם זה על הקב"ן, יש משמעות רבה לתפיסה שלך את הדברים. בקש עזרה בתחום הנפשי. המקור לתופעות שתיארת הוא חרדה, יש לברר מה מקורה ולצמצם אותה כדי שיהיה לך החופש לעשות כל שברצונך.
 X